Szülők! Nektek mennyivel költségesebb ha a gyerek kollégista? ( középiskola )
Koli-étkezés: 25 ezer (jobb koli)
Az út havi négyszer: 12 ezer
Ottani bérlet: 3 ezer
Zsebpénzt nem mi adunk neki, hanem anyósom, amúgy havi 20 ezer, de ebből tesz le, gyűjt amire szeretne. Szóval kevesebbet költ.
Ez így nekünk 40be van benne. Jövőre a kicsi is ott fog tanulni, a benzin pénz esik majd ki, de a viszont a zsebpénzbe be kell szállni, úgyhogy 80ra számolok így is.
2. vagyok
Én 10 éve voltam kolis, én egy 1000-est kaptam akkor...az utazásom eleinte 2 x 72 ft volt, 5 év alatt ez 2 x 108 lett
(5. Évre már időnként kaptam 1500 ft zsebpénzt is)
Igazaból sosem költöttem el.
A koliban kaptunk 4 étkezést ( reggeli, ebéd, uzsonna, vacsira,) akármikor mentem a nyhára, ha kértem kaptam kenyeret.
Általában otthonról vittem plusz kenyérhez valőt, volt a melegszendvizssütőnk, mikrónk.
Ténylegesen csak a szórakozásra kellett költenünk, semmi mása.
Időnként egy csoki...később 1-1 sör persze a szüleim nem erre adták a pénzt... Akkor még fél évig kocadohányos is tudtam lenni ennyiből(nem vagyok rá büske, azőta szerencsére nem dohányzom)
10 éve még 1 doboz cigi éppen erérte a 300 ft-ot..
Heti 1 doboz simán kifért a pénzemből.
Vésztarcsinak volt bankkkártyám, amit volt pénz rendesen, de ahhoz tényleg sosem nyúltam, azért azt hiszem tiniként is megbízhatő voltam.
A koliban szerintem idő sincsen pénzt költeni, hétköznap nem lehet egy moziba elmenni, csak ha soportosan, hiszen nem kaptunk annyi kimenőt.
Sőt ha nem tanultam jól csak suli és tanulószoba között tehettem ki a lábam a suliból (2-3:30-ig)
Most sztem kb 2000-3000 kapnék 1 hétre. Akkor 1000 ft ennyit ért..
Plusz dolog nem kell, maximum az első beköltözéskor
"Tisztasági csomag"
Oda is papucs..ne kelljen hazavinni, fürdőspapucs...
Esetleg köntös..
Igazából ennyi volt, amit pluszban meg kellet venni, egy idő után ha a kozmetikai cuccaimban kevés volt, akkor hazavittem, és az újat be, így azt sem hurcibáltam(most a drágább termékekre gondolok, amikből alapból nem vesz az ember 2-t)
Egy jó utazótáska nem árt.
Strapás, ne túl nagy, de fejen bele az ember.
Nálunka. Agurulős nagyon nem jött be, mert nem Bp.-en laktam, és kolis sem ott voltam, másutt meg kb használhatatlna, nem férsz fela. Buszra, vonatra is nehezen.
Én az 5 év alatt 3 olcsóbbat gyúrtam szét, egyszer kellett volna strapásat venni. Később az egyetemre megtettem, azőta is azt használom, ha utazom valahova.
Azért mondom, hogy sokkal olcsóbban jöttem ki a szüleimnek, mert a koliban csak az étkezést kellett fizetni, ami az utolsó évben került 11e- be, első évben jóval 10 alatt volt még, már akkor sem tudta az ember egy tini teljes étkezését 10 ezerből állni. Ugye amíg nem voltam otthon nem hazsnáltam vizet, áramot..semmit, a szobámban lekapcsolták a fűtést, hétköznapra(kertesházban megoldható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!