Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érzelmi zsarolásban vagyok. A...

Érzelmi zsarolásban vagyok. A 9 éves lányom nehezményezi, hogy néha kikapcsolódok. És mellé állt az anyám is. Hogy győzzem meg őket, hogy kell néha a lazulás, barátnőzés, stb? Volt már valaki ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Néha elmegyek a barátnőimmel kávézni, sütizni, koncertre,moziba, szóval kulturált helyekre. Kb. havonta 1-2-szer.Nem hiszem, hogy ezek rossz dolgok, attól én még nagyon is törődök a gyerekemmel. Ezek a kimozdulások engem feltöltenek. Plusz a férjem se szól érte, és időnként ő is elmegy focizni, sörözni. Ez nem ront a kapcsolaton, sőt.
2013. dec. 28. 21:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
88%

Az anyukádnak elmaygarézod, hogy törődjön a maga dolgával, a kislányodnak peidg azt, hogy a amgí gyreek, addig nem szól bele a felnőttek dolgába. 9 évesen reggeltől estig olvastam. Szép is lett volna, ha bele m,erek szólni a szüleim dolgába, hogy ki mikor hova megy!

Foglalja le magát, vagy te adj neki valami munkát, amíg haza nem érsz. Perzse, hogy jogod van a barátnőhöz, a süti-kává, mozi, tárlat és egyéb szórakozáshoz, nem arról van szó, hogy éjjel-nappal bulikba jársz!

Az érzelmi zsarolásnak nem szabad engedni! A másik: te gondolkodj el azon, hogy miért lóg rajtad a 9 éves lányod? Hol vannak az ő barátai? Van testvére? MIért nem érzi magát biztonságban, ha téged nem lát? Anyukád mit nyomat neki szövegként ellened? stb. (anyukád lehet ám nagyon irigy rád, mert fiatal vagy és az iylen emberek hamar keresnek egy "szövetségest" maguknak, akár egy gyerekben is - ami elég nagy szemétség.)

2013. dec. 29. 10:20
 22/23 anonim ***** válasza:
Jesszus, ez komoly kérdés volt? Vmit nagyon elrontasz a lányod nevelésében, ha 9 évesen még ő akar téged megnevelni! Miért magyarázkodnál neki? Se neki, se anyádnak nincs köze hozzá. Viseljék el és annyi. A lányod majd rájön az utóbbira idővel, anyád meg egyszerűen ne avatkozzon bele. Családos ember vagy már, ne most találja ki, hogy még nevelgetne téged, ráadásul megalázva téged a saját lányod előtt!
2014. aug. 26. 18:53
 23/23 anonim ***** válasza:

Ha a szép szóból nem értenek, mutasd meg nekik, milyen lennél, ha nem járnál el otthonról időnként.

Szerintem a kislányod hamar visszaszívná, hogy nem menj el kikapcsolódni egy kicsit, ha halomban állna a mosatlan a konyhában, nem lenne otthon egy tányér kaja sem, nem lennének kimosva a ruhái, és emellé állandóan idegroncs lennél és veszekednél. A gyerekek hajlamosak úgy gondolni, hogy az anyukáknak sincs több dolguk, mint nekik.

Édesanyádat meg sürgősen tedd helyre, mert nem oké, hogy egí felnőtt, saját családdal rendelkező nő életébe beleszól. Nem kell véleményt nyilvánítania, ha akar, segítsen a háztartásban, ahol szükség van rá, de egyébként inkább maradjon otthon és ne szóljon bele a nálatok történő dolgokba.

Mikor szoktál eljönni otthonról? Ha mindenkinek szúrja a szemét, inkább találkozz a barátnőkkel, shoppingolj, amikor a gyerek iskolában, délutáni különfoglalkozásokon van, vagy szervezz valami közös programot valamelyik ismerősöddel, akinek szintén kisebb gyereke van, hogy ti is és a gyerekek is ellehessetek pár órát békében.

2019. aug. 11. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!