Gyerekes, elvált apukák, csak egy kérdés?
Nem is tudom hogyan fogalmazzam meg a kérdésem igazán: szóval ha elváltok és a gyereketek az exfeleségnél marad és ti idővel összejösztök egy másik nővel, akit elvesztek feleségül és gyereket terveztek, egy közös gyereket, az ugyanolyan érzés gyerekvárás szempontjából, mint az előző gyerek? Pl a párom elvált, van egy 6 éves kislánya, akitől 1,5 éves kora óta külön lakik, és egy közös gyereket tervezünk (nekem ez lesz az első baba) és attól félek, hogy már az első gyerek élményét nem adhatom meg neki. Ezt már átélte, már nem újdonság a számára.
Viszont pozitívum, hogy legalább tudja, hogy hogy kell pelenkázni, stb. rutinosabb lesz, mint én, és legalább én megadhatom neki azt, hogy a gyermekét felnevelhesse, taníthassa, vele legyen.
Rántsatok le a földre, ha baromság! Lesz ez a gyerek neki ugyanolyan élmény, mint az első gyereke?
"Rántsatok le a földre, ha baromság! "
Bocsi, de ezen a mondaton fennakadtam. Szerinted mennyire volt odaadó apa, mennyit pelenkázott, mekkora felelősséget volt képes vállalni az a férfi, aki 1.5 éves korában elhagyta a gyermekét?
Nem minősíteni akarom alapjába véve, mert számos oka lehet a történteknek, de sose tudnék bízni olyan emberbe, aki ilyesmire képes volt.
Szerintem /nem akarok vetíteni, de így érzem/ nem tartotta ő olyan csodálatosnak ezt az apukásdit. Különben nem lépett volna.
No mindegy. Az első gyerek élményét már nem tudod neki megadni, de ugyanúgy fog érezni mint az első születésénél. Hogy örült-e vagy nem, a történtek után nem tudom felmérni.
Persze komolyodhatott is az évek alatt, de tudod kutyából...
1. válaszoló!
A drága felesége csalta meg, és teherbe esett egy másik pasitól, ezért váltak el. De azért köszönöm szépen, hogy a legjobbat feltételezed elsőre...!
Az én párom is elvált, és van egy óvodás kislánya. És NEM a gyerekét hagyta el, hanem a gyereke anyját. Azért, mert a nő fűvel-fával csalta. Nagyon jó apuka, nagyon jó a kapcsolata a kislánnyal, sokat van nálunk a gyerek.
Mi is babát tervezünk, és nekem semmiféle aggályom nincs, a párom szinte jobban várja hogy teherbe essek, mint én. :)
Nem hiszem hogy bármi gond lenne, vagy hogy kevésbé szeretné majd a második gyerekét, mint az elsőt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!