Érdemes-e a gyámság gondolatával foglalkozni, ha a szülők teljesen elhagyják magukat és szándékosan semmilyen közműdíjat nem fizetnek?
Figyelt kérdés
Szüleim elmúltak 70 évesek és semmiféle közműdíjat nem fizetnek szándékosan és elvárják, hogy ezt mi gyerekek fizessük ki! Eddig ezt meg is tettük már úgy másfél éven keresztül, de kérdem én, hogy ez az a bizonyos szülőtartás, amit a törvény előír? Ők kapnak ketten 150 ezer forint nyugdíjat. A nejem keres 110 ezret én meg most munkanélküli vagyok, de majd lesz melóm nemsokára.2013. dec. 30. 20:09
11/12 anonim válasza:
Egyébként mire megy el a 150 ezre nyugdíjuk? Tény, hogy egy családi ház rezsije nem kevés, de az embernek nyugdíjas korában a rezsin és a kaján kívül már nincsenek olyan eszméletlen nagy kiadásai. A gyerekek felnőttek, gondolom már nem gyűjtenek nagy dolgokra (pl. autó, ház, gyerek taníttatása), akkor hová teszik a pénzüket, ha a rezsit sem fizetik ki?
12/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan mire megy el, úgy látom, hogy piára, lottóra és kaparós sorsjegyre, már amit én látok. Rezsira nem költenek semmit, mert az áramot, vizet, szemétszállítást nem fizetik. A tüzifát pedig mi vettük meg. Tehát az ő rezsikiadásuk gyakorlatilag nulla.
2013. dec. 31. 07:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!