A szuleim megsegitese hulyeseg?
A szuleim nem igazan jo anyagi korulmenyek kozott elnenek, ha en nem lennek. Nagyjabol annyi penzuk van, ami epp eleg, felretenni nem tudnak. Ha nyugdijasok lesznek, meg kevesebbol fognak elni.
En kulfoldon elek, es segitem a szuleim kintrol. A nyugdijukat is en potlom majd ki, hogy normal eletet elhessenek. Nemreg beszeltem egy ismerosommel errol, es szinte lehurrogott, hogy milyen hulyeseg, inkabb magamra koltenem, a szuleim megerdemlik(!), biztos nem dolgoztak eleget. Edesapam 55 evesen folyamatosan keres munkat, de a kora miatt visszadobjak. Edesanyam vegigdolgozott 25 evet, ebbol 16-ra nem jelentettek be, a vallalat azota jogutod nelkul megszunt, a tulaj mar nem el, neki eselye sincs nyugdijra, most sajat kis vallalkozasabol van keves bevetele.
Merhetetlenul felhaborit az, hogy valaki szerint a szuleink megsegitese hulyeseg.
Bar neha olyanokat olvasok itt a gyk-n, hogy elkepedek.
Megha a sajat hibajukbol kerultek volna nehezebb helyzetbe, akkor is segitenek, nem ez a helyes??
Nagymamám volt hasonló helyzetben, hogy aláírta a papírokat, az aláírása meg később eltűnt a papírról.
Nem tudom melyik országban vagy, de én itt Angliából simán haza tudok úgy küldeni pénzt, hogy nekem is maradjon bőven. Pl. ha hazaküldök 100 fontot, akkor az otthoniaknak egy nagy pénz, de az én 1300 fontos fizetésemhez képes annyira nem. Mármint mellette ugyan úgy tudok menni étterembe, moziba, stb...
Azt mondom, ne hallgass másra, csak a saját szívedre!
Engem a szüleim becsülettel felneveltek, mindent megtettek értem. Most rajtam a sor, és örömmel segítek nekik. De látom azt is, hogy nekik ez kellemetlen, amiért valamilyen szinten rám vannak utalva.
Felújítottam a házukat, megcsináltattam a kertet és a nyaralót is felújítottam.
A rezsijüket én fizetem bankkártyával, és egy kis pénzt is küldök mellé nekik.
Hála Istennek megtehetem, és meg is fogom tenni.
Csak épp mérhetetlenül elszomorított az, hogy van aki szerint nem normális dolog a szülőket segíteni. WFT??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!