Szülők! Nektek mennyivel költségesebb ha a gyerek kollégista? ( középiskola )
De jó volt most emlékezni:)
du. én is mindig kimentem, de igazából akkor nem feleptetlenül költöttem, mert Tatán voltam kolis, az Öreg-tő partján;) sokat üldögeltünk kinn.
Esti kimenő pedig tanulmányi edremény alapján járt csak, nem alanyi jogon/nekem mindig volt;)/ de ugye ka kötelezően valasztható foglalkozások melett 2 nap maradt maximum(1 tanulással kapcsolatos órára( én nyelvre), és egy szabadidős foglalkozásra kellett járni(lén lövészet, kézműves )
Jah és mi is 14-en voltunk egy szobában, a koli viszont koedukált volt, volt lány szárny, fiú szárny..
:)
2. 7.
igen, 12en voltunk de 16 ágy volt bent. :D mi 12en egy osztályba is jártunk.
nálunk havi egyszer adtak rendkivüli kimenöt este 10 ig :D már akkor olyan volt mint a börtön. 120 lány volt a koliban, és kb 8 zuhanyzo..de azért szerettem :D nálunk is a sulival együtt volt a kolesz (Tömörkény Gimnázium)
Én még olcsóbb is voltam így. A kollégium középiskolában ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Az meg annyi, mint a menza, amire korábban is be voltam fizetve.
Viszont otthon csökkent a rezsi, hiszen nem fogyasztottam a vizet, áramot.
Pluszkiadásként az utazás jelent meg. Ez távolságtól függ, nem mindegy, hogy 50 vagy 300 km-re jársz haza. A díjszabást pedig meg tudod nézni a neten.
Az egyéb kiadások igazából ugyanazok, ugyanúgy kell ruhát venni, stb. Apróságokra ugyanannyi zsebpénzt kaptam, mint előtte otthon. Illetve amire szükségem volt, annak az árát adták még oda, mert egyszerűbb pénzt vinni és leszaladni a sarki boltba, mint telerakni a bőröndöt ásványvízzel meg vécépapírral.
Az első hetekben adódott néhány pluszkiadás, szükségem lett egy bőröndre, meg hamar rájöttem, hogy egyszerűbb, ha otthon és a koliban is van papucsom, fogkefém, dezodorom, stb. De utána már nem volt semmi hasonló.
4. vagyok: nekem elég az 1500 Ft és még ezt is félreteszem általában. Otthonról hordok enni/inni, ruhákat is általában szüleim veszik, szórakozni és bulizni pedig nem szeretek :)
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!