Mit tegyek? Itthon és mindenhol azt hallgatom, hogy milyen kövér vagyok. A szüleim gúnyolódnak azon, hogy éjszaka rettegek és mindig egyedül érzem magam. Nem bírom. Tudom, hogy fiatal vagyok, de vannak érzéseim.13/l
"azért piszkálnak mert jót akarnak"
Ez nem igaz. Nem is lehet igaznak hinni.
A szülők hibája, ha egy gyerek elhízik (kivéve, ha beteg), ők talán modell alkatúak? Talán kevesebbet kellene enni, ez az egyedüli üdvözítő módszer a fogyáshoz. Persze azon is gúnyolódni fognak, az tuti. Sajnállak a szüleid miatt. Én egész életemben azt hallottam, hogy sovány vagyok, egyek. Apámtól, aki szintén csontkollekció.
Az éjszakai félelmedet meg ne oszd meg velük és kész. Ne adj támadási felületet.
Megértelek, én is pár évig küzdöttem súlyfelesleggel. Itthon is b***ogattak, a suliban a diákok és a tanárok karöltve, pedig egyházi iskola volt. Depressziós lettem, vagdostam magam és ezáltal a tanulmányi eredményeim is leromlottak. Persze mindenki leszarta.
Mivel még csak 13 éves vagy, biztosan fogsz nőni, ezzel eltűnik a felesleg is. Ne koplalj, egyél rendesen, legfeljebb a csokit és a gyorskaját hagyd el, igyál sok vizet, és ha teheted sportolj. :)
A beugatásokat meg hagyd figyelmen kívül!
28N
En idosebb testver vagyok es mar felnott. Nekem ugy ahogyan mentek a dolgok kiskoromban, de a hugomnak kevesbe. Erdekes, hogy ennek ellenere vegig azt ereztem, hogy a "hugomat jobban szeretik". Vele kiveteleznek. Vele oszintebben nevetnek. En hiaba teljesitettem meg jobban, annal jobban "foglalkoztak a hugommal". En legalabbis igy ereztem.
A meglepo az a hugom es koztem kozotti mar felnott beszelgetes volt. Hogy a hugom meg azt erezte egesz kiskoraban, hogy "engem szerettek jobban" a szuleink, mert en jobb eredemenyeket ertem el. Na de pont azert ertem el jobb eredmenyeket, hogy vegre "engem tuntessenek ki a szulok a figyelmukkel".
Es a csattano, hogy a szuleinket meg ismerve mindig is nagyon fair-ek voltak minden teren, ugyhogy nem gondolom, hogy barmelyikunk kedvere kedveztek volna!
De ezt csak most tudom a hugommal valo beszelgetes utan, mar felnott fejjel.
Nem biztos, hogy valoban az van, amit erzel...
szia!
tudom, mit érzel. az egyik dolog, amit tehetsz az az, hogy nem foglalkozol mások véleményével. a másik dolog az az, hogy megpróbálsz lefogyni. ha van rá lehetőséged, menj el sportolni, sétálj sokat, mindez mellett fontos a táplálkozás is: amennyire csak lehet, kerüld a disznó húst, inkább csirkét helyette. kis zsírtartalmú tejtermékeket fogyassz, kristálycukor helyett édesítőt, ne fogyassz zsíros ételeket, és minél kevesebb édességet egyél. hidd el, ez fontos dolog, én így fogytam le, persze ez mellett nagyon sokat sétáltam. nekem ezzel az életmóddal egész életemben élnem kell. ezt neked felhoztam, hátha rá tudod magad venni, hogy lefogy! Sok sikert, és fel a fejjel! :)
18/L
Találd meg azt, amiben te vagy jó! Mindenki valamiben tehetséges. Zenével próbálkoztál már?
Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy pejoratíve értik, hogy dagadt vagy. Én anyukám mindig akkor mondta, mikor én elkezdtem, hogy anyaaaaaa hájas vagyok, hogy hogyne, kislányom, dagadt disznó vagy. Röhögött. Nem gondolta egy percig sem komolyan, de minden lánynak van egy olyan korszaka, mikor ducinak látja magát. Ezt a szülők nem mindig veszik le, és viccelődnek rajta, azt hiszik, csak poénból mondod. Sokan félnek éjszaka, de nincs mitől. Ha van zsebkendő a párnád alatt, semmi baj nem érhet. MIkor kicsi voltam, én is féltem, és mindig úgy aludtam el, hogy azt mondogattam, hogy 'nem akarok rosszat álmodni' egész addig, amíg el nem nyomott az álom. Nem volt időm rettegni.
Azon, hogy egyedül érzed magad, nem tudok segíteni. Én mindig nagyon egyedül is voltam, se testvér, osztályom utált (1-2 barátom volt) se apa. Szégyen nem szégyen, ilyenkor egy plüssmaci vagy egy élő kisállat a legjobb. 13-14 lehettem, mikor nyulat kaptam, onnantól haláláig az egyik legjobb barátom volt.
Ne érdekeljen mások véleménye. Mindenki úgy jó, ahogy van, csak meg kell találni, miben. Lehet, hogy nem vagy jó futó, de attól még lehetsz zseniális hegedűs mondjuk. Régi zongoratanárom akkora ember volt, hogy alig fért oda a zongorához. Komolyan, úgy kellett odapréselni magát. Nála boldogabb és kiegyensúlyozottabb embert sose láttam, pedig gúnyolták őt felnőttként is rendesen.
10-es:Szüleidet ismeretlenül is tisztelem!!!
Kérdező,sajnálom,hogy ilyen bunkó szülőkhöz dobott a gólya,nekem az anyukám ilyen.5 éves koromtól kezdve küzdök a túlsúllyal és persze a legalamuszibban cseszeget a súlyom miatt.Próbálok sportolni,meg nem két pofára zabálni,ami lassú fogyást,de eredményez.Na meg sportolok is,amikor tehetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!