Mi a jelentősége a születési sorrendnek? (elsőszülött, középső, stb. bővebben lent.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, ment a zöld... Azért kíváncsi vagyok arra is, hogy ha nem is a szeretetben, akkor a törődés mennyiségében van e különbség csak azért mert ő mondjuk második a háromból? A 10.es válaszolótól kérdem, hogy véleményed szerint lehet e köze a gyermek "bajkeverő" mivoltának ahhoz hogy hányadikként született?
Illetve szerintetek ha a gyermek "bajkeverő" az lehet annak a jele, hogy a szülők keveset foglalkoznak vele és megpróbálja felhívni magára a figyelmet?
Persze ez a probléma valószínűleg normális családban felszínre kerül, és a szülők orvosolni próbálják, de mi van ha a szülő nem veszi észre hogy mi zajlik a gyermeke lelkében?
És 11.-es: ha a szülő észreveszi hogy az ő hibája, gondolod hogy megváltozhatnak az érzései a gyermeke irányában? vagy ugyanúgy "nem fogja szeretni"?
És mi van ha a gyermek egy teljesen normális 2. gyermekként éldegél, aki mondjuk nem egy pattanásos, pufi kék hajú kisördög, hanem mondjuk az, aki szorgalmasan tanul, nem lázadozik, az iskolában ő a "tanárok kedvence" de mégis visszahúzódó, szűk szavú, szorongó, önbizalom hiányos, és befelé forduló. EZ lehet annak az oka, hogy a gyermek középső? és milyen kihatással lehet a jövőjére, a felnőttkorára? Lehet e rajta változtatni?
14. Milyen értelemben lesz a legkiegyensúlyozottabb? Úgy érted hogy el tudja magát látni egyedül is, nem szorul mások segítségére, de nem is lesz túl önálló aki elutasít mindent?
És 15.
Abból amit leírtál, nehéz elhinni hogy 15 éves vagy. Nem gondoltam hogy 15 évesen lehet valaki ennyire értelmes, hogy ennyire átlátja a helyzetet. (de ezek csak az én gondolataim persze...)
Úgy gondold középső húgod azért kezdett lázadni, hogy teljesen az inverzed legyen? Vajon ezzel próbálja felhívni magára a figyelmet?
Így hogy ugyanolyan neműek vagytok mindhárman,gondolom bizonyítani is akar.
És mit gondolsz arról, hogy téged mint legnagyobbat hogyan kezelnek a szüleid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!