2 eves lanyunk szivemnek szolitja az apjat. Ez nagy baj?
Figyelt kérdés
2014. jan. 21. 19:23
11/41 anonim válasza:
én emlékszem az én szüleim amikor mentünk a nagyszüleimhez, azt mondták "megyünk a nagyiékhoz", nem pedig,h megyünk anyuékhoz...a gyerek így tanul, a ti szüleitek tán nem hívta egymást apának vagy anyának?
12/41 anonim válasza:
Nem baj! Szerintem tök cuki :) Biztosan hallotta valahol és megtetszett neki. Szerintem ha szóltok neki, akkor még inkább fogja mondogatni. Majd megunja és abbahagyja.
13/41 anonim válasza:
Nem gáz, ne aggódj :)
Ha egyébként azt mondja, hogy apa dolgozik, apa vette nekem, de otthon hízeleg neki a szívemmel, mint te szoktál, semmi baj, ez teljesen trmészetes.
14/41 A kérdező kommentje:
Mi anyanak es apanak szolitjuk a szuleinket, nem nagymamanak/papanak.
2014. jan. 21. 19:41
15/41 anonim válasza:
Nem, az en szuleim a keresztnevukon szolitottak egymast. A nagyszuleim is. A rokonsagban es az ismeretsegi koromben senki nem hivja a tarsat apanak/anyanak. Ha a gyerekhez beszel az ember, akkor mondja azt, hogy "Katikam, menj most apaval jatszani" , de a parjanak "Pisti, jatssz egy kicsit Katival" lesz a mondat. En szemelyszerint agyverzest kapnek, ha a parom elkezdene anyanak szolitani....
16/41 anonim válasza:
Nem gond, de javítsd ki szerintem, hogy ő apának szólítsa.
Amúgy meg személy szerint csak úgy sose szólítanám apának a férjemet / páromat. Van neki keresztneve, vagy ilyesmik hogy Szívem vagy hasonlók. A gyerek szólítsa csak apának, attól még a nőnek nem az apja. Idővel a gyerek is megérti majd a különbséget, most meg elég csak kijavítani. De nyilván, mondjuk ha azt mondom a gyereknek, hogy: "Nézd, mit vett neked Apa" akkor az apa szót használom, ez logikus.
17/41 anonim válasza:
De éédes :D. Majd leszokik róla.
18/41 anonim válasza:
ok, akkor nálatok így van,én csomó embert ismerek akiknél meg az a normális,hogy gyerekek jelenlétében egymást apának,anyának szólítják...
20/41 anonim válasza:
de olyanokat is ismerek, akik egymást a nevükön szólítják, és a gyerek is a keresztnevükön hívja a szüleit...nekem az valahogy olyan rideg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!