Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van egyre több terrorizá...

Miért van egyre több terrorizáló szülő, aki gyűlöli és bántalmazza a gyerekét?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy "régen még a tanár is lekevert egyet" a gyereknek, hogy tiszteletre tanítsa, én azonban nem ezekről az néhai pofonokról, fenékbe billentésekről beszélek, hanem az igazi és komoly bántalmazásokról. Még csak nem is kamaszhisztikről beszélek...

Itt szinte naponta olvasni olyan kérdéseket, hogy anyám-apám alkoholista, szíjjal vernek, kidobnak az utcára tél közepén, lek*rváznak és egyéb trágárságokkal illetnek, lopják tőlem a nehezen megszerzett diákmunkás pénzemet, mindenki előtt leordítanak és megaláznak, állandóan zsarolnak és kritizálnak...

Én is így nőttem fel, állandó ordítás, megalázás és verés között, pedig kívülről nézve teljesen átlagos család vagyunk. Szóval, még csak azt sem mondhatnám, hogy ez csak a tanulatlan "kisebbségre" jellemző, mert egyáltalán nem.

De az utcán is gyakran látni, a múltkor egy nő a buszon ordított a gyerekeivel, hogy "ide ülj, te idióta, mindjárt pofán verlek". És ez sem egyedi eset.

Mi ez az egész?

2014. jan. 5. 11:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%

Az en csaladom is olyan mint a tied.

16/L

2014. jan. 5. 11:20
 2/16 FIVESTAR ***** válasza:
0%

Ugyan ez:) régebb még fb-t is nézték, csak csináltam egy ujjat, és azt hiszik h a régit használom...

de már rohadtul unom:( 15/F

2014. jan. 5. 11:27
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem mire alapozod az állítást, hogy egyre több ilyen szülő lenne. Honnan tudom mennyi volt régen, amikor még internet (sőt...) sem volt, így az ilyen dolgok ki sem tudódtak.
2014. jan. 5. 11:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor a kérdés legyen az: miért van ennyire sok terrorizáló szülő? A lényeg majdnem ugyanaz.
2014. jan. 5. 11:31
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ennek összetett okai vannak, de talán a 3 leggyakoribb:

- Stresszes élet

- Szegénység

- A fiatalok neveletlenek (nyilván ez a szülők hibája is, csak visszaüt)

2014. jan. 5. 11:35
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az lehet az oka, hogy sokan felelőtlenül vállaltak gyereket és nem voltak felkészülve arra, hogy a szülőségnek nemcsak jó pillanatai vannak, hanem ott vannak a problémák, a nehézségek is, amiket meg kell oldani. Erre tipikus példa az én családom. Nem várt gyerek voltam. Anyám nem akart, mert neki van felelősségtudata és tudta, hogyha szül egy gyereket, azt nem elég csak etetni, meg bedobni a sarokba, oszt majd ellesz, hanem foglalkozni is kell vele, tehát kemény munka. Apám viszont akart, így megszülettem. De apám viszont nem volt tisztában felelősségével. Neki addig voltam fontos, amíg nem voltak velem problémák. Ahogy rájött, hogy kötelességei is vannak, már egyből meg akart tőlem szabadulni. Egy igazi barom, ilyen a mai napig. Ezért nem éppen idilli családban nőttem fel, nálunk is jelen volt a terrorizálás. És nagyon sokan vannak így... van, aki úgy van vele, hogy akar egy kisbabát, szül, de nem hajlandó feláldozni érte semmit. Volt olyan ismerősöm, aki szó szerint a nyomorba szülte meg a gyerekét, azt se tudta, ki az apja és egyáltalán nem érdekelte, hogy hogy érzi magát a gyerek. Szerintem a legfőbb ok itt az önzőség, hogy csak magukkal törődnek az emberek és nem gondolnak bele mélyebben a dolgokba, pláne egy másik ember helyzetébe. Neki, saját magának legyen jó és már nincs is semmi probléma. De megfigyelheted, hogy az egész társadalom ilyen. Sz@rnak a felnövekvő generációkra, szennyezik a földet, ez látszik az időjáráson is...ilyen az egész emberiség, ezért van annyi nemtörődöm család és sérült fiatal.
2014. jan. 5. 12:12
 7/16 PureGame ***** válasza:
82%
Sok szülő felelőtlenül vállalt gyermeket, sokak még akkor, amikor még maguk is "gyerekek" voltak és azt hitték, hogy majd ettől felnőnek, hogy gyermekük lett. Ahhoz, hogy valaki rendesen tudjon gyermeket nevelni, feltétel, hogy neki is rendezett legyen a családja, őt is helyesen nevelték. Hiszen ez lesz a példa. Lehetne ezt ragozni, tény, hogy egyre több a hülye szülő.. menjünk csak el egy szülői értekezletre vagy tényleg csak menjünk ki az utcára. Hová tart a világ...
2014. jan. 5. 12:46
 8/16 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem az a gond, hogy egyre felelőtlenebbül szülnek a szülők, nem készülnek fel eléggé, nem tartják a szülőséget "hivatásnak".

Mondjuk az is hozzátartozik, hogy nem sokkal volt kevesebb ilyen szülő anno, csak akkor a gyerek meg volt félemlítve, hogy a szülő szent, a gyereknek kuss, ez a normális, meg nem tudta kiírni gyakorira meg facebookra, ahogy kapott egy nagyobb pofont.

2014. jan. 5. 19:35
 9/16 anonim ***** válasza:
Stressz, fásultság,egyedülálló szülők...Régen biztonságban volt az ember, de azért szerintem max 10%-kal lehet ma több az ilyesmi.
2014. jan. 5. 21:54
 10/16 anonim ***** válasza:

Minden gondolatom leírták előttem.

Több millió ember él a létminimum alatt, persze ez nem mentség, akkor ne vállaljon gyereket, több millió ember él napról napra, hónapról hónapra, talán a legtöbb azt sem tudja, holnap tud-e mit adni a gyerekének.

Szerintem ez az elsődleges stresszforrás, ami SAJNOS a gyereken jön ki.

Semmi sem biztos manapság, lehet, hogy amikor még gyereket vállaltak, jól éltek, aztán kis hitel a házon, egy munkahely elvesztése -mert ezek olyan könnyen mehetnek mostanság sajnos- és vége a jó világnak.

Nehéz időszakot élünk, ugyan nem tudom milyen volt régen, sok-sok évvel ezelőtt, de most borzasztó!

2014. márc. 9. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!