Az ajándékba kapott pénzt miért nem költhetem arra, amire akarom?
Valószínűleg nevelni szeretnének. Nagyon sok szülő követi el azt a hibát, hogy a gyereknek a zsebpénzzel csak azt tanítja meg, hogyan kell elszórni a pénzt, azt pedig nem, hogy hogyan kell gazdálkodni. Na persze sok szülő maga se tud normálisan gazdálkodni...
A lényeg, hogy simán lehet, hogy jót akarnak, és hosszútávon valóban jobbat tesznek ezzel, mintha hagynák, hogy elszórd.
Mire akarod költeni?
Egyébként hülyeséget csináltak a szüleid :)
Nem kellett volna pénzt adniuk, ha ennyire beleszólnak, hogy mit vehetsz rajta.
ha pénzt kaptál,akkor arra költheted amire akarod! Miért nem vettek akkor valamit!!?
A gyerkőceim ha pénzt kapnak nagyszülőktöl,azt vesznek amit akarnak(persze nem észnélkül)
Ő azt akarják, hogy ruhára, cipőre költsem, de van elég.
18 vagyok amúgy
6-os, te egy válaszodban máris ellentmondtál magadnak. Arra költhetik, amire akarják, persze nem ész nélkül. Máris ott a tiltás, vagyis mégsem költhetik arra, amire akarják. Ez persze normális, mégse vegyen rajta drogot, alkoholt (hogu szélsőséges példához nyúljak).
Kérdező a te eseted így más, mert ha jól értem konkrétan megmondják, hogy ruhát vegyél. Én a helyedben vennék egy olcsóbb ruhát, és elkölteném a többit arra, amire akartam - ha a szép szó nem használ.
De ez csak akkor működik, ha tényleg sok ruhád van, és utána nem mész rinyálni a szülőknek, hogy nincs mit felvenned, de a pénzt elköltötted másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!