Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ilyen szülőket hogyan...

Az ilyen szülőket hogyan lehetne végre megtörni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, a barátnőm 15, és lassan fél éve együtt vagyunk, viszont a szülei már az elejétől kezdve ellenezték a kapcsolatot a koromra hivatkozva.. ez az elején nem is volt gond, mondtuk majd idővel jobb belátásra térnek.

(Mielőtt bárki elítélne, spontán jött az egész, csak elkezdtünk beszélgetni 2-3 hónappal azelőtt, hogy járni kezdtünk, és egyre jobban megkedveltük egymást. Órákig tudtunk beszélgetni és egyszerűen élveztük egymás társaságát, volt hogy reggel 6-ig csak beszélgettünk és képtelenek voltunk/vagyunk egymásra unni, és igen egymásra találtunk és nem szégyellem, hogy beleszerettem..)

Tehát lényeg.. nem törtek meg, még mindig, és ez már egyre nehezebb. A helyzet az, hogy annyira hatalommániásak, hogy ha kimondanak valamit annak úgy kell lennie, és még csak meg sem akarnak ismerni, soha nem is láttak, azt sem tudják mitől féltik a lányukat.. Szóltam a csajnak, hogy mondja azt, hogy nem várom el h megbízzanak bennem, engedjék csupán, hogy menjek hozzájuk mondjuk hétvégente, hogy legalább láthassam, hogy ne kelljen titokban találkozzunk, ne engedjék el velem sehova, csak én menjek hozzájuk.. de semmi.. nem akarnak engedni, nem akarnak megismerni sem, a barátnőm is próbálkozott, állandóan könyörgött és mondogatta de figyelembe sem veszik, karácsonykor sem találkozhattunk, újévkor épp hogy össze tudtuk hozni hogy lássuk egymást egy kicsit, de mostanában szinte sehova nem engedik, és nehezen tudjuk megoldani.. és egyre nehezebb minden.. ki akarunk tartani kézzel lábbal mert szeretjük egymást, jobban mint bárkit eddig, és volt, hogy megpróbáltuk elengedni a másikat de 1 napig sem bírtuk, hogy ne írjunk a másikra, képtelenek vagyunk egymás nélkül meglenni, egymással viszont ha így megy tovább tönkre megyünk, mert ez a helyzet kikészít minket.

#korkülönbség #hatalommánia #fiatal barátnő #zsarnok szülő
2014. jan. 4. 20:03
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
85%
15 évesen nem változik?Jesszus a te fejedben tényleg nincs valami rendben!
2014. jan. 4. 20:52
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem a korától, hanem a személyiségétől függ az, hogy hogyan viselkedik, és érdekli-e a buli. Ez a lényeg. Ha azért vagy vele, mert 15 évesen majd hozzád idomul... hát ecsém... érdekes hozzáállás! Középkori. Amúgy meg a tapasztalat általában az, hogy hacsak nem veszed feleségül és nem zárod be egy toronyba, akkor újabb és újabb ingerek, tapasztalatok érik majd, és változik. És általában az emberek nem egyirányba szoktak változni... Szóval kérlek, hogy ne a korára hivatkozz... amúgy egy huszonéves is nagyon sokat változik idővel! Csak ahhoz már kitartás kéne, elköteleződés, hogy kivárd, hogy részt vegyél benne... igaz? :)
2014. jan. 4. 21:09
 13/43 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor máshogy fogalmazok, nem találtam olyan korombelit, akinek a személyisége megfogott volna, max az elején, tartott 2 hónapig aztán mindig lett valami, amit nem bírtunk egymásban, viszont a mostani barátnőmnek a személyisége teljesen megfogott, és az hogy már fél éve együtt vagyunk, hol minden nap találkozunk, hol 2-3 hétig nem látjuk egymást, de működik, és teljesen elfogadtuk egymást.. változni fog? Lehet.. sőt, több mint valószínű, sőt lehet én is változni fogok, de itt vagyunk egymásnak, és mindig úgy fogjuk csinálni, hogy a másiknak jó legyen.. ez eddig is bejött, és kétlem hogy ez az egy dolog változni fog, ha igen, így jártunk.. de ugyanez benne van akkor is, ha korombéli a barátnőm.. most ez így jött össze.. és nem bánok egy percet sem :) És az vesse rám az első követ, aki úgy érzi soha semmi olyat nem tett, amit mások nem értettek meg! Mert a szavakkal nagyon könnyű dobálózni, de nem én választom az érzéseimet, sem senki a sajátját..
2014. jan. 4. 21:28
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megtörni a szülőket. Vannak az életben íratlan szabályok. 22 évesen neked nem egy kislányra van szükséged, és neki sem egy felnőtt férfire. Neki 15 évesen még kézenfogva kell járnia valakivel, neked meg ennél jóval több igényed van a korod miatt.

Szépen lassan le kell építeni ezt a kapcsolatot, és egészséges módon keresni párt, megfelelő életkorút.

Sajnálom, de a szülők helyében én is ezt tenném.

2014. jan. 4. 22:11
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Én 34 éves vagyok, és 22 éves énemhez képest nagyon sokat változtam (felnőtt lettem, bár 22 évesen azt hittem, én már nagyon felnőtt vagyok), 15 éves koromhoz képest pláne.

Vedd észre, hogy ez így nem működik, és mindkét fél csak szenved. Felesleges, értelmetlen. Semmi jó nem sül ki ebből.

2014. jan. 4. 22:14
 16/43 A kérdező kommentje:
De mi van ha nem érzem magam felnőttnek? Egyetemre járok, nemsokára munkám is lesz, de legbelül nem olyan lányra vágyom aki már annyi szenvedésen meg mindenen átment és képtelen már ugyanúgy hozzáállni egy kapcsolathoz, mint régen.. olyan lányra van szükségem aki még hisz a szerelemben, akivel lángolhatok és aki igenis minden percben hívogat mert hiányzom neki, és aki nyálas és romantikus.. ilyet még nem találtam a velem egykorúak között és tudjátok miért? Mert már mind megtört.. és túl sokat szenvedtek már.. akik ilyenek voltak, akik pedig nem.. hát.. azok nem érdekelnek.. ez van.. és lássuk be.. a fiatalabbakat még nem érte annyi csalódás ilyen téren..
2014. jan. 4. 22:48
 17/43 A kérdező kommentje:
Tapasztaltabb vagyok, máshogy látom a világot mint régen, de ettől még nem leszek felnőtt.. az a fajta vagyok, aki ugyan megteszi a korához illő dolgokat, viszont legbelül nem akar felnőni.. :)
2014. jan. 4. 22:51
 18/43 A kérdező kommentje:
22 évesen felnőtt férfi? talán 30 fölött mondhatjuk ezt valakire.. a 20-an évesek még csak próbálják megtalálni a helyüket a világban, legalábbis a mostaniak
2014. jan. 4. 22:53
 19/43 anonim ***** válasza:

De könyörgöm gondolj már bele ő még csak 15 közöd nincs hozzá nem vagytok egy korosztály csak tönkretennéd az életét az meg külön szégyen hogy ennyi ésszel felvettek egyetemre!

Azt hinné az ember ott okos emberek vannak dehát....

2014. jan. 4. 22:55
 20/43 anonim ***** válasza:
Egyébként magyarázhatsz ahogy akarsz de a szüleinek igaza van hagyd békén nem vagytok egymáshoz valók!
2014. jan. 4. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!