Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Apámmal beszélgettünk hogy ő hogy osztaná el a lottó 5 ös nyereményét ha megnyerné.És ő azt mondta hogy 300 millió megtartana magának,és 1-1 milliárdot adna nekem és a kisebbik lány tesómnak.De ez úgy van hogy a szüleink elváltak,én apámmal élek,a tesó pedig anyámmal.De tesóm nem jár hozzánk látogatóba,fel sem köszönti apát a születésnapján stb.Én természetesen nagyon szeretem apát.Normális ez hogy akkor ugyan annyit akar neki is adni amit nekem?szerintem nem.Mert figyelembe kellene azért venni egy pár dolgot.Látom hogy apa mégis jobban szereti a tesómat mint engem,pedig nem is beszélnek meg semmi.Szerintem amúgy ez azért van mert én nekem még nem volt barátnőm és ezért lenéznek.Tesómnak meg volt pasija.Csak ennyibe jobb tőlem,én kitűnő tanuló voltam,tesóm pótvizsgával ment át év végén..De persze akkor is ő a legjobb.De azért azt is figyelembe vehetné apám hogy én rendes voltam vele.Volt olyan hogy anya mondta hogy költözzek hozzájuk,de én nem költöztem mert szeretem apát.Pedig akkor jobbak lettek volna az életkörülményeim, nem az lett volna hogy egész télen nem fűtünk,meg csak kenyeret eszek.Apám állandóan megbánt ilyeneket mond hogy hülye,bu*i gyerek...tesómra meg nem is mond rosszat csak jót úgy hívja hogy Annácska.Amikor kaptam az iskolától ösztöndíjat akkor az egészet oda adtam apának a rezsire,meg hogy feltudjuk újítani a lakást...de ez sincs figyelembe véve.Tesómnak mindene megvan ami kell.Tényleg igazságos az ha ugyanúgy osztaná szét a nyereményt? Mert nekem az is rosszul esik,hogy a születésnapokon,névnapokon anyától sokkal több ajándékot kap tesóm. Pl én nem kaptam semmit se születésnapomra,se névnapomra.De apa mindig úgy veszi tesómnak az ajándékot ahogy nekem.Sőt még ő többet is kapott mint és.Mert mindig tusfürdőt,sprayt kapunk...de én névnapomra és születésnapomra is csak egy sprayt kaptam...szerintem ez nem igazságos

2014. febr. 15. 20:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is ketten vagytok a gyerekei, még ha neked nem is tetszik. Látom, hogy tele vagy sérelmekkel, de egy jó apa akkor is jó apa, ha a lányát ellene nevelik, és továbbra is felez a gyermekei között.
2014. febr. 15. 21:13
 12/18 A kérdező kommentje:
A tizenegyedik válaszoló az jól látja a dolgokat! Igazad van!
2014. febr. 15. 21:15
 13/18 anonim ***** válasza:

Most az ilyen "apróságokat" hagyjuk, hogy apád Rád mond dolgokat, s koncentráljuk a lényegre.

Nos, teljesen korrekt eljárás, hogy mindkét gyerekének ugyanannyit adna. Amúgy totál az ő dolga, hogyan osztaná el, akárhány millió.

Kicsit ferde dolog nekem, hogy itt méricskélsz és pattogsz azon, hogy mi az igazságos. Végy példát apádról, aki kellő nagyvonalúsággal tudja kezelni a dolgokat s méricskélés nélkül egyformán juttatna mindkét leszármazottjának (miközben magának tartaná meg a legkevesebbet). Nem derült ki olyasmi, hogy a másik gyerek valami durván méltatlanná vált volna a szeretetére, miért ne kapna ő is? Értem én, amit mondasz, Te nélkülöztél és segítesz, amit tudsz, de nem lehetsz az a magasfokúan jó, ha ezt elszámolod, felhozod, vered az aszalt, hogy ezt tettem, nekem több JÁR! Ez így nem jó. Neked sem.

2014. febr. 15. 21:17
 14/18 A kérdező kommentje:
Lényegében arra gondoltam hogy miért kapna ő többet,hogy ő nem látogatja meg,születés napján nem köszönti fel.Mert nem azt mondom hogy ajándékot vegyen...de legalább mondja már azt hogy Boldog születésnapot apa! és kérdezze meg hogy hogyvan...De már látom hogy igazatok van!
2014. febr. 15. 21:20
 15/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, az értékrendet sajnos tudja torzítani az anyagi nélkülözés, szerencsére a Tieddel még nincs gond. Képezd magad, küzdjél, hogy sikeres férfivé válj.

Ha apád gazdaságilag nem is túl versenyképes, nélkülöztök, örülj hogy az alapértékei nem torzultak. Lányok szigorúbban ítélik el az apák gyengeségeit, hibáit (ösztönösen előbb az apától, majd férfjtől várják a biztonságot), ezért húgodra ne neheztelj.

36F

2014. febr. 15. 21:40
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem,és köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 15. 21:47
 17/18 anonim ***** válasza:

Ezt írod: Mert nekem az is rosszul esik,hogy a születésnapokon,névnapokon anyától sokkal több ajándékot kap tesóm.

Szóval neked rosszul esik, hogy a tesód többet kap az anyjától, akkor esetleg a tesódnak is ugyanilyen rosszul eshetne, hpgy te meg többet kapsz apukástól.

2014. febr. 15. 22:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Mielöbbi gyogyulást!!!!!
2014. febr. 15. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!