Mit tegyek ebben az esetben? A lányom utálja a páromat!
Figyelt kérdés
38 éves nő vagyok. A volt férjemtől 1,5 éve váltam el, mikor a fiam 9 a lányom 12 éves volt. Egy fél éve megismerkedtem egy nagyon kedves, normális férfival, akivel kezd komollyá válni a dolgo. Gyakran (hetente) eljön hozzánk beszélget velem és próbál a gyerekekkel is, de csak a fiam nyitott rá, a lányom nem szól hozzá, rá sem néz. Hozzátennék,, hogy a párom nem ad okot arra, hogy így viselkedjen vele. Szerintetek miért ilyen a lányom? Mit tehetnék annak érdekében, hogy jobb legyen kapcsolatuk? Még annyit, hogy a fiam viselte rosszabbul a válást, szóval nem hiszem, hogy ez állna a háttérben.
ez teljesen természetes. idővel megszereti. próbáljatok néhány közös programot csinálni, ha nem is nagy dolog, legalább egy társasjáték...
2014. jan. 2. 01:02
2/29 anonim válasza:
kötelező jópofiznia vagy mi? nem, szóval azt csinál amit akar
2014. jan. 2. 01:08
3/29 anonim válasza:
fél év egy gyereknél kevés idő. Nem szabad erőltetni semmit. Idővel majd megszokja, megkedveli a párodat. Hagyjátok, ne erőltessétek, majd eljön az idő amikor részt akar venni ő is a társalgásba.
2014. jan. 2. 01:08
4/29 A kérdező kommentje:
A lányom sosem volt annyira apád típus. Hetente lenne lehetősége az apjánál aludni, de csak 3-4 hetente él vele. Hiába próbálok közös programot szervezni, nem megy bele. Legútobb is elmentünk kirándulni (már ordítva veszekedtem a lányommal, mire végre beszállt a kocsiba€) , de egész úton egy szót sem szólt, mert a párom is ott volt. Nem tudom mitt tehetnék.
2014. jan. 2. 01:10
5/29 A kérdező kommentje:
2.
Nem, nem kötelező jópofiznia, de elég zavaró, hogy ha a párom is nálunk van/közös programon vagyunk csak az öccsével hajlandó beszélni.
2014. jan. 2. 01:12
6/29 anonim válasza:
Kamasz és nagylánynak hiszim magát a csakazértis attitűdtől. Beszélgess el vele, hogy nem kisgyerek már, hogy ne értse, te se egyedül akarod leélni az életed, eza férfi normális, próbál nyitni felé. Nem kell sírva a nyakába borulni és nagy spanoknak lenniük, de ugyan adhatna neki esélyt. Ennyi erővel te majd legyél az ő jövendőbeli pasijaival paraszt? Vagy a barátaival, mert olyanod van? Nagyon gyerekesen viselkedik a lány...
2014. jan. 2. 01:17
7/29 anonim válasza:
neki is zavaró hogy az annya egy számára idegen palival van. 1-1
2014. jan. 2. 01:22
8/29 A kérdező kommentje:
A lányom általában teljesen normális, érett gondolkodású. Többször beszélgettem már vele komolyabb dolgokról és ő mindig átlátta a helyzetet. A válás után a fiam nagyon oda volt , de a lányom többször hosszan beszélgetett vele és most már ő is tisztábban látja a helyzetet. Egyébként a barátaimmal nagyon kedves, mindig beszélget velük, mosolyog. Ha délután el szeretnék menni velük valahova mindig vigyáz az öccsére, készít neki enni, segít a leckéjében. Szóval nem az a tipikus hisztis kislány, aki új telefonért és egyéb dolgokért nyavalyog.
2014. jan. 2. 01:26
9/29 A kérdező kommentje:
7.
Nem idegen számára. Mielőtt összejöttünk akkor is ismertük egymást, ráadásul 6 hónap alatt meg lehet ismerni valakit. Ha pár hete lennénk együtt, akkor megértenéd a viselkedését, mert új neki a helyzet, de így....
2014. jan. 2. 01:29
10/29 anonim válasza:
Nekem is mostohaapám volt, szóval rálátok a témára.
Minél jobban kapálódzol, annál jobban fogja gyűlölni a lányod. Egy 14 éves gyerek nem a tulajdonod, nem tudod megmondani neki, hogy hogyan érezzen. Egyedül a kapcsolatodat tudod végérvényesen elrontani vele, ami felé öles léptekkel is haladsz olyan húzásokkal, hogy üvöltözve kényszeríted el egy közös programra. Kicsit emlékezz már vissza a tinikorodra... Rajtad mi segített volna? Gondolom leginkább az, ha mindenki békén hagy...
Fogadd el, hogy talán sosem fog menni. Persze, egy alap udvariasságot elvárhatsz a lányodtól (pl köszönjön) de a többit nem kényszerítheted rá. Én még felnőtt fejjel is utálom a mostohaapámat és ez már valószínűleg sosem fog változni. Anyám ugyan így vergődött mint te, de attól nem lett jobb semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!