Párom 13 éves fia az apjával is szeretne maradni és az anyjánál is. Hogyan segíthetnénk neki? Mindennap sír.
A gyerek anyja egy tőlünk nyolc kilóméterre lévő településre költözött.
A kisfiú jelenleg velünk él, de vágyik az anyjához is. Ha az anyjánál van akkor meg az apjához húz a szive. Szinte mindennap sír ezért. Mi lenne neki a legjobb megoldás? Tegnap is a páromnak éjjel tizenegykor el kellett az anyjához vinni mert annyira sírt utána. Nagyon sajnálom szegényt.
De ne is legyen. Mondom ezt elvált szülők gyerekeként. Nekem is rossz volt, mikor apa elköltözött, de meg kell szokni. Meg mi ez, hogy kisfiú csettint, oszt hopp van? ügyes trükk a családegyesítésre. Ne hagyjátok, hogy 13 évesen a fejetekre nőljön. Mellesleg soha az életbe nem fogja elfogadni, hogy anya és apa már NEM él együtt, ha minden füttyére, sirámára ugrotok. Nem. Most apánál vagy, jövő héten az anyádnál. Hogy hiányzik a másik szülő, azt meg meg kell szokni. A kéthetes váltás is jó, de rendszer kell. Nálunk a tipikus két-három hetente apás hétvége és egy hétköznap este volt. Az elején nehéz volt, de megszoktam, egyben vagyok, és a lelki világom is köszöni szépen jól van.
Neki a legjobb megoldás az lenne, ha együtt lennének a szülei. MIvel ez nem megoldható, az neki a legjobb, ha van egy rendszer, amihez hozzászokhat. Akkor egy idő után már nem hiányzik sehol a másik. Ha nem tartotok rendszert, nincs mit megszokni, és mindig a másikhoz fog vágyni - és egyébként ezzel remekül sakkban lehet tartani a szülőket.
13 éves az a gyerek, nem 3-4... Lehet őt sajnálni, de ez, hogy az éjjel közepén kiskölyök kitalálja, hogy anyu és futunk... Hát, velem 2 évesen se csinálták ezt, mikor nagyinál este sírtam anya után... Ne csináljunk már hülyét a felnőttből... Bocs, de ez nagyon nagyon rossz tendencia.
Ha tényleg sajnálod és tényleg tenni akarsz érte, akkor nagyon erősen javaslom, hogy MOST és minél előbb vidd el egy gyerekpszichiáterhez, mert nagyon megviselte a válás és valószínűleg mindkét szülőjéhez erősen kötődött, VAGY mindkét szülője eszközül használta a másik fél ellen már kicsi gyerek kora óta a gyereket.
Ha nem látja egy szakember, komoly problémái lehetnek később.
"szerintem ez tökéletes példája annak, amikor a gyereknek szakember kell"
Nem, nem. Ez a tökéletes példája annak, hogy a gyereknek az apa kell, és az anya kell. Úgy együtt, mint annak előtte.
a ti már együtt éltek, akkor nem újkeletű dolog, hogy a szülei nincsenek együtt.
Eddig hogy viselte, hogy külön vannak a szülei és az apjának új barátnője van?
Az meg nem normális, hogy 13 évesen sír az anyja után, az apja éjszaka 11-kor elviszi hozzá.
"Volt már olyan, hogy a párom elvitte az anyjához és amikor odaértek már vissza akart jönni az apjával. Amikor hazajöttek akkor meg sírt, hogy az anyja kell neki."
Ilyet egy 3 éves csinál, nem egy 13 éves. Hacsak nincs valami fogyatékossága ami miatt szellemileg visszamaradt. Ebben az esetben viszont bizonyára van szakember aki foglalkozik a fiúval, vele kell erről beszélnetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!