Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor jelentsem be, hogy...

Kicsi Lányka kérdése:

Mikor jelentsem be, hogy elköltözök?

Figyelt kérdés

A szüleim kiskoromban elváltak ,apámmal élek,meg a nagyszüleimmel,mind hármukkal nagyon rossz a kapcsolatom,alig engednek meg valami,úgy kezelnek mint egy ötévest. A barátom 22 éves,és hozzá szeretnék költözni.

17 éves vagyok,június 22.-én töltöm a 18.- at,már aznap el szeretnék menni...mikor mondjuk el barátommal itthon,és hogyan? Tartok tőle mit fognak mondani.

2014. ápr. 13. 09:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy jun.22.-én betöltöd a 18. életévedet, csak papíron vagy felnőtt.

Ki fog eltartani? Ugye nem úgy gondoltad, hogy dolgozni indulsz? A fiú szüleinek nyakára költöznél? Ne gondold, hogy ott jobb lesz, hiszen nekik idegen vagy, miért tartanának el?

Gondolod, ott nem lesznek összetűzések?

Gondolkozz még ezen, mert nem olyan egyszerű dolog ám ez!

2014. ápr. 13. 09:55
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Mindenképpen pár nappal előtte jelentsd be, hogy lelkileg fel tudjanak készülni, és amennyiben lehet, békességben válj el tőlük. Mondd azt, hogy nem miattuk, hanem azért, mert szeretnéd megpróbálni, milyen a saját lábadra állni. De azt ne felejtsed el, hogy akkor a kaját sem ők fogják finanszírozni, és az albérletet is fizetni kell. Szóval ha el akarsz költözni, akkor azért legyen egy biztos jövedelmed, egy normális munkából. Majd ez után jelentsed be, hogy elköltözöl.
2014. ápr. 13. 09:56
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

A legfontosabb, hogy csak akkor tervez elköltözést, ha a barátod segítsége nélkül is meg tudsz majd állni a lábadon egyedül. Igen kínos helyzetbe kerülhetsz, ha a kapcsolatod a barátoddal megszakad, a szüleidhez viszont nem költözhetsz vissza, mert ők meg úgy döntenek, hogy nem fogadnak vissza. 18 évesen mi a terv, miből fogsz megélni? Dolgozni fogsz, vagy még tanulni szeretnél?

Az a helyes döntés, ha akkor válsz le a szülői házról, ha már önállóan is megállsz a lábadon és ehhez ne legyen szükség egy 22 éves barát támogatására.

2014. ápr. 13. 10:24
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Lesz addigra munkad? Mibol elsz meg?
2014. ápr. 13. 10:28
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Kicsi Lanyka, meg csak erettsegi se lesz a kezedben, hogy valahova felvegyenek dolgozni ha a rozsaszin kod veget er. A nagykorusag nem egyenlo azzal, amit a magadfajta tinik hisznek, hogy valobab onallok, okosak lesznek...
2014. ápr. 13. 10:31
 6/12 A kérdező kommentje:

Egész nyáron dolgozok,a családit is megkapom..tudom nem valami rengeteg pénz,de a leg alapvetőbb dolgokat meg tudom magamnak venni,beosztom a pénzt.

Barátom anyukája szeret,mikor náluk vagyok,mindig kiveszem a részem a házimunkából,sokat szoktunk beszélgetni is,neki semmi kifogása az ellen,hogy odaköltözzek.

Barátom pedig hála istennek,komoly kapcsolatot szeretne.

2014. ápr. 13. 10:42
 7/12 A kérdező kommentje:
Egyébként meg ha neadja isten,de véget érne a kapcsolatunk ,lenne hová mennem.
2014. ápr. 13. 10:44
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Anyossal nekem is jovolt a kapcsolatom mig ossze nem koltoztunk... Hidd el sokkal tobb penzre van szukseg az eletben. Van olyan aki a fizetesebol nem jon ki. Majd pont diakmunka hoz elegendo bevetelt meg a csaladi?
2014. ápr. 13. 11:00
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát az biztos,hogy itt nem maradok,az idegrendszerem teljesen tönkretették...régebben majdnem meg is öltem magam miattuk,ma már tudom ,hogy ez nem megoldás..

De csak úgy lehet normális életem,ha innen minél hamarabb elmegyek.

Anyukám szívesen látna,de nem szeretnék hozzá költözni,mert van elég baja 4gyerekkel ,meg még a többi probléma is ott van..

2014. ápr. 13. 11:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Megprobalhatod, de jobb lenne ugy menni, ha fix kereseted van. Mert ezt siman felemlegethetik kesobb neked, hogy bezzeg...

Ha a baratod komoly kapcsolatban gondolkozik, miert nem jegyez el?

2014. ápr. 13. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!