Normális, hogy csak minket nem hívott meg?
Kíváncsi lennék kívülállók véleményére. Előrebocsátom ez nem anyóskérdés, arra lennék kíváncsi, hogy anyaként elfogadható-e a következő viselkedés.
Anyósomnak 3 gyereke van. Mi külön háztartásban élünk, abban a városban, ahol anyósom. A férjem nővére a családjával együtt anyósomnál lakik. A férjem öccse messze lakik, ritkán jár haza, de olyankor anyósomnál alszik.
A férjem nőnapon előzetes jelzés nélkül beállított az anyukájához (ez egyébként nem szokatlan) egy csokor virággal. Az anyukája kicsit meglepődött (mondjuk nem értem min, ez eddig is minden évben így volt) és úgy próbált állni, hogy a férjem ne menjen be és ne is lásson be az előszobán túl. Akkor még nem esett le a férjemnek, hogy nem akarja behívni, ezért ő kikerülte és bement, mert ha már ott van nyilván köszön a tesójának és a gyerekeknek. Akkor látta, hogy nagy banzáj van. Éppen terítenek az ünnepi terítékkel, és jobbnál jobb kajákkal tele az asztal. A nőnapon kívül ugye ilyenkor Zoltán nap is van és így hívják a sógornőm férjét, tehát valószínűleg Zoltán napot tartottak, bár anyósom lesápadva szabadkozott, hogy ez náluk egy sima szombati ebéd. Ez biztos nem igaz, mert azt az étkészletet csak ünnepnapon használja és a menü sem átlagos volt. Az rendben van, hogy a sógornőmék esetleg nem hívnának meg, mert a felnőttek névnapját már nem szoktuk közösen ünnepelni, de így elég fura volt, hogy anyósomnál van a buli és rajtunk kívül mindenki ott volt. Nem csak a másik két gyereke, akik gyakorlatilag otthon voltak, hanem a sógorom (férjem öccse) barátnője és anyósom hapsija is (aki nem ott lakik).
Valószínűleg anyósod csak nem szeret szervezkedni. Simán el tudom képzelni, hogy bejelentkezett a párod öccse, hogy anya, meglátogatnálak hétvégén, jöhet a barátnőm is? Ő nem a teljes hétvégét töltené ott, hanem csak egy délutánt/egy napot? És anyósnak meg nem volt szíve azt mondani, hogy ne gyertek, miért is mondta volna? Ha egyszer ritkán látja azt a fiát. És miért is mondott volna nemet a barátnő jelenlétére is?
Az meg, hogy anyós pasija is ott volt, nem nagy cucc, gondolom akkor is sokszor együtt vannak, ha nincs ünnep.
Tehát lehet, hogy anyósod magától nem szereti összetrombitálni a családot, csak épp mivel bejelentkezett hozzá a fia is, pasija is, így fogadta őket. Ha a párod is bejelentkezett volna, nyilván neki sem mondott volna nemet.
"Normális, hogy csak minket nem hívott meg?"
Észrevetted, hogy senki nem szólt nektek? A testvérei sem, szóval nem csak az anyós felelőssége ez.
11-re:
Ha ez a társaság egy átlagos hétvégén, nem ünnepi menüt eszik akkor fel sem merülne bennem, hogy miért nem hívtak. Így viszont nekem fura, hogy egy anyában fel sem merül, hogy a családi ünnep úgy lenne teljes, ha minden gyereke ott lenne. Egyébként egyáltalán nem marasztalta a fiát, meg sem kínálta semmivel. Pedig ha már ott volt, akkor előkaphattak volna még egy tányért.
12-re:
Érdekes kérdés. Fura helyzeteket tud okozni az, hogy az egyik gyereke ott lakik, a másik oda jár haza, mi meg külön. Az öccse részéről semmiképp nem gondolom, hogy szólnia kellett volna. A sógornőm férjére, Zoltánra sem haragszom. A névnapokra nem szoktuk egymást hívni, mindenki a saját kis családjával tartja és biztos nem ő hívta meg a többieket. Nyilván anyósom sem köteles minket meghívni, de én anyaként biztos nem így csináltam volna. Ő sem véletlenül nem akarta beengedni a férjem, szégyellte magát rendesen.
Szerintem ez az ünnepi menü természetes, a szép terítékkel együtt. Akkor is az lenne, ha csak az együtt lakók ünneplik a névnapot, és nincs ott a pasi meg a másik fiú. Ezen nem érdemes kiakadni.
Az vett részt az ünneplésben, aki épp akkor el akart látogatni hozzájuk, és hosszabb időt ott akart tölteni, nem csak villámlátogatást tenni.
Anyósban biztosan azért nem merült fel, hogy ott legyen az egész család, mert ez nem szokás náluk, ahogy írod is, a felnőttek névnapján nálatok nem szokás összegyűlni. A másik fiú sem valószínű a névnap meg a nőnap miatt ment, hanem mert ekkor ért rá, ez csak véletlen, hogy azon a hétvégén volt nőnap is, meg névnap is. Anyós pasija meg nyilván meglátogatja a barátnőjét, pláne ha nőnap van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!