Miér kezelnek így a szüleim?
Sziasztok!
18 éves lány vagyok,remèlem valaki meg tudja velem értetni hogy mièrt ilyenek velem itthon!
Mindig is jó viszonyban voltam a szüleimmel..amikor gimnazista lettem,megengedték hogy eljárjak bulizni, mindent elmondtam nekik,voltak ilyen 'kis barátaim' akik persze nem voltak komoly kapcsolatok, de tudtak róluk is!
Aztán 2012 nyarán megismerkedtem jobban egy falumbéli sráccal, aki egy évvel fiatalabb nálam,nem is vettem komolyan,nem akartam tőle semmit sem. Néha beszélgettünk azért, aztán télen elmélyült a kapcsolatunk és 2013. februárjában összejöttünk. Nyáron sajnos szétmentünk, de a kapcsolatunk végülis ugyanaz maradt, annyi volt más,hogy nem mondtuk így ki,hogy együtt vagyunk.
Nyár végén megint hivatalosan jártunk, azóta is együtt vagyunk. A szüleim viszont akadályozni próbálnak minket, nem engedik,még így, több mint egy év után sem az együtt alvást!!
Decemberben lefeküdtünk, ez mindkettőnknek az első alkalom volt. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy pont a saját anyukámnak nem fogom életem egyik nagy eseményét elmondani. De egyszerűen nem tudom elmondani neki, mert még úgy is hogy nem tudja ezt,máshogy néz rám. Mintha csalódott lenne azért,mert van barátom,vagy nem tudom leírni jobban.. Nagyon rossz érzés.
Ráadásul folyton utalásokat tesz arra,apával együtt,hogy reméli hogy nem történt még semmi.. Pedig szerintem 18 évesen nem mondható el rólam azt,hogy felelőtlenül cselekedtem.
Ha megkérdezem,hogy miért nem alhatunk együtt, csak azt a választ kapom,hogy "mert nem". ez pedig nem válasz...
Nagyon szomorú vagyok, nem tudom hogy hidegülhetett így el a kapcsolatom anyukámmal!
A mai veszekedések után már azon gondolkodtam,hogy talán véget kéne vetnem a szerintem tökéletes kapcsolatomnak azért,hogy újra jó viszonyt ápolhassak a szüleimmel?!
szia,majd hogy ha egyszer lesz neked is gyereked,szülő leszel megérted,én 32 vagyok a lanyom 11,és én is sokat csalódtam a férfiakban,fiúkban,ezert féltem a lanyomat is.
És már elkezdte hogy ki helyes a suliban,ki nem,egesz nap ez a téma.sajnos sok szülő nem akarja elfogadni, hogy felnött a gyereke,kirepül.meg eddig ugye a lanyomnak is csak en voltam,most meg már baratnözik stb,volt h rámtette a telefont,h anya most nem érek rá.szóval ezt nehez elfogadni,h már nem annyira fontos a szülő.
Hát csak azt tudom írni, hogy felnőttél. Ők pedig ezt nem akarják elfogadni. Te pedig, amíg az ő házukban, az ő pénzükön élsz, köteles vagy az ő szabályaik szerint játszani.
Mellesleg meg gondolom anyukád sem számol be neked az együttléteiről, nem értem, te ezt miért szeretnéd megtenni. A jó szülő-gyerek kapcsolatnak szerintem ez pont nem feltétele, mert ez maximálisan magánügy...
Köszönöm a válaszokat!
2. válaszoló: szerintem egy normális gyerek-szülő kapcsolatban a gyerek el szokta mondani hogy elveszítette a szüzességét. Èn legalábbis mindig igy gondoltam ezt. sokkal jobb lenne ha tudnàk és nem kène" titkolni " :/
Szerintem igazad van abban hogy, egy anyának jó elmondani, ha már nem vagy szűz, nekem is anyukám segített átesni a nőgyógyászaton, amitől nagyon féltem, meg egyszerűen jó volt úgy, hogy nem kellett azt éreznem, hogy úgy titkolózok, mintha valami rosszat tennék.
Ha engem kérdezel, mint anya biztosan rémesen érezné magát, ha tudná eltitkolod ezt előle, még pedig azért mert félsz a véleményétől. Egy anyának sem esik jól, ha úgy érzi a gyereke nem bízik benne annyira... De talán most erre van szüksége, hogy észrevegye: felnőttél, és már nem irányíthat úgy mint egy kisgyereket, és vigyáznia sem kell már rád annyira.
A helyedben csinálnék vele anya lánya napot, elmenni nyugisan beszélni, és elmondanám neki hogy megtörtént, és az okot hogy miért nem mondtad el eddig, meg gyakorlatilag mindent amit itt leírtál.
Az a szomorú, hogy sokan kérnek itt tanácsot, leírva teljesen őszintén mindent, pedig nincs erre szükség, csak arra hogy az érintettekhez eljussanak ezek a gondolatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!