Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy a kislánynak...

Mit tegyek, hogy a kislánynak jobb legyen?

Figyelt kérdés

Van egy 8 éves szomszéd kislány. Tavaly nyáron ismerkedtünk meg, hamar összebarátkozunk. Nyáron kora reggeltől szinte sötétedésig kint volt a játszón, nem mehetett haza.

Sajnos csak most derült ki, hogy az anyja közben férfit/férfiakat fogad a lakásán, és a kislányt addig kizavarja az utcára. Télen mikor hideg volt, a kislány átjött hozzánk, mert már nagyon fázott, de még nem mehetett haza. Az elmúlt 2-3 hónapban vettünk neki a párommal néhány ruhát, mert az anyja ennyi ideig sem törődik vele, hogy elmenjen venni neki egy cipőt, kabátot stb. Reggelente mikor megy suliba, bekopog, addigra én csomagolok neki 2 szendvicset meg valami gyümölcsöt. Azt a 100 vagy 150 ft-t amit kajára kap, azt egy perselyben gyűjti. A kislánynak rossz ez az állapot, hogy csak aludni járhat haza. Az apukáját nem ismeri.

Szerintetek hogyan segíthetnék neki? Az anyja nem nyit ajtót nekem, látásból ismer, egyszer megköszönte hogy vettem a kislánynak gyógyszert, mikor beteg volt.

Gondoltam, hogy szólok a gyámügynek, de ők mit tudnak tenni?

Vagy ne tegyek semmit, csak segítsem a kislányt ameddig tudom?

24N

2014. márc. 18. 09:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hogyan derítsem ki, hogy kik a rokonai?!
2014. márc. 18. 10:47
 12/21 anonim ***** válasza:
Kérdezd ki a kislányt hogy vannak-e nagyszülei, hol laknak stb. Nem jó neki ez az állapot, össze lehet törve a kis lelke.
2014. márc. 18. 10:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Szólj az iskolába a tanárnőjének.
2014. márc. 18. 10:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog,hogy keresi az a nő a kenyerét,de nem törödik a gyerekkel ha az vesz neki ruhát kaját.8éves,tuti az iskolában is képbe vannak.Na ez a nyílt titok amikor a gyerek szenved és nem segít neki senki.Tőletek sem várható el,ti lássátok el a gyereket az anyja helyett.Ha a nő szeretné a gyerekét,akkor azért kufircolna ruhája kajája legyen,de itt szó nincs erről.legjobb amit tehetsz a gyerek érdekébe be jeleneted a gyámügyön.Ha van rokona azok majd megkeresik.
2014. márc. 18. 11:03
 15/21 piroska és a farkas ***** válasza:
88%

Tudom, durva lesz amit írok, de szerintem is kellenek lépések még MIELŐTT a kislány is bevonódik akaratán kívül az otthon zaló bizniszbe...

nem hagynám ki a tanárait, pzsichológust sem, szerintem közösen kell tenni valamit. Ha rokonok vannak is, sokat nem törődhetnek a gyerekkel, ha Ti, a szomszédok egyetlen egyszer sem láttátok még őket. OKé, lehet, hogy messze élnek.

2014. márc. 18. 11:33
 16/21 anonim ***** válasza:
9%

sztem ne szolj, 1reszt mikor kijonn ek, ugyis mast latnak, a kislanyt lehet te se lathatod tobbet.

amugy nagyon rendes vagy, csoda h meg vannak ilyen emberek.

rosszab esetben, meg az anyja rad huzza h molesztaljatok stb, ebbol csak ti szivtok.

szoval segitsed igy, ahogy most, igy legalab tudja h ti vagytok, szamithat ratok.

2014. márc. 18. 16:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ti észrevettétek, hogy egész nap nem néz rá senki, mikor a játszótéren van, ez feltűnhet egy pedofilnak, gyerekrablónak is ugyanúgy. Ráadásul a kislány elhanyagolt lelkileg, még lehet, hogy rabolni se kéne, menne magától egy idegennel, ha kap tőle egy kis figyelmet. :((

Én szólnék a gyámügynek, de kérném, hogy ne mondják, ki volt a bejelentő. Nem hinném, hogy rájönne a szomszéd, hiszen a gyerek egész nap kint van, így a környéken mindenki látja, mi a helyzet. Én nem tudnék úgy aludni, hogy tudom, kint van az a pici lány, és bármikor bárki csak úgy felkaphatja, lehet, hogy vagy egy napig fel se tűnne az anyjának, hogy nincs meg, akkor aztán meg már kereshetik. :(

2014. márc. 18. 16:35
 18/21 A kérdező kommentje:

A kislány annyit tud az anyja munkájáról, hogy az anyukája csak beszélget a bácsikkal, nénikkel, viszont az orvosi titoktartás miatt ő ezeket nem hallhatja. (Édes volt, mikor ezt mondta, szegénykémnek jobb ha csak ennyit tud)

Szerintem az osztályfőnöke nem hinne nekem, hiszen én "csak" egy vadidegen vagyok.

De páromnak van egy családsegítős ismerőse, felkeressük, hogy ilyen esetben mi a legjobb.

2014. márc. 19. 10:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Az anyja nem tud gazdálkodni a pénzzel és az életvitele is olyan, ami miatt a kislánynak nem jut, amire szüksége van. szerintem a családsegítőben kérjetek a kislány mellé gyámot. simán megoldhatná az anyja a helyzetet, ha csak agy kis figyelmet fordítana rá. Lakásban laknak vagy házban? Simán lehetne a kislánynak olyan picike lakrésze, ahova önállóan is bemehet napközben, hogy pisiljen, egyen, melegedjen... És az anyuka is tarthat félórás szüneteket ecélból, hogy a kislány hazamehessen.
2014. ápr. 11. 22:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Történt valami az ügyben?
2014. ápr. 11. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!