Erre mit kell/lehet mondani?
A helyzet a következő.Férjemnek van egy 9 éves kisfia aki minden hétvégén nálunk van.Nem is ezzel van a gond.Nagyon jóban vagyok a kicsivel,szeretem és foglalkozok vele.
Na a probléma az,hogy eddig egyke volt a drágám,most pedig anyukája megszült és nálunk is jön a kistesó.Erre a kicsi azt kérdezi tőlem,hogy akkor őt már nem fogom szeretni mert őt nem én szültem és....
Azt kérdi,hogy jobban fogom e szeretni a születendő picit mint őt?Erre mit lehet mondani?Mert nem mondhatom neki,hogy hát persze mert ő a gyerekem te meg nem.
Szeretem őt is nagyon és nem érdekel,hogy nem én vagyok az anyukája,megadok neki mindent amit tudok és foglalkozok vele rendesen.De azért valljuk be,persze nem úgy szretem őt mit a sajátomat.Remélem értitek mire gondolok.Vagy én gondolom ezt rosszul?Hogy lehet ezt megmagyarázni egy 9 éves kisfiúnak,úgy hogy nem sértsem meg.Nem akarom bántani se.Akik ilyen cipőben jártak és ilyet kérdezett a meglévő csemete mit mondtatok neki?
ami még fontos :
az okés h elmondod neki, nem a szereteted nem fog változni !
de ezt éreztesd is majd vele!
készítsd fel h kevesebb időd lesz majd rá lévén már két gyerek lesz! és így feleződik az időd
vond be a pici körüli dolgokba
a fiam 9 évesen még pelusozta is a hugit :-) persze felügyelet mellet :-D
választhat neki ruhát, adogathatja a kellékeket
tolhatja a babakocsit stb.....
meséld el h ö már nagy ügyes sok mindent meg tud csinálni maga de a pici még nem öt el kell látni !
erősítsd benne h ö nagy tesó és ez mennyi előnnyel jár majd !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!