Mit tegyek ebben az esetben? A lányom utálja a páromat!
10. Válaszoló
Ha nem veszed tolakodásnak megkérdezhetem, hogy te miért utáltad a mostohaapádat? Köszönöm a választ!
Azt mondod, régebb óta ismeritek. Nem lehet, hogy azt hiszi, miatta váltatok el?
No meg az is lehet hogy alapból nem szimpi neki. Emberek vagyunk, van ez így. Mondd inkább meg neki, hogy nem muszáj szeretnie, de a kedvedért legyen kedves megpróbálni normálisan viselkedni. Ennyit megtehet. Te meg ne üvöltözz vele és ne kényszerítsd rá a dolgot mert még jobban fogja utálni, mert nem elég, hogy őt nem szereti, mióta belépett a képbe még veled is fasírtban van...
Amúgy saját példa: én is ismertem már a nevelőapámat mielőtt anyukámmal összeköltöztek volna. Mondjuk ők nálad sokkal ügyesebben szervezték ezt, mert már azelőtt 'haverok' lettünk, hogy tudtam volna, ők együtt vannak. Persze én kisebb voltam, szóval könnyebb volt így szervezniük, de akkor is. Pl. volt olyan, hogy nagyobb társasággal mentünk el, és ott társasozott velem, meg kicsit nyitott felém, mint a társaság egy felnőtt tagja, nem mint anyám pasija, így mondjuk már bírtam, mire megtudtam, hogy mi a helyzet.
És engem sosem kényszerítettek semmire, hogy menjek velük valahova, vagy ilyesmi.
Szóval nálatok már rossz volt a start eleve, de talán még helyre lehetne hozni. Nem tudom, milyen a kapcsolatod a volt férjeddel, mert esetleg megkérheted, hogy segítsen neked. Vagy a fiadat is vallatóra foghatod, én pl. tuti többet tudok a tesómról, mint anyám. Ő is segíthet.
És még egyszer: NE KÉNYSZERÍTSD SEMMIRE, csak az alapvető udvariassága, vagyis köszön, elköszön, a kettő között nem bunkóparaszt.
Nekem mázlim van, mert az enyémek alig fiatalabbak, a nagyobb pont 11,5 éves és legalább nyitottabban állnak a dologhoz. Mondjuk én közöltem előre, hogy nekem ők a világon a legfontosabbak, de azért kell a felnőtt társaság is. És nem kötelező szeretni a másikat, de az alap udvariasságot elvárom. Szerencsére nem kellett tovább ragoznunk a témát.
Talán azt próbálnám megértetni vele, hogy nemsokára ő is fog barátkozni, esetleg egy fiút hazahozni és milyen rosszul esne neki, ha te szóba se állnál a szerelmével, mert csak. Okod nem lenne rá, de utálnád és hozzá se szólnál.
16. Válaszoló
Már néztünk a fiammal és a párommal filmet, társasoztunk is, de ő ez idő alatt csak Skype-ölt vagy csetelt az valamelyik barátjával vagy netezett és nem jött oda soha, hogy ő is be akar szállni a játékba vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!