Hogy lehet, hogy írásban tudunk kommunikálni, élő szóban meg borzasztó nehezen?
Remek, elküldte, mielőtt kifejthettem volna...
Szóval, a kérdés adott. Van egy családtagom, élő szóban borzasztó nehzeen tudunk szót érteni egymással, durván sarkítva ha én fehéret mondok, ő feketének érti, teljesen más a gondolkodásmódunk.
Írásban viszont annyival könnyebben megy az egész, nyugodt, könnyed a hangvétel, küldözgetünk néha aranyos mozgóképeket, nincs félreértés, se semmi.
Alapvetően nincs problémám a szóbeli kommunikációval, szívesen beszélgetek, értik a poénjaim, én is másokét, bár másokat meghallgatni ugyan jobban szeretek, de ez lényegtelen. Vicces, hogy ez pont családon belül nem megy... Örökké csak nem kommuniálhatunk írásban, de az élőszó egyszerűen itthon nem megy... Mit lehetne evvel kezdeni?
Mielőtt bárki kérdezni, nem, nem tini vagyok.
Hallottál már arról, hogy valaki introvertált személyiségű? Ők sokkal inkább elemében vannak, ha írásban kommunikálhatnak, mint szóban, amely bizony zavarhatja őket.
A másik: vannak olyan emberek, akik egyéb okból szenvednek a szóbeli megnyílvánulás miatt. Az egyéb ok pl. a koragyerekkori szülői elutasítás vagy kifejezett büntetés a szóbeli megnyívánulások miatt. Mivel ők gyerekként azt tanulták meg, hogy beszélni minek - ha úgysem hallgatnak rájuk, vagy beszélni veszélyes, mert mindenért ütik őket, náluk a szóbeli-írásbeli kommunikáció minősége nagyon eltérő szinten lehet.
Ez a gondolkodást nem sérti, csak a kifejezésben van gond.
Ha neked könnyebben megy a szóbeliség, neki pedig nehezebben, ámde mindketten jók vagyok írásban, akkor maradj annál, ami neki is jobb: írásban. Különben egy idő után téged is el fog utasítani, mert akkora teher lesz neki az élőbeszéddel való kommunikáció, hogy inkább nem vállalja - veled együtt.
Én jóval könnyebben megnyilvánulok írásban, introveltálabb személyiség vagyok, de ettől még az élő szóval sincs gondom. Nem vagyok elutasító sem.
2. válaszoló: abszolút nem arról van szó, amiről te beszélsz, hanem hogy kettőnk gondolkodásmódja ég és föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!