Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érdekli a szüleimet,...

Miért nem érdekli a szüleimet, ha egész nap sírok?

Figyelt kérdés
Borzasztóan magányos vagyok, egész nap senki sem szól hozzám. Nem tudják, mi a bajom, úgyhogy a közönyösségükre az se adhat okot, hogy unják a gondjaimat. Kérlek, segítsetek, nem bírom ezt már tovább
2014. febr. 16. 09:59
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Igazából tanulás mellett dolgozom. Szeretek tanulni, olvasni, kirándulni, sportolni. Csak a barátaim nem szeretik a sportot, kirándulást. Én bármire nyitott lennék, de ők leginkább a kocsmában üldögélést, beszélgetést szeretik. Nem a berúgásról szól, csak arról, hogy nem kell sehova se mozogni. Valójában nagyon félénk vagyok, nem tudom magam sehogy se rávenni, hogy akár sportcsapatba vagy hasonló helyre menjek, ahol vannak emberek. Csak arra gondolok, hogy ők ismerik egymást, sok a közös élményük, miért akarnának befogadni valaki újat. Meg sajnos attól félek nagyon, hogy senkit nem érdekel az, amit mondani szeretnék vagy gondolok. Ezért ha már hárman vagy többen vagyunk, gyakran csöndben vagyok. A bohóckodás érdekli az embereket, mert attól ők is vidámak lesznek, de a szavamba mindig belevágnak, ha csak beszélgetünk. Azok nagyon rosszul esnek, úgyhogy inkább csöndben maradok. Mindig attól félek, hogy unalmas vagyok az emberek számára. Sose kérdeznek semmiről, ha pedig én mondok valamit, az nem érdekel senkit se, nem reagálnak rá
2014. febr. 16. 11:16
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
"Mindig attól félek, hogy unalmas vagyok az emberek számára. " - hasonló voltam én is a te korodban, sírdogáltam is eleget, mígnem elérkezett egy gyöngyhalász, aki felhozott a tenger mélyéről, kiszabadított a bezárt kagylóból.
2014. febr. 16. 11:23
 13/22 anonim ***** válasza:

Ez valóban csak rajtad múlik. Én személy szerint a leírásod alapján biztos nem szívesen beszélgetnék/barátkoznék veled, mert nem szeretném, hogy rám ragadjon ez a nagy negativitásod,pedig én is sokszor érzem magam magányosnak. Szerintem szánalmas az, ha valaki csak ezzel tölti az idejét, hogy ezen rágódik, miért nincs senkije, miért nem foglalkoznak vele. Viszont az sem ésszerű, hogy látod hogy kihasználnak, de még rá is segítesz azzal, hogy mindekninek megcsinálsz bármit... Nem ettől lesz neked jobb. Nem kell olyannak lenned mint a többiek, nem kell kihasználnod neked másokat, de TANULJ MEG NEMET MONDANI! Ne hagyd hogy csicskáztassanak, legyen tartásod, és tényleg csak akkor segíts, ha valóban úgy érzed hogy kell! Ha egy veled egy pozícióban lévő kollégád kérné, hogy csinálj már neki kv-t, de tudod, hogy csak kihasznál, akkor miért csinálod meg?! Azt hiszed ettől jobb leszel mások szemében? Hát nem, pont az ellenkezőjét éred el! én azt gondolnám rólad, hogy egy kis alattvaló vagy, aki nem képes önálló lenni, aki fél mindenkitől, stb... Szóval ilyen szituációban mondd azt, hogy "ott a kvfőző, nyugodtan főzhetsz magadnak, nem vagy a főnököm". Lehet kedves stílusban is reagálni az ilyenre...

Valamint furcsa az, és szintén szánalomra méltó, hogy mégis miért sírsz egész nap? Azért mert egyedül vagy, kihasználnak és nem foglalkoznak veled? Akkor miért nem teszel ellene? Tehát nekem ez úgy jön le, hogy te HAGYOD hogy ilyenek legyenek veled, és ezen sírsz folyton... hát basszus, akkor NE hagyd és akkor nem fogsz ezen sírni! Ha azért sírsz mert egyedül érzed magad, akkor NE SÍRJ, mert attól még nem lesznek barátaid, hanem KERESS BARÁTOKAT! Ha azért sírsz, mert a szüleid nem beszélgetnek veled, akkor NE sírj, hanem menj oda hozzájuk és BESZÉLGESS velük! Az ilyen sírós embereket azért is kerülik, mert velük semmi pozitívról nem lehet beszélni, állandóan csak siránkoznak mindenen, semmi sem jó nekik, valamint olyan, mintha direkt élveznék a szenvedést, és semmilyen tanács ellenére sem tennének a boldogságukért... Te személy szerint barátkoznál ilyen emberekkel?szerintem nem.

Még egy tanács: ne azon agyalj, hogy a szüleidet miért nem érdekli, hogy sírsz, inkább nevess sokat, beszélgess velük sokat, találj ki közös vidám programokat, na és ha azt is lesz*rják, akkor valóban nem érdekli őket, hogy mi van veled!

2014. febr. 16. 11:31
 14/22 anonim ***** válasza:

De ha a gyöngyhalász elhagy, visszamész a kagylóba?

Mindenkinek, nőnek, férfinak a saját gyöngyhalászának kell lennie.

2014. febr. 16. 11:32
 15/22 A kérdező kommentje:

De fentebb leírtam, hogy egyáltalán nem olyannak tartanak, mint amit írtál.

Egyébként viszont tényleg igazad van, szánalmas vagyok.

2014. febr. 16. 11:37
 16/22 A kérdező kommentje:
Remélem, Téged sose hagy el a gyöngyhalász és mindig boldogok lesztek! Megmutatjátok, hogy a sok szomorkodás után is jöhet valami jobb. Csak ez sajnos nem mindenkinek sikerül. Annak örülök, hogy Neked igen.
2014. febr. 16. 11:39
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

17-8 évesen voltam olyan, mint te. Sok pszichológiáról szóló könyvet elolvastam és úgy döntöttem eljött a "korszak váltás".

Végre hajlandó voltam kimondani azt, hogy érdekbarátokra nincs szükségem. Akire én nem számíthatok, az nem számíthat rám sem. Nem leszek többé mások lábtörlője, aki mindig mindenkinek ott van, de amint nekem lenne segítségre szükségem, csak mosolyognak rajtam, vagy hirtelen eltűnik mindenki. A hatalmas baráti/haveri társaságomból SEMMI nem maradt szépen lassan. Egyedül maradtam. Nehéz volt, de úgy látom mostmár, hogy ez így jó. Haverjaim vannak, barátaim nincsenek. Egy barátnőm van, akire őszintén számíthatok bármikor (de az ország másik végére fújta a szél), illetve a párom.

Hiányzik, hogy nem igen van kivel kimozdulni, nincs kit felhívni, ha rossz kedvem van, hogy üljünk be valahova beszélgetni kicsit. Ellenben úgy érzem sokkal boldogabb vagyok azóta, amióta az energia vámpírokat kizártam az életemből és nem én vagyok a szennyes tartó... Magammal foglalkozok és azokkal, akik tényleg számítanak, nem azokkal akik csak lehúzni tudtak!

Ajánlom ezt neked is. Fejleszd a személyiségedet és légy határozottabb, magabiztosabb!

2014. febr. 16. 11:44
 18/22 anonim ***** válasza:

Akkor adok egy másik tanácsot.

Azt mondod, hogy ha társaságban vagy, akkor nem mersz megszólalni, mert félsz, hogy nem érdekel senkit sem, amit mondasz. Szóval félsz mindenféle megnyilvánulástól. De ennek mi a következménye? Nem beszélgetsz senkivel, szánalmasnak és magányosnak érzed magad, szóval semmi pozitívum. Akkor viszont próbálj meg beszélgetni bármiről! Mit veszíthetsz?? Igazából SEMMIT, hiszen te magad mondtad, hogy alapból úgyse szólalsz meg és nem is érzed jól magad.. szóval ha elkezdesz pofázni, beszélgetni, akkor ha ezek után is rosszul érzed magad, legalább te megpróbáltad. De mi van ha pont az ellenkezője lesz? Mi van , ha mindenkinek elkezd tetszeni, hogy kinyílsz? Mi van, ha elkezdenek veled beszélgetni, és meghallgatnak? Akkor meg legalább megpróbáltad ÉS még jól is elsült! Mit félsz? HOgy megint közbevágnak?? Ez úgyis mindig előfordul, akkor ettől már igazán nem kellene tartanod. Próbálj meg te közbevágni, vagy szólalj meg, hogy "légyszi ne vágj már közbe, mert mondok valamit". Hidd el, hogy ha nagy bátorságot veszel, és így cselekszel, sokkal jobban fogod magad érezni!

Tehát mégegyszer a lényeg: ha már azt megszoktad, hogy gyakran érzed magad egyedül,és csendes vagy mindig, ha már tudod milyen az ha közbevágnak, ha érezted már magad szánalmasnak, ETTŐL ROSSZABB NEM LESZ!!! Tehát legyél bátor, mert tényleg nincs veszíteni valód!

2014. febr. 16. 11:46
 19/22 anonim ***** válasza:
Én a 13-as és 18-as hozzászóló vagyok, de nagyon tetszik a 17-es hozzászólása, mert én PONT ugyanilyen helyzetben vagyok! Nekem is egy távolban lévő barátnőm van csak, meg a barátom! De én is örülök, hogy sok embertől megszabadultam, akik tényleg csak lehúztak...
2014. febr. 16. 11:48
 20/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Nektek a jó tanácsokat, de még inkább azt, hogy ismeretlenül is foglalkoztok velem. Nem is tudjátok, milyen jól esik.
2014. febr. 16. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!