Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adjak pénzt a szüleimnek? Hogyan?

Adjak pénzt a szüleimnek? Hogyan?

Figyelt kérdés

Anyagi gondjaik vannak mostanában és nagy szükségük lenne a pénzre. Nekem most elég sok pénzem van (kártyán és készpénzben is), gondoltam, hogy talán adhatnék nekik, jó pár gondjuk megoldódna...

De nem tudom, hogy ez jó ötlet lenne-e. A mostohaapám nagyon büszke, anya szüleitől is csak nagy nehezen fogadtak el pénzt, de az nem volt nagy összeg.

Mit tegyek?

Adjak, vagy tartsam továbbra is titokban?

Ha adnék, akkor hogy tegyem meg úgy, hogy ne kérdezzék, honnan van ennyi pénzem?

2014. ápr. 8. 11:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%
Te vagy az a lany akit az idosebb pasija penzel?
2014. ápr. 8. 11:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem, nincs idősebb barátom.
2014. ápr. 8. 11:47
 3/13 anonim válasza:
51%

A szüleid előtt nem kell titkolnod, hogy te tisztességes munkádból spróbáltál össze magadnak ennyi pénzt ugyebár !

Ha segíteni szeretnél és nem nagy összeg, de nem akarod elárulni honnan is van, szerintem simán bevehető duma az h kaparós sorsjegy/lottó, persze kb 50e-ig az még hihető!és ha ebből adnál nekik akkor azt még el is foganák talán

2014. ápr. 8. 11:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor bocsi. De miert nem tudhatjak hogy honnan van a penz? En tutu segitenek. Az is lehet h nem erdeklik oket hogy honnan van mert halasak lesznek.
2014. ápr. 8. 11:49
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Vásárolj be nekik, fizess be 1-2 számlát.

Szerintem ezt nem fogják visszautasítani.

2014. ápr. 8. 11:55
 6/13 A kérdező kommentje:

Leírom, de ne ítéljetek el...

Pénzt kapok azért, mert eljátszom valaki barátnőjét. Nem fekszem le vele, meg semmi ilyesmi. Csak a családja, a barátai előtt vagyok a barátnője, elkísérem mindenhova, bulikra, összejövetelekre.

Neki ez jó, mert nem hallgatja, hogy mikor lesz már tartós kapcsolata, hogy nem normális, hogy elmúlt 30, de még mindig a fiatal lányokkal bulizik, kamaszként viselkedik és úgy él, mint akinek nincs semmi gondja, ami meg zavarja, azt elintézi a pénzével.

Nem kell félnie, hogy valahol jelenetet rendezek, vagy hogy tönkreteszem, kellemetlen helyzetbe hozom.

Élheti diszkréten az eddigi életét, nekem pedig nem kell félnem, hogy anyagi gondjaim lesznek a jövőben.

Viszont ha ezt a szüleim megtudnák, kiborulnának.

Már próbáltam azt, hogy bevásárolok, vagy veszek pár apróságot a "spórolt pénzemből", de nem engedik, mert azt ne rájuk költsem...

2014. ápr. 8. 11:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
mit kell ezt próbálgatni? elmész a boltba és jól bevásárolsz amit aztán nekik adsz. nem fogják vissza adni hogy nem kell. vagy felkapsz néhány számlát szépen és befizeted. egyébként meg akinek nagyon nagy anyagi gondja van az alább tud adni a büszkeségéből csakhogy kiláballjon. lerakod a nekik szánt pénzt az asztalra és elmész. ha annyira segíteni akarsz akkor ezt teszed nem csak felajánlod. de elég gyanús vagy te nekem.
2014. ápr. 8. 12:13
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

2-3 százezer forintot még adhatsz szóbeli megállapodásra is. Hogy mostohaapád büszkesége ne sérüljön, megállapodhattok banki betéti kamatnál (max. 4,5%) kicsit magasabb kamatban (5-6%), így érezhetik azt, hogy a megállapodás számodra is előnyös.

Viszont ha komolyabb összegről van szó, akkor legyen róla ügyvéd által készített szerződés, ingatlanfedezettel.

2014. ápr. 8. 12:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit mondanék nekik, hogy ami az enyém az az övék is, és olyan helyen tartanám ahol hozzáférnek, ha szükségét érzik, akkor kérés nélkül is fizethessenek vele.
2014. ápr. 8. 12:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem mondhatod, hogy eladtál ezt-azt ami már neked fölösleges volt? Vagy megspóroltad amiket alkalmakra kaptál pl. születésnap, névnap, ballagás?
2014. ápr. 8. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!