Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csúnyán bántam a gyerekkel és...

Csúnyán bántam a gyerekkel és megutált. Mit tegyek, hogy ez változzon?

Figyelt kérdés

Nem szép dolog amit tettem, szégyellem is magam miatta. Gondolom most kapni fogok mindenfélét de azért szeretném ha kapnék hasznos válaszokat is.

Két héttel ezelőtt nagyon ideges voltam. Nem egy dolog miatt, hanem a hónapok óta tartó mindennapi stressz felhalmozódott és hirtelen kitört belőlem. Aznap majdnem kirúgtak a munkahelyemről (hozzáteszem, hogy nem hibáztam) és amikor hazaértem szerettem volna egyedül lenni a magam csendességében de 3 kisgyerek mellett ez szinte lehetetlen. Az egyik fiam 5 éves és azt hittem ha szépen megkérem, hogy hagyjon békén akkor majd hallgat rám de nem így volt. Kétszer megkértem tényleg szépen, utána kétszer csúnyán és ötödjére kapott egy pofont. Nem volt annyira nagy de megsértődött és azt mondta, hogy reméli, hogy minél előbb meghalok. Bocsánatot kértem tőle egyből de nagyon meglepődtem hogy ezt mondta és pont nekem, szerintem ez a mondata örökre bennem marad. Eddig le se tudtam szedni magamról mert apás (volt) viszont 2 hete alig szól hozzám és nem közeledik úgy mint azelőtt. Próbáltam kedveskedni meg úgy viselkedni mintha semmi sem történt volna de nem tetszik neki. Nem fogad el tőlem semmit. 2 hét elég hosszú idő ebben a korban, ezt már nem fogja elfelejteni. De mikor fog megbocsátani? Mit csináljak szerintetek? Egy pofon nem a világ vége, én is kaptam gyerekkoromban amikor megérdemeltem de én felnőtt fejjel sose bántottam gyereket és nem is fogok.

2014. márc. 21. 21:33
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
30%
Meg fog békélni. Viselkedj úgy ahogyan szoktál. Meg nem olyan nagyon idős idővel le fogja felejteni ha nem is teljesen.
2014. márc. 21. 21:52
 12/30 anonim ***** válasza:
52%

NEM kellett volna bocsánatot kérni tőle! Ha nem hallgatott a szép szóra, akkor jogos volt a pofon. A bocsánat kéréssel azt érted el, hogy azt hiszi, neki volt igaza, nem neked.

Egy gyereket kell fegyelmezni is néha.

Mit teszel, ha majd 15 évesen nem hallgat rád?

2014. márc. 21. 21:53
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Nézd, először is fejezd be az önmarcangolást. Emberek vagyunk, nyilván törekszünk a tökéletességre, de elérni nem tudjuk... Tegye fel a kezét, aki soha életében nem volt feszült, és nem csinált olyan dolgot, amit később megbánt. Ráadásul a mai Magyarországon a munkahely elvesztése teljesen reális félelem és feszültségforrás, és ettől a gondolattól minden épelméjű ember ideges lesz. A gyerek egy idő után meg fog békélni. Ha csak szentek gyerekeiből lenne ép felnőtt, már kihalt volna az emberiség. Mellesleg mindenkinek kijár egy kis idő nyugalomban, egyedül, akkor is, ha kisgyereke van. Időnként meg kell húzni a határokat (nyilván elsősorban békés módon), de neki sem árt, ha megérti, hogy vannak pillanatok, amikor békén kell hagynia téged, és éppen nem körülötte forog a világ.
2014. márc. 21. 21:55
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

*tehát abban fejlődnek még, hogy azért van eleve ez a sok "azért se", meg "nem akarom dolog" mert eleve önmagukat fedezik fel, hogy igenis máshogy fog történni valami, mert ő képes megváltoztatni az ő akaratával, szóval felfedezik, hogy akaratuk hatással van a világra, a szülőnek kell terelgetnie hogy mégis merre a határ (nehogy illetlen legyen, nehogy aztán ne tudjon a társadalomba beilleszkedni stb)

jelenleg rajtad gyakorol és alázattal, sebezhetőséggel, nem fogod jó irányba vinni. a gyereknek szüksége van az anyja irányítására, útmutatására, nem láthat benne bizonytalan felnőttet, mert akkor ő is azzá lesz, hisz önmagát nem fogja tudni még irányítani.

2014. márc. 21. 21:56
 15/30 anonim ***** válasza:
Na, itt aztán mindenféle választ kapsz, nem leszel sokkal beljebb, úgy érzem. :)
2014. márc. 21. 22:00
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem is tudom... 2 hét sok idő gyereknél. Mond meg neki, hogy nagyon megbántad amit tettél, stb, stb...

Egyébként a kérdező Apuka.

"Eddig le se tudtam szedni magamról mert apás". Nyilván ha anyás lennr, akkor nem apuka nem tudná leszedni magáról.

2014. márc. 21. 22:03
 17/30 anonim ***** válasza:
9%

"egy pofon nem a világ vége, én is kaptam gyerekkoromban amikor megérdemeltem de én felnőtt fejjel sose bántottam gyereket és nem is fogok."

Megütötted, akkor miről beszélsz, hogy soha nem ütnél meg gyereket?

Ráadásul aki egyszer megteszi, meg fogja tenni megint.

Ezt tudja a gyerek is. Nem fog bízni benned, mert agresszív állat vagy.

Engem is ütöttek meg, és tudod mi a véleményem?

Az a szülő aki akárcsak egyszer megüti a gyerekét rossz szülő, emberileg egy nulla, és el kéne tőle venni a gyereket.

De úgyis le leszek pontozva, mert az a normális ha ütjük a gyereket. Hagy legyen ő is lelkileg sérült nyomorult...

Ha hasznos választ szeretnél: Hagyd el a gyerekeidet, jobb lesz nekik nélküled.

25\L

2014. márc. 22. 01:25
 18/30 anonim ***** válasza:
96%

17-es, leagresszívezed a kérdeződ, pedig a kommentedből pont az süt le hogy te vagy az. Nem hobbiból ütötte meg a gyereket, sok volt neki a nap, a gyerek pedig nem értett a szóból. Kapott egyet, nem nagyot. Most szerintem is kéreti magát, mert látja hogy a kedvére tesznek cserébe.

A másik fele: van különbség a gyerekverés és az időben elcsattant pedagógiai jellegű pofon között. Utóbbit jellemzően a kamaszok kapják meg mikor már nagyon annak a határán vannak hogy elkallódjanak. Ez nem rossz dolog, általában meg is köszönik később.

2014. márc. 22. 05:28
 19/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ettol nem vagy rossz szulo mert egyszer pofon vagtad a gyereket. Mondd el neki hogy ideges voltal kerj bocsanatot. Nekem abbol amit leirtal ugy tunik hogy a gyerek havarkent tekint rad nem apakent nincs nalatok kovetkezetes neveles
2014. márc. 22. 07:47
 20/30 anonim ***** válasza:
69%

Neked semmi tekintélyed nincs a gyerek előtt.Ha már előbb használtad volna a kezed,most első figyelmeztetésre békén hagyott volna.

Azon meg ne sértődj meg,amit mondott,ha gyerek mondja,az azt jelenti,hogy akkor épp útál és így tudta kifejezni magát,ő nem szó szerint gondolt bele,nem úgy értelmezi azt a mondatot,ahogyan te.

Apja fia lehet,elég érzékenyek vagytok.

2014. márc. 22. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!