Meddig toleráljam, hogy a gyerekem egyszer úgynevezett vegetáriánus, majd nem eszi a gyümölcsöt, nem szereti a zöldséget és nagyjából semmit sem, csak édességet enne?
Kolléganőmnek volt hasonló a kisfia nála is vashiányt állapítottak meg.
Nekem nincs gyerekem, úgyhogy abszolút a sötétbe tapogatózók. Szerintem érdemes lenne kipróbálni néhány újabba receptet. Persze anyagi lehetőségtől is függ, de lehetne kísérletezni a kajákkal (külföldi konyhák fogásait, pl vagy ha sütit akarsz csinálni, akkor pl joghurttorta, olyasmiket ami új és szokatlan, gyümölcsből is füge vagy mangó, avokádó, licsi pár darab nem olyan drága és lehet kedve lesz megkóstolni) persze nem biztos hogy ez nyerő lesz a gyereknél de lehet egy próbát megérne, a másik hogy talán stersszeli hogy asztalhoz kell ülni és kezdődik a könyörgés hogy ő egyen. Talán ki lehetne próbálni hogy nem a megszokott időpontban egy tál gyümölcsöt (felvágva), vagy melegszendvicset odavinni neki az asztalához amikor épp Tv-t néz vagy gépezik. Nem garanca rá hogy meg is eszi csak lehet ha egyedül van és azt látja hogy nem múlik rajta semmi elrágcsálja (én így csináltam anno a káposztalevéllel).
Vagy kipróbálhatod hogy elé raksz egy képes receptkönyvet hogy mondja meg ő mit szeretne enni, esetleg együtt elkészíteni de ez se garancia semmire.
30-50
tudom, hogy nem te írtad.. csak annak kapcsán írtam le velem hogy volt.:)
anyukám sem előtte sem utána nem vert meg, itt isa kétségbeeesés és a tehetetlenség okán.
bezsélgetett vele, próbált rávenni hogy egyek..
apróra vágta..stb de úgy konkrétan vissza is jött, annyira nem esett jól... ő is tudta hogy meg nem tömhet..aztán ugye makacsabb is voltam az átlag gyereknél...próbálkoztam a hisztivel is (hányásig persze), ott volt anyukámnak a kisöcsém akivel gyesen volt..
kicsit kiidegelte anyut is az egész, hiszen tudta, hogy annyi étel amit eszem nem elég egy fejlődő szervezetnek, aggódott..
Amúgy most felnőttként átbeszéltük, hogy egyáltalán nem volt célravezető amit csinált, mert eljutottam oda, hogyha éhes lettem volna sem ettem volna...mert ilyen kis dacos voltam..(ha valamit akarok a mai napig képes vagyok a végletekig menni)
de egy 7 éves gyerek már ne egy 5,5, 6 éves, mint én voltam..(ekkora korban számít az az 1-1,5 év.
amúgy én tuti kikérném z ovi és az ovipszichológus véleményét..tudnak érdekes módszereket, hiszen több tapasztalatuk van mint egy szülőnek
Oké, hogy ételundor, de azért csak túlélte valahogy... szóval valamennyit csak evett.
Kérdező konkrétan mik azok az ételek amiket megeszik a gyerek. Fel tudod sorolni?
"Már nem kicsi,nem uralkodhatok felette."
Ez azután a modern nevelés!
Egy 7 éves gyerek uralkodik a tehetetlen anyján.
Remélhetőleg nem egy néhány évtizeddel ezelőtt született, hasonlóan viselkedő (német) gyereknek a reinkarnációja?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!