Hogyan lehetne erről lebeszélni őket? Egyelőre hajthatatlanok.
Szerencsére a férjemmel nem élünk rossz anyagi körülmények között. Nemsokára megszületik a gyerekünk, szüleimnek egyetlen unokája (egyke vagyok).
Nagyon önzetlenek, pár dologra rögtön ugrottak, jelentkeztek, hogy hadd vegyék meg ők. Apróságokban engedtünk (pl kinéztem babaruha csomagot 3-4 rugó értékben, pont az ő lakhelyük közelében volt, ezt elfogadtuk).
Utána jött, ohgy a kiságyat mindenképp ők szeretnék kifizetni. Oké. Szerencsére a kifizetésről elfeledkeztek.
Új lakást is vettünk, az önerőhöz kaptunk tőlük kamatmentes kölcsönt, így elég minimális hitelt kellett felvenni. (a jelenlegi piaci helyzetben nem akartuk eladni a meglevő lakást, de ha rosszra fordulna az anyagi helyzetünk, akkor nyúlhatunk hozzá)
Az új lakásba egy vidéki, szüleim közelében élő asztalost kértünk fel a fürdőszobabútor elkészítésére. Némi "trükközés" után a szüleim közölték, hogy azt bizony ők fizetik.
Anyám ma felhívott, hogy úristen, nagyon idősek már, kopik a memóriája, a kiságyat elfelejtették kifizetni nekünk. Kézzel-lábbal tiltakoztam, hogy légyszi ne, ha már a fürdőbútort is bevállaltátok, végképp ne (örültünk, hogy elfelejtették). Hajthatatlanok.
Szerintem most utazgatniuk kellene, erre költeni, a saját házukra, stb. Unokát majd lehet vinni fagyizni később, meg időt tölteni vele, anyagi segítségre ott se tartunk igényt.
Számomra nagyon kellemetlen, hogy ennyire tukmálják a pénzt, olyan érzés, mintha lehúznánk őket, pedig van forrásunk nekünk is. A kölcsön nagy segítség volt, néhány év alatt vissza is szeretnénk fizetni (bár ezen is volt már vita, hogy tkp. ajándékként is felfoghatjuk, de több milliót nem szeretnék ajándéknak felfogni, nekem a tábla csoki az ajándék, vagy a saját kézzel kötött kissapka az unokának - ezt örömmel fogadtam el).
Mit tudnánk tenni, hogy ne tukmáljanak több pénzt és inkább magukra költsenek?
Amíg nem lettem terhes, sokat utaztak, tudom, hogy szeretik.
Most lemondtak egy nyár végi utat, mondván a kutyát nem akarják ránk terhelni, amikor ott a baba. (Van egy szobacirkálójuk, akire mindig mi vigyáztunk, ha külföldre mentek és nem tudták vinni).
Szerencsére nem minden szülő vágyik arra, hogy amint kitette a házából a gyerekeit, újra elkezdjen "élni"... Mert kérdem én, amíg gyereke van az embernek, addig halott?
Örülhetsz, hogy ennyire örülnek az unokának és ennyire támogatnak titeket! Egyenesen büszke lehetsz rájuk!
Hogy ne érezd kihasználásnak, esetleg fizess ki nekik ajándékként egy hétvégét egy wellness szállóban, vagy valami ilyesmi helyen. Így legalább ki is kapcsolódnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!