Adjak pénzt a szüleimnek? Hogyan?
Anyagi gondjaik vannak mostanában és nagy szükségük lenne a pénzre. Nekem most elég sok pénzem van (kártyán és készpénzben is), gondoltam, hogy talán adhatnék nekik, jó pár gondjuk megoldódna...
De nem tudom, hogy ez jó ötlet lenne-e. A mostohaapám nagyon büszke, anya szüleitől is csak nagy nehezen fogadtak el pénzt, de az nem volt nagy összeg.
Mit tegyek?
Adjak, vagy tartsam továbbra is titokban?
Ha adnék, akkor hogy tegyem meg úgy, hogy ne kérdezzék, honnan van ennyi pénzem?
"2-3 százezer forintot még adhatsz szóbeli megállapodásra is. Hogy mostohaapád büszkesége ne sérüljön, megállapodhattok banki betéti kamatnál (max. 4,5%) kicsit magasabb kamatban (5-6%), így érezhetik azt, hogy a megállapodás számodra is előnyös. "
Na, helló...
Magánszemély tudtommal nem kérhet kamatot kölcsönadott pénzre. A banki betéti kamat meg nem nagyon van 4.5%
Miert ne kerhetne maganszemely kamatot? Csak akkor az neki jovedelem, amit szepen be kell vallani.
Jol is neznenk ki ha csak kamatmentesen adhatna kolcson barki is, akkor az mitol is lenne a kolcsonadonak jo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!