Nem merem a szuleimnek elmondani, hogy nem tetszik ez az egyetem sem, mert felek, hogy csalodnanak; de annyira kikeszit?
Bolcseszkaron vagyok, de nem megy. 2 nyelvem van felveve, es mar ott tartok, hogy egyik sem megy. Felszolit a tanar, es en csak ulok, es nezek ki a fejembol, mert nem ertem, nem tanultam elozoleg. A masik nyelvnel pedig 0 vagyok, a tobbiek sokkal tobbet es jobban tudnak, mint en.
A legnagyobb gond az, hogy otthagytam mar 1 egyetemet, mert az nem tetszett es erre akartam jonni.
Vizsgaimbol csupan 2 sikerult, szoval nem tudom, hogy lesz tovabb.
"Annyi volt a tajekoztaton, hogy mikor lesz felveteli, hol, mibol, es egy minta. A szakrol nem volt felteve se orarend se tanterv, semmit"
Szóval külföldön élsz, nem beszéled a csoporttársaid nyelvét, sem azt a két idegennyelvet amit felvettél. És úgy jelentkeztél erre a karra hogy egy szórólapot az arcodba dobott a szél, és a csúnya emberek akik készítették nem írtak semmi tájékoztatót a szakról, neked meg nem volt interneted amin utána nézhettél volna.
Aha persze. Majd el is hiszem.
És az nem megoldás, hogy most jelentkezel egy nyelviskolába és elkezded az angolt? Vagy ha nem nyelviskola magántanár? Nagyon nehéz lesz, de nem lehetelne. Amúgy én a helyedben kérnék segítséget a szüleimtől.
Egy egyetemet én is otthagytam. Nem tetszett, nem is érdekelt, nem azt vártam. Anyukám akarta nagyon, hogy odamenjek, mert az milyen jó lesz nekem. Utáltam, pedig jól ment. BEadtam a jelentkezésemet máshova, a második egyetemet elvégeztem időben, végig ösztöndíjjal. Szóval az oké, hogy egyszer rosszul választasz, de az alatt az idő alatt rá kéne jönnöd, hogy mi ebben a rossz és mit szeretnél. Viszont azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki kétszer esik ugyanabba a hibába.
Gondolom, nem ma derült ki, hogy nem beszéled a nyelvet, az órán meg már mindenki perfekt.
Már rég léphettél volna.
Vagy különórák, hogy behozd a lemaradást.
Vagy másik nyelv felvétele.
Az elején gondolom, még könnyebb lett volna váltani.
Amikor kiderült én akkor rögtön kértem volna segítséget az egyetemen, hogy ilyenkor mi a teendő, milyen lehetőségeim vannak.
De talán még most sem késő.
Vagy marad a munka és folytatod a tanulást, ha jobban lesz hozzá erőd és már tudod, hogy mit szeretnél.
De az nem jó, hogy csak szomorkodsz és vársz.
figyelj a 80%-ost is cseszed már le mert velem van egy véleményen!
pacsi!!! :)
és amúgy tudod más tájékozódik, nem azért jelentkezik egy szakra mert a szomszéd mari szerint fain, hanem UTÁNANÉZ!
"seggitsen" Ez jó :D Én nem akarlak seggiteni jó?
Szerintem kezd összedőlni a kis kamusztorid, azért vagy ilyen ideges :P Ilyen tuti nincs, pláne nem külföldön, hogy valaki úgy iratkozzon be egy egyetemre, hogy ne tudjon róla semmit.
Nem lehet evkozben lecserelni a masodik nyelvet...
Amugy meg a kornyezetemben nincsenek olyan tanarok, akiknek magyar az anyanyelvuk, es el tudnanak rendesen magyarazni.
Aki meg lenne, az tul tavol van(majdnem 200km)
Senkivel nem tudom megbeszelni a problemaimat, csaladom szinten tavol van, baratok is...
Nem kamu kedves 80%os! Nem vagyok olyan(bar ezek szerint te igen), hogy olyan kerdes irok ki, ami nem igaz.
Nem tudsz te rolam semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!