Vannak itt mások is, akiknek csak kamu az egész életük? Ti nem érzitek néha úgy, hogy elég és kiszálnátok most már ebből az egészből?
Kivülről mindenki azt hiszi, hogy klassz a családom.Anyu a város egyik legjobb éttermébe pultos, apámnak van egy autókereskedése, báttyám fiatal, van egy csodás barátnője, és a rendőrségnél dolgozik. Közben anyu egy drogos kiégett 39 éves nő, aki kerüli a konfliktusokat, inkább agyon gyógyszerezi magát.Apu egy bűnöző, aki a ku rváinak a nevét jobban tudja, mint a szülinapom dátumát.A báttyám segít neki elsimítani a dolgait, és közben folyamatosan gyötri a barátnőjét, megalázza és semmibe veszi. És én? Nekem teljesen kilátástalan a jövőm.Fogalmamsincs, hogyan fogok leérettségizni, sose tudok felkészülni rendesen a témazáró dolgozatokra, egyszerűen semmi se ragad meg az agyamba az órákon.Lelkileg is teljesen készen vagyok.A barátaim csak kamu barátok, akik egyből lelépnek, ha valamiben segítségre van szükségem.Persze, ha nekik kell valami egyből megjelennek.A családom egy kratasztrófa.Sose beszélgetünk, csak élünk egymás mellett. Utóljára kb. 6 évesen öleltem meg az anyukámat.Apámmal szinte nem is beszélek, a báttyámat nagyon szeretem, de Ő engem nem, mert önző és gonosz.
Nem akarok tovább így élni!Legszivesebben egésznap csak sírnék, és néha kirohannék a világból.Csak futnék előre megállàs nélkül, ameddig holtan össze nem esnék.
Volt más is ilyen helyzetben? Van megoldás? A családommal erről lehetetlen beszélni, szerintük minden király.
Elég a nyafogásból! Ha érettségire készülsz, nem pisis 10 éves vagy. Szedd össze magad, tanulj rendesen! A barátaid válogasd meg, inkább legyen 1-2 igazi barát, mint 50 haver! Ha nekik kell valami, akkor te se segíts!
Ha szeretnéd anyukád megölelni, menj oda! Ha szeretnél apukáddal beszélni, szólítsd meg! Ha a bátyáddal nem jó a kapcsolat és ő nem szeretné rendbe hozni, akkor fogadd el, és tartsd minimálisan az érintkezést!
De ne a családod hibáztasd mindenért majd az életedben.
Elhiszem, hogy így nem akarsz élni, de próbáld meg kihozni a legtöbbet a szituációból.
Röviden: Én is egyedül nőttem fel, én se beszélgettem a családommal és nekem is csak kamu érdekbarátaim voltak, majdnem egy csónak.
A "barátaimat" elkeztem hanyagolni, megmondtam nekik a véleményem. Teltek az évek magányosan (csak a motorozásba és a piába tudtam menekülni), majd találkoztam egy lánnyal aki most a barátnőm, együtt élünk egy kis lakásban (csak mi ketten), mindketten dolgozunk, már nem iszok, ezzel minden rendbejött. A leírásodból nekem az jön le hogy már szinte menthetetlen a családod, hacsak nem mindenki, tényleg mindenki elhatározza hogy megakar változni, de erre szerintem kicsi az esély. Az egyetlen esélyed hogy tanulsz, dolgozol. Tudnod kell majd megállni a saját lábadon, nem lesz könnyű, de ha lesz párod már minden könnyebb lesz. De addig el kell viselni a helyzeted és "túlélni" addigis. Bocsi a negatív hangulatú hozzászólásomért de ez a valóság, az élet nehéz főleg egyedül, az emberek nagyrésze önző, gonosz, érdekember. Szinte csak magadra számíthatsz, de ha tanulsz és dolgozol a jövődért, majd egyszer magad mögött hagyhatod ezt az egészet, ha akarod. El kell fogadnod hogy apád k.r.ázik, anyád gyógyszerekbe menekül a problémái elől és a testvéredet is, változtatni nemtudsz rajtuk. Majd idővel "menekülj el" mert csak fel fognak emészteni a körülmények. De ez csak az én véleményem volt, nem tudok rólad szinte semmit, nem ismerlek, és lehet a kérdésed is kamu. De ha nem, akkor szívesen segítek neked ha tudok, szólj.
22/f
Szerintem eleg sokan elnek kamueletet. Egy ido utan ossze szokott omlani...
A csaladodban sem anyud sem apud nem menthetetlen. De persze nem a te dolgod oket megmenteni. Anyud onmagat pusztitja, apud elmerult a kejencek vilagaba. De mindkettobol vissza fognak majd terni idovel...
Viszont a batyadtol en megtartanam a tavolsagot. Az, hogy direkt gonoszkodik azzal, aki ot szereti, plussz visszael a rendori hatalmaval szamomra azt jelenti, hogy velejeig romlott.
Egyenlore eld az eleted. Tanulj, gondolkozz a jovodon. Mit szeretnel csinalni igazan?
Aztan majd idovel a szuleiddel lehet meg egy felnottes jo kapcsolatod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!