Ha valaki szül egy gyereket, benne növekszik 9 hónapig, de nem az ő petesejtjéből van, mennyire számít az ő gyermekének? És fordított esetben (a petesejt az övé de nem ő szülte meg)?
Én simán el tudom képzelni,hogy kihordom valakinek a biológiai gyermekét aztán odaadom neki és ha én nem tudnám kihordan az én biológiai gyermekemet de más igen az se lenne gond! De azt hogy én valakinek odaadjam a petesejtemet és ő nevelje az abból származó gyereket azt aztán tuti nem!És nem kellene a másé sem!
Számomra feltétlenül fontos a vérszerinti kötelék!
Nem tudom, hogy jogilag mi a helyzet.
De egy petesejt nem csöppen csak úgy véletlenül egy másik nő méhébe, hanem ez a két nő megegyezésén alapul. Egy ilyen egyezkedés pedig feltételezi; hogy a gyereket nem embernek tekintik, hanem tárgynak.
Így, hogy érzelmileg hová tartozik a szegény gyerek, értelmetlen beszélni.
A jog szerint aki megszuli az az anya aki elismeri szoban az az apa ha hazasok akkor pedig az ferj az apa.
A sejtek eredete nem szamit jog szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!