Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a megoldás az alábbi...

Mi a megoldás az alábbi helyzetre? (rokontartás)

Figyelt kérdés
Édesanyám cirka 5 éve otthagyott minket. Szüleim elváltak, egy öcsém van(19). Anyum jelenleg Bécsben él étterme van. Havi 150-150 eurót küldött eddig nekem és öcsémnek. Én(23) most fejezem be a nappali alapszakot- már csak az államvizsga van hátra-, de a magyar perspektíva miatt úgy vélem a mesterképzés elvégzése muszáj. Öcsém most fejezi be a középiskolát és OKJ-ban gondolkodik. Ő is és én is diákmunkákkal próbálunk valami plusz bevételt teremteni, mert édesapánk keresete nem elég a mi normális fenntartásunkra. Kérdésem arra irányul, hogy édesanyám megszüntetheti-e irányomba a (gyermek-)rokontartás folyósítását, mondván, hogy lediplomáztam, vagy az életpálya tervezés/nappali tanulmányok végzése értelmében a mester képzés alatt is köteles támogatást nyújtani? |A válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm és szívesen fogadom.
2014. febr. 4. 01:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
# 6/10 Feljebb írtam már, hogy milyen gerinctelen emberről van szó. Nincs az a pénz, hogy neki kubikoljak. A tervem az, hogy elvégzem a mestert, keresek állást, majd ha itthon nincs megfelelő fizetés, akkor külföldön. Összegyűjtök egy saját vállalkozásra így megszabadulok a rabszolgaságtól és tudom támogatni édesapámat meg öcsémet.
2014. febr. 4. 19:34
 12/14 A kérdező kommentje:
# 7/11 - Jól látod. Épp ezért nem. Lehet, hogy itthon 300-at keresnék logisztikai menedzserként, de németben annyit keres egy kukás... Viszont ha elvégzem és kimegyek 3-4000 euro. Végre valaki átlátja a lehetőségeket, meg a helyzetemet.
2014. febr. 4. 19:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Hányan mentek már ki mérnöki diplomával, aztán mégsem lettek mások, csak újságkihordók max. Ugyanis a jó szakmákat a helyieknek adják, nem hülyék!!! A magyar akármilyen képzett, csak az aljamunkára kell nekik. De álmodozz csak!

(Még az orvosok is kevesebbet kapnak a német orvosnál és nem lesz belőlük osztályvezető, ha megkukulnak sem, viszont orrba-szájba ők ügyelnek éjszaka és mennek a peremkerületekbe...)

De mindegy, tanulj csak! Én magam már törekszem erre. Már látom, hogy mi működteti a világot.

2014. febr. 5. 11:47
 14/14 A kérdező kommentje:
utolsó - mire gondolsz? szerinted mi működteti?
2014. márc. 3. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!