Meddig toleráljam, hogy a gyerekem egyszer úgynevezett vegetáriánus, majd nem eszi a gyümölcsöt, nem szereti a zöldséget és nagyjából semmit sem, csak édességet enne?
Kérdező...ahogy olvasom az egeszet oldalról oldalra nagyobb a baj mint gondolnád..
7 éves, és 7 évesen minden egyes ézkezes, vita stressz balhé..
Szerinted a kisfiad milyen érzelmet köt az étkezéshez?
Szeribted ő akarja azokat az érzéseket és szituációkat..?
Nem
Ha nem akarja akkor mit fog tenni?
Nem, nem enni, mert gyerek, nem így " rakták össze", hanem megprőbálja elkerülni a szituációt, tehát nem eszik.
Ez később is gond..
( egy egyszerűbbde nem súlyos példa: amikor még nem tudtam beszélni, és sírtam, a szüleim nem tudták mi bajom van...jött a viztos éhes verzió..teletömtek... Most az van, hogy stresszhelyzetben evésslényszem van...nem erősen... De ha izgulok akkor csak az segít ha valami van a számban gyomromban..ez egy reflex...jelelnleg egy másfajta reflexet erősítesz benne)
Nem vagyok vele tisztában, hogy egy 6-7 éves ovodás tudása mennyi, mert van olyan 8 éves ismerősöm, aki szerint " kazánok" vannak a hasunkban..mint ahogy a mesében magyarázták " egyszer volt, hol nem volt az ember.." Ben, de van olyan 6 éves pesztráltam, aki lazán elmondja az étel útját a szájüregtől..a gyomron patkóbelen át, a végtermékig.. És a legszebb,mhogy látszólag érti is, hogy hogyan működik..
Tehát ha nem tudja elmagyaráznám, hogy hogyan történik, miért kell, hogyan lesz belőle energia..
Milyen az, aki túl sokat eszik, és nem mozog, de milyen az, amikor valaki semmit
Szerintem is ez már a fiadnál az anorexia vagy annak határát súrolja... Gye az anorexia mint evészavar nem csak azt takarja, hogy ha alaki vékony akar lenni..
Te egyedül ezt a problémát nem fogod tudni orvosolni, ha a családod nem áll melletted, a család nem látja a probléma valódiságát, csak azt, hogy miért kell megint vitázni.
Nekik is szükségük lenen a visszacsatolásra, hogy igenis baj van...
Azt mondod nek akarod hogy kövér legyen..ez a mondat így a 12,6 os bmi je után megütotte a szemem....ez a gyerek a kórosan sovány alatt van, már fel sem tüntetik a tablázatban..
Első körben mindenképpen főzd neki azt amit megeszik..
Spenót..répa...plusz nem emlekszem miket soroltál..
Dúsítsd burkonyávql, ha tudod trükközve belepépesített csirkemellel..
Tenyleg híznia kell, ami nem azt jelenti,mhogybhájat kell növesztenie, hanem izmot...ekkora súllyal az állőképessége és az erőnléte a béka segge alatt lehet..
Nincs egy sportoló vagy színész példaképe..azzal is meg lehetne fogni...
Én biztosan segítséget kértem volna már..
Az orvos mit mond?
Az oké, hogy nem akarod gyógyszerrel tömni, de van amikor nincs más megoldás, plusz a b vitamin és magnézium komplexut azt nem is mondanám gyógyszernek, persze jobb lenne ha étellel vinné be, de ugye ez ördögi kör..
Azt kell neki mondani, hogy ha nem eszik, akkor mentek a kórházba és a doktorbácsi jól megszúrja és infúzión kapja a kaját. Aztán el is kell vinni, lehet egy-két ilyen infúziózás után meggondolná magát.
Az nem állapot, hogy egy gyerek nem eszik.
NEM engedném, hogy édességeken éljen, vagy azt, hogy ő döntse el hétévesen, hogy mit akar enni.
Amit főzök, azt egye. Ha nem eszi meg, korgó gyomorral fog aludni menni.
Az óvodában dettó. Ha nem eszi meg az ebédet, akkor nem kap mást.
Gyerek éhen még nem halt így, egy idő után meg fogja enni.
Egyszerűen tedd elé az ételt, és egyetek. Az étkezésről ne essen szó, minden másról beszéljetek. Ha elkezd hisztizni, akkor ne figyeljetek rá, ne legyetek közönség neki. Megunja egy idő múlva, és elkezd enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!