Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fura gyerekkorom volt, nem...

Fura gyerekkorom volt, nem tudok a problémákra megoldást találni! Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok (kérlek csak normális kommentelők válaszoljanak, és amúgy sem lesz rövid) Viszont ha valaki végig olvassa és segít, annak nagyon hálás leszek. Ezeket soha nem írtam le, és nem is nagyon beszéltem róla.

Röviden tömören elmesélem a történetem. Olyan 11 éves körüli kis srác lehettem, mikor a szüleim elváltak. Alapból külön más városban éltünk, de apám talált egy fiatalabb nőt magának, ezért a idősebb fiú testvérem maradt apámnál, én maradtam anyukámmal egy másik városban. Anyám gyerekkoromba a "szakítás útán" rengetegszer fenyegetőzött az öngyilkossággal, és elég sokszor előfordult hogy úgy ment el aludni, h ő reggel nem fog felkelni. Bennem ez olyan indulatokat váltott ki akkor, hogy egész éjszaka az ágya mellet ültem, eldugtam a lakás kulcsot ne tudjon elmenni ha esetleg elaludnék. Ekkor a tanulmányi átlagom teljesen megromlott, és 7 tantárgyból húztak el év végén, ezért egy évfolyamot kétszer jártam. Bekerültem egy fura elzüllött társaságba, és elkezdünk könnyű drogokat fogyaztani. Ebből a körből mikor elkerültem közép iskolába letettem a szereket. Két iskolát jártam meg még épp átcsusszanva de meglett az érettségim, egy amúgy is rossz hírű iskolában, ahol hátrányos helyzetű diákokkal foglalkoztak. Ezt követően elmentem 2 hónapra nyáron dolgozni egy összeszerelő céghez és rájöttem, csak kéne valami szakma. Vissza mentem az előző iskolámba mert oktattak ott szakmunkásokat is, és letettem egy csőszerelői szakmát. Már a vége felé jártam az iskola befejezésének, mikor az akkori oktatóm mondta, hogy a szakmunkás vizsga után szeretne a 15 fős osztályunkból 4 főt alkalmazni mint munkavállaló. Ez 2012 decemberében történt. Azóta is ennél a cégnél dolgozom, foglalkoztunk rengeteg dologgal, olyan is volt h pár évvel fiatalabb diákok voltak az én kezem alá adva, mint felügyelő, és nekem kellet az amúgy is csekély szakmai tapasztalatom, átadni nekik. Nehézkesen de meg birkoztam a feladattal. Ha nem említettem volna még, mind a 2 szülőm alkoholista, és azt sem említettem még hogy ahova mi elköltöztünk, az egy eléggé nagy családi ház, ahol nagymamámmal élünk. És ráadás ként édesanyám egy fél éve bekerült a kórházba(egy évvel a nyugdíj előtt, és most semmi jövedelme) majd egy hónapja nagymamám is követte, aki eddig is ápolásra szorult, de most már járás képtelen. Anyámnak nincs jövedelme, nagy nagymamám nyugdíjából, és az én minimál béremből kéne fent tartanunk a házat, ami eggyáltalán nem megy, főleg hogy az elmúlt egy évben, ugyan úgy mint ahogy a szülőktől láttam, hitelből, és alkoholból nem volt kevés. Nagyon szeretném a változást, csak képtelen vagyok egyedül véghez vinni, mert teljesen tanácstalan vagyok, mitévő legyek. Már régebben is sokat mondták forduljak orvosokhoz, pszihologus és egyéb hasonló területen dolgozó szakemberhez, de pénzkidobásnak, és időfecsérlésnek tartom. Ha esetleg van ember aki végig olvasta a történetem, szívesen el olvasnám a véleményét. Azért gondoltam hogy írok ide, hátha van itt olyan ember aki tud jó tanácsokat adni.

2014. márc. 19. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Végig olvastam, de nem igazén jött át belőle, hogy lelki problémád van. Ha úgy érzed van, akkor keress fel valami szakembert. Az anyagi car helyzetbl meg hát nehéz kijönni. Esetleg keress másik melót, ami jobban fizet vagy valami extra melót.
2014. márc. 19. 20:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

készíts haditervet

mit akarsz elérni, ahhoz mik kellenek, azokat hogyan tudod elérni

2014. márc. 19. 20:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Talán a ház eladása és egy kisebbe kö
2014. márc. 19. 21:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Szakember rengeteget segithet!

A helyedben a sajàt életem épitgetném.

2014. márc. 19. 21:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocs, véletlenül elküldtem, előző vagyok. Szóval egy kisebb házba költözés. bár egy ház eladása hosszadalmas. Esetleg ha a ház elosztáse engedi, albérlőt fogadni.
2014. márc. 19. 21:12
 6/9 A kérdező kommentje:
a ház, teljesen kizárt h más család igényeit kielégítse, egy nagy családét tudja. Pont ez az hogy a saját életemet építeném egyedül, önállón, csak nem tudom mit kezdjek az ősökkel, mert szarba nem szívesen hagynám őket. :S
2014. márc. 19. 21:15
 7/9 anonim ***** válasza:
kezdj egy megtakarítással
2014. márc. 19. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:

A lelki sérült embereknek itt mindig azt szoktam tanácsolni, hogy zárják le a múltat, bocsássanak meg az okozóknak és bocsásson meg magának is, hogy önző dolognak tűnik, de magával törődik. Mondom ezt mindig saját tapasztalattal. Egészen addig a pontig, amíg le nem zártam, lelkisérült voltam. Sajnos elég kevés rá az esély, hogy szüleiddel zárd le a múltat-mivel, hogy alkoholisták, gondolom nehéz józan pillanatukban elkapni őket. Nálam más volt a helyzet, vertek józanul, így azt meg tudtuk beszélni---pár éve tudtam lezárni a múltat.

Talán a másik tesóddal beszélgethetnél, vagy tényleg, hasonló helyzetű emberekkel, a magadba folytott fájdalmakat nagyon nehéz feldolgozni. Ezt is sajnos tapasztalatból mondom. Ha kibeszéled magadból, segít, rajtam segített. Ha nincs pénzed pszichológusra, akkor is kell valakit keresni, akivel beszélhetsz ezekről a dolgokról.

Szerintem okosabb vagy és talpraesettebb, mint gondolnád. Önbizalom hiányban szenvedsz. Ha akkor ez nem történik meg veled, biztosan máshogy alakul az életed, ez tény, de ugye ezzel nem sokra mész. Most kellene összeszedned magad és bíznod magadban, mert képes vagy rá. Önmagad pszichológusa is lehetsz kicsit. Hülyén hangzik, de próbáld ki. Reggelente nézz szembe magaddal a tükörben. Mosolyogj magadra és mond, hogy ez egy jó nap lesz, sikerül minden, okos, talpraesett ember vagyok...stb. Minden reggel csináld ezt meg. Tervezd el a napodat és mindig próbáld meg mindenben a jót keresni, a pozitívumot. Ha van időd, energiád, pénzed, tanulj még, akarj többet. Mindig csak kis célokat tűzz ki, amik megvalósíthatók, soha ne tűzz ki olyan célokat, amikről te is tudod, hogy lehetetlen.

A te jövődet építsd, ne az ősökét. Támogasd őket lelkileg, egy kicsit esetleg anyagilag, de mond el nekik, te még fiatal vagy, előtted az élet, neked magadra kell gondolnod.

Bízz magadban!

2014. márc. 19. 22:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Elolvastam a történeted, és én azt látom, hogy amióta visszamentél a suliba és szereztél szakmát azóta sínen vagy. Előtte kicsit letértél, érthető okokból.

Valóban, a saját életed kellene építened, ugyanakkor teljes mértékben megértem, hogy a történtek ellenére sem szeretnéd a családod érdekei elé helyezni a sajátod.

Anyukád egészségügyi állapotát illetően mi várható?

A ház eladása, kisebb ház megvásárlása lehetséges?

Írtad a pszichológust, én a történetedből nem látom, hogy szükséged lenne rá, de erről te biztos többet tudsz.

A fő kérdésed olvasva azt gondolnám, hogy a gyerekkorod a mai napig negatívan befolyásolja az életed, de a leírásodból nem ez tűnik ki. Miben érzed a fura gyerekkor hatását?

2014. márc. 20. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!