Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy már nem vagyok szűz?

Figyelt kérdés
2 hete történt a dolog,és az első alkalom volt. viszont késik. (nem azért,védekeztünk,csináltam tesztet nem vagyok terhes) szóval csak késik. és anyukámék elakarnak vinni nőgyógyászhoz. látni fogja hogy nem vagyok szűz? és elmondja majd a szüleimnek?
2014. jan. 7. 21:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy nyugodt pillanatban mond el anyukádnak. Sokkal rosszabbul érintené ha bekísér a rendelőbe és a doki előtt bukik ki a dolog.

De hogy néhányt tévhitet elhesegessünk. Az orvos nem jelenti a hatóságok felé. Magyar törvények szerint 12. életévét betöltött személy élhet más kiskorúakkal nemiéletet. Míg aki a 14 is elérte azzal hál akivel akar. Ha még nem vagy 14 tehet fel kérdéseket a másik korát illetően.

Második pont, a szűzhártya egy rugalmas membrán amin van egy lyuk is, kiszakadhat sportolás közben is, de van akinél a szakadás nem történik meg csak mondjuk szülésnél, és alap esetben csak a nemi élet következményeképpen kitágult a rajta található nyílás.

2014. jan. 7. 21:31
 22/37 anonim ***** válasza:
18%

Ha 14 és 18 között vagy akkor a hatályos jog szerint megrontásnak minősül a férfi elkövető részéről ha veled nemi kapcsolatot létesít és büntetés vonhat maga után az Ő irányában.

Nem érthető egyébként hogy ebben a korban miért kell elvinni egy gyereket nőgyógyászhoz, amikor még nem állt be a normál ciklus-menetrend. A szűzesség elvesztése meg anyádra nem tartozik, nem Ő kezdeményezte, tehát vétlen a dologban (ilyen értelemben).

Mi a fene az, ami 14 éves gyereket arra késztet, hogy nemi kapcsolatot létesítsen egy másneművel ? Miért nem az iskolai tananyag iránt mutat ekkora érdeklődést ?

2014. jan. 7. 21:36
 23/37 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó. Ezt nagyon rosszul tudod... Már ezer éve nem büntetnek, ha 14 évest betöltött lány szexuálisan együtt van valakivel. A mostanában kitalált jogszabály szerint már 12 éves kortól lehet szexelni...
2014. jan. 7. 21:43
 24/37 anonim ***** válasza:
82%

A 14 azért már nem gyerek. 14 évesen már járhat az ember egyedül orvoshoz.

Hatályos jog szerint a 14 éves eldöntheti, hogy akar-e ágyba bújni valakivel, vagy sem. Folytathat szexuális kapcsolatot, anélkül, hogy lecsuknának valakit érte.

Nem állt be a normál ciklus-menetrend? Honnan tudod? Vagy igen, vagy nem. Van aki 14 évesen már három éve menstruál, teljesen rendszeresen és van, akinek még meg sem jött. Nődokira pedig szükség elehet, akár még nem menstruáló nő esetén is, nemhogy egy 14 évesnél!

2014. jan. 7. 21:44
 25/37 anonim ***** válasza:
49%

# 22/24

Minek írtok ha csak hülyeségeket tudtok. Legalább keresd ki a törvényt ha válaszolsz.

2014. jan. 7. 22:52
 26/37 anonim ***** válasza:
83%
sőt 14 évesen nem csak szexelhet, hanem bizonyos keretek közt a saját gyógykezeléséről is dönthet, vagyis anyuci nem mehet be a rendelőbe vele, ha nem akarja, hogy bemenjen
2014. jan. 7. 23:00
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az meg elég egyértelmű lenne, szóval hülyére úgysem tudod venni.
2014. jan. 7. 23:01
 28/37 anonim ***** válasza:
32%

Sajnálom, hogy 14 évesen történt meg neked. Fontos lépcsőfokokat hagytál ki az életben azzal, hogy siettetted.

Egyébként nem kell elmondani nekik, én szégyellném a helyedben, hogy így elkapkodtad.

2014. jan. 7. 23:30
 29/37 anonim ***** válasza:
92%

Az egy dolog hogy fiatal vagy még hozzá, rá érnél még de azért az dicséretes és nagyon okos döntés hogy védekeztetek! Sokan még ehhez is hülyék de örülök hogy titeket nem vetett el a "hév"!

Szerintem nyugodtan el mondhatod az anyukádnak, véleményem az hogy ezzel nő köztetek a bizalom és azt mondtad mindent meg lehet vele beszélni akkor nyilvánvaló hogy ezt is!

2014. jan. 7. 23:47
 30/37 anonim ***** válasza:
33%

Igazából én belegonolok, hagyján,mhogy nem volt rendszeres, de még az első menzeszem sem volt meg 14 évesen, sőt a 15 öt is be töltöttem.. 16 ig volt 4 hónap kimaradásom, úgy ogy oka nem lehettt, mer szűz voltam.. Doki szerint a menzesz első 2 évében gyakori, de még 3. Évben is normalis ez..

Szerintem ha nem akarod nem kell elmondanod de én elképzelni nem tudom,hogy az édesanyámmal ne veszéltem volna meg az ilyet anno..

26/n

2014. jan. 8. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!