Nagyon, nagyon elfaradtam a heten. Ma reggel pedig nem tudom mi volt, de nem keltem fel az ebresztore, mar azon is gondolkodtam, hogy lehetcnem is csorgott?! 9 ora utan keltem fel, de akkor mar ertelmetlennek tartottam, hogy bemenjek suliba. Meg elkeszulok meg odaerek... Szoval itthonmaradtam. A szuleim nagyon haragudnak erte, pedig sose vlt ilyen..egyetlen egyszer kestem el, de akkor is csak 10 percet es ebben a tanevben 1 hetet hianyoztam betegseg miatt... Anyaek meg itt veszekednek, hogy ok ezt nem igazoljak le, mert nem hasznaljak el erre azt a napot amit leigazolhatnak stb.... Mit tegyek? Jogosan akadtak ki nagyon?
Annyiban jogos, hogy iskolába vagy majd felnőtt korban dolgozni muszáj elmenni, mindegy, hogy van-e kedved vagy nincs, hogy fáradt vagy álmos vagy-e.
Viszont ha már így történt és tényleg ez az első ilyen eset, akkor nem tudom, hogy miért nem igazolják le. Miért jobb nekik, ha igazolatlanod lesz?
Majd megnyugszanak szerintem, csak idegesek.
2014. jan. 24. 12:32
2/11 anonim válasza:
Teljesen jogosan akadtak ki, remélem a büntetés sem marad el.
Egyébként meg le fogják igazolni, hiszen a sok igazolatlan óra súlyos következményekkel járhat.
És légyszíves próbálj meg bejárni órákra, ha másra nem, legalább nyelvtanra.
2014. jan. 24. 12:38
3/11 A kérdező kommentje:
De itt nem arrol volt szo, hogy nem volt kedvem, meg faradt voltam( bar teny, hogy az voltam), de fel se keltem:// Anya is aztmondja, hogy csak nem.volt kedvem menni es azert mondom, hogy elaludtam... Igen, teny, hogy nem sok kedvem volt, de mennyiszer van ilyen...es mindig elmegyek
2014. jan. 24. 12:39
4/11 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesirasi hibakert csak telefonrol irok.
2014. jan. 24. 12:41
5/11 anonim válasza:
Ha nehezen ébredsz, akkor állíts be telót is, órát is ébresztőre, és kérje meg valakit, hogy keltsen fel. Akkor tuti nem tudsz elaludni. Ha a szüleid már nincsenek otthon akkor, csörögjenek rád, amikor kelned kell.
2014. jan. 24. 12:43
6/11 anonim válasza:
Én megértelek, főleg ha alapból nem vagy lógós. Szerintem is hamarosan le fognak nyugodni, hisz ismernek téged. Velem is volt már ilyen.
2014. jan. 24. 12:48
7/11 Lienah válasza:
Ha késve ébredek/indulok, akkor is bejövök a melóhelyemre...
Főleg mert nemhiszem, hogy 1 tanórára értél volna be...
Szerintem nem azért nem igazolják le mert "elaludtál", hanem azért mert be sem mentél. Ergo ez a tanulópénz.
Amúgy szerintem jogos.
2014. jan. 24. 12:50
8/11 anonim válasza:
Ha tényleg igaz az, amit írtál, akkor természetesen ezt igazolhatnák a szüleid. Én sem értem mit problémáznak. 30 éves vagyok, kb. 2-szer velem is előfordult már, hogy nem keltem fel időben, hanem azon kaptam magam, hogy hupsz 9 óra van. És a mai napig sem tudom, hogy nem csörgött, vagy csörgött csak lenyomtam és visszaaludtam, vagy mi van. Ezzel nincs mit csinálni. Nyilván próbál az ember jól csinálni mindent - főleg amióta dolgozok - de vannak vis maior esetek, amivel nem lehet mit tenni. Ez ilyen meg, hogy kérj meg valakit hogy ébresszen fel, meg állíts be több órát, erre azt szoktam mondani, hogy utólag okosnak lenni ugyan az, mint előre hülyének. Nyilván nem úgy fekszik le az ember, hogy na most majd jól át fogom aludni reggelt. Hanem egyszerűen nem kel fel és kész. Nem lehet felkészülni váratlan dolgokra. Utólag lehet tenni ellene, azt igen, de előre nagyon ritkán. Mondjuk az más kérdés, hogy én felkeltem 9-kor én attól még bementem a suliba annak idején, hogy legalább csak az órák feléről hiányozzak.
2014. jan. 24. 12:57
9/11 A kérdező kommentje:
Jo, abba igazatok van, hogy bemehettem volna az utolso orakra, csak bertem volna az utolso 3 orara ami angol meg 2 rajz es ugy gondoltam, hogy mar folosleges..foleg, hogy egy szuloi igazolas egesz napra szol. Olyat nem lehet, hogy leigazolja az elso 3 orat. Pl.egyik baratnom is igy elaludt a multkor es bement es az elso orakra igazolatlant kapott, mert nem igazolhattak le neki. Amugy mondom meg SOSE aludtam el. Ez volt az elso. Azert nem allitgattam dn itt tobb orat meg minden...
2014. jan. 24. 13:04
10/11 anonim válasza:
Ugye idoben mentel aludni este, es nem neteztel ejszakaba nyuloan?
Egyebkent ha nem igazoljak, na bumm, lesz egy igazolatlan napod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!