Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van anyámnak? Érzéketlen...

Igaza van anyámnak? Érzéketlen, sz. R alak vagyok?

Figyelt kérdés
Már jó 10 éve hallgatom, hogy mekkora sz.r érzéketlen önző ember vagyok. 8 éves koromban halt meg a nagypapám, és sokáig magamat okoltam a halála miatt. Viszolt képtelen voltam sírni, belül nagyon fájt, de kiskorom óta szégyellem a sírást. Ezért anyám leírt magában, és folyamatosan a fejemhez vágja ezeket a dolgokat. Néha direkt bántóbbnál-bántóbb szavakat ordibál rám, csak hogy sírjak már végre, de általában csak nézek rá pókerarccal vagy vigyorgok. Erre ő meg ideges lesz. Igazából rohadtul fáj amiket mond, sokszor befogom a fülem, csak hogy ne halljam, de még egyedül, a szobámban sem merek sírni, egyszerűen valami visszatart, pedig tudom hogy ott végképp nem tudná meg senki. Mai nap folyamán kaptam egy hatalmas nagy pofont egy fontosnak hitt baráttól. Azt hittem kettészakad a szívem, mégsem látszott rajtam semmi, max a nemtörődömség. Miért van ez? Kicsi korom óta szégyellem a sírást, pedig anyám aztán állandóan bőgött/bőg ha kell ha nem.
2014. ápr. 4. 19:00
1 2
 11/12 Liszt Aliz válasza:
Ez érzelmi elhidegülés lesz. Nagyobb trauma váltja ki, ilyenkor az ember legtöbbször képtelen kifejezni az érzéseit, beszélni róluk. Én is ilyen vagyok, azzal a különbséggel, hogy mindig is ilyen száraz tárgyilagos volt a modorom. A pszichológus se biztos, hogy segíteni tud majd, mert ő csak akkor adhat tanácsot ha rá tud venni, hogy az érzelmeidről beszélj. Neked lehet, hogy majd segít, én még nem voltam. Ne aggódj én is lány vagyok, de folyamatosan ugyanazon a hangszínen beszélek,szinte soha sem kiabálok, nem idegeskedem. Apa is ilyen nyugodt,zárkózott. Em lehet családi örökség?
2014. szept. 2. 01:32
 12/12 anonim válasza:
Majd jön egyszer egy olyan ember az életetekben aki előtt meg tudtok nyílni és nem lesz ilyen érzelem mentes problémátok.Most,hogy édes anyád miért csinálja ezt.Az én megállapításom az,hogy mivel ő állandóan sír és (talán,nem tudhatom biztosra) szenved,így tőled támogatást várna el. Vagy legalább valami hasonló érzelmi reakciót.Mivel nem lát sírni vagy szomorkodni(?) így nyílván próbál úgy hatni az érzéseidre,hogy mégis csak sírj. Szar alak nem vagy,és nem is tekintenélek annak ilyen jellemmel,még ha nem is mutatod ki az érzéseidet.Kemény jellem,mondhatni szikla. De viszont valóban probléma lehet,hogy nem mutatod ki senkifelé az érzéseid. Még a "fontosnak hitt baráttól" kapott pofon sem nyitott meg.Kicsit kezdj el bízni azokban akik megérdemlik,és ha a helyzet úgy adja,akkor nyílj meg nekik.
2015. febr. 19. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!