Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szulonek van koze a 14 eves...

A szulonek van koze a 14 eves gyermekuk maganeletehez?

Figyelt kérdés

2014. jan. 3. 08:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
80%
kedves 15-ös! ezt ugye Te sem gondoltad komolyan??? 40 éves fiad magánéletéhez????? Felnőtt emberről beszélünk nem egy kisgyerekről!!! Nehogy már egy 40 évesnek az anyja mondja meg mit tehet mit nem! Ha így gondolod ideje elmenni pszichológushoz... mert komoly leválási problémák vannak VELED! Nem bírod elviselni, hogy a fiad felnőtt és a saját! életét éli nem azt amit Te megálmodtál neki... tán fáj, hogy boldog nélküled is??? más nőt is képes szeretni mint téged??? ez BETEGES! válaszolva a kérdésre: igen van köze a szülőnek a 14 éves gyereke magánéletéhez... persze nem a legapróbb részletekig, mert kell adni kis magánszférát... de hogy kik a barátai, kikkel hova mászkál, ahhoz igen van köze... mint ahogy előttem is sokan írták azért, mert a szülő felel érte...
2014. jan. 3. 10:49
 22/32 anonim ***** válasza:
81%

Ja érdekes, a szülőmnek semmi köze hozzá, hogy én 14 éves fejemmel kivel járok, ki a csajom/pasim, de ha sz@rban vagyok, akkor tudok a szüleimnek nyüszülni ugye, és akkor egyből vannak szüleim?!

Természetesen van köze hozzá, egy 14 éves még nagyon nem áll készen az önálló életre!

2014. jan. 3. 10:53
 23/32 anonim ***** válasza:
78%
Igen..a kapcsolatamhoz, barátaimhoz semmi köze, de ahhoz gen milyen laptopot meg telefont akarok, hova akarok bulizn menni? Hogy is van ez?
2014. jan. 3. 11:00
 24/32 Andizsuzsi ***** válasza:
49%
Nem értem, a 15-öst miért pontoztátok le? Természetesen van köze a szülőnek a gyereke, a gyereknek a szülője magánéletéhez. Miért ne lenne? Egy család. 15-ös nem azt írta, hogy a szülő a 40 éves gyerekének a magánéletét irányítani vagy befolyásolni akarja. De köze természetesen van hozzá. Vagy ti, miután betöltitek/töltöttétek a 18-at, hátatfordítatok a szüleiteknek, és elváltok, mint ágtól a levél?
2014. jan. 3. 11:02
 25/32 anonim ***** válasza:
47%
Az, hogy köze van hozzá, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő szabja meg, mit tehet és mit nem, csak azt, hogy tisztában van vele, mikor, hol, kivel mit csinál a gyerek. Nem azért, hogy basáskodjon a szülő, hanem hogy ha pl. valami gond van otthon, tudja, hogyan értesítse a gyerekét. Én huszonéves létemre soha nem megyek el úgy sehová, hogy valamelyik családtagomnak ne szólnék róla, hová megyek, kivel, és mikorra várjanak haza. Ha egy szülő-gyerek kapcsolat nem így működik, ott valaki valamit nagyon elcseszett.
2014. jan. 3. 11:04
 26/32 anonim ***** válasza:
akkor lehet én értettem félre a kérdést mert nálam az hogy 14 évesen van-e köze a szülőnek a gyermek magánéletéhez azt jeleni, hogy van-e beleszólási joga... erre a kérdésre válaszolt a 15-ös... és ez alapján írta hogy 40 évesen is van... köze ez alapján nincs hozzá... nem mondhatja meg mikor, kivel, hova menjen, mit csinálhat és mit nem... az hogy természetesen megmarad a jó kapcsolat és felnőtt módjára megbeszélik a dolgaikat más kérdés... szerintem... "21"
2014. jan. 3. 11:14
 27/32 anonim válasza:
100%

Szerintem ez nagyon esetfüggő. A szomszédunkban lakik egy házaspár, akiknek most 22 éves a fia, jövőre diplomázik. A fiú még 15 évesen összegabalyodott egy akkor 17 éves lánnyal, teherbe esett, szült. A lány (és a szülei?) beperelték a fiút, hogy fizessen gyerektartást. A szülők mai napig fizetik. Nem a fiú. Nem tudom, hogy mennyire kötelességük jogi szempontból, mert a szomszédomban a szülők eleve ilyen lelkiismeretesebb emberek. Engem megrázott, hogy egy 15 éves gyerek egyszeri döntésének ilyen következményei lehetnek.

Ugyanakkor az éremnek van másik oldala is. Saját tapasztalatomból tudom, hogy én milyen voltam 14 évesen. Akkoriban még lehetett dolgozni 14 évesen, így el is mentem. Nem kerestem túl sokat, de a felét a szüleimnek adtam, nem kérték, de valahogy jónak láttam. Amikor 16 éves koromban előkerült, hogy kinek udvarlok és ők ezzel nem értenek egyet... nehezen jutottunk el valamilyen kompromisszumra. Aztán rám kellett hagyni, mert nagyon ellenálltam annak, hogy utasítsanak ilyen ügyekben. Most is úgy gondolom, hogy igazam volt és ők tévedtek.

Ezért azt gondolom, hogy nem mindegy milyen a szülő és a gyerek.

2014. jan. 3. 11:16
 28/32 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 21. Köze azért van a szülőnek a 40 éves gyereke magánéletéhez, mert a 40 éves "gyerek" talán még nem találkozott mindennel életének 40 éve alatt és most olyan helyzet állt elő, amihez azért talán hasznos tanácsot tud adni a 60 feletti szülő! A köze van vagy nincs köze dolog azért is sántít bármilyen életkorban, mert normális szülő valamilyen módon, esetleg csak érzelmileg, de mindenképpen érintett a gyereke magánéletében. A szülőt nem hagyja érintetlenül, ha a 40 éves gyerekét rossz érzelmi vagy anyagi helyzeten látja és mindenképpen segíteni akar. Az persze nehéz dolog, hogy a másik életébe úgy "avatkozzon be" a szülő, hogy azt a gyerek ne kioktatásnak és utasításnak vegye, hanem "baráti" segítségnek. Ehhez meg ugyebár az kell, hogy a gyerek születése óta megfelelő legyen a viszony kettőjük (hármójuk) között és az életkornak megfelelően alakuljon is: azaz bizonyos helyzetekben lássa be a szülő, hogy Ő már nem a falkavezér és a falkavezérséget át kell engednie a "gyereknek".
2014. jan. 3. 11:16
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
kedves 28-as! én nem is erre gondoltam mikor felháborodtam :) természetes hogy egy anyának a 40 éves fia is a gyereke és ha olyan helyzetbe kerül próbál segíteni... (nagyon jól fogalmaztál, úgy hogy barátilag vegye a támogatást...) sajnos én a magánéletemből merítve háborodtam fel ezen és bocsánatot kérek minden anyukától aki normális keretek közt "szól bele" a fia életébe... de nálunk a férjem anyukája gyerekkérdésbe akar beleszólni.... ez úgy gondolom kettőnkre tartozik és semmi köze hozzá mikor hogy mily módon vállalunk gyermeket... ez a mi kettőnk magánügye! sajnos van erre is példa, amikor túl megy a normális határokon az anyuka... "21"
2014. jan. 3. 11:30
 30/32 anonim ***** válasza:
Persze ahogy eltartani is van joga....
2014. jan. 3. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!