Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnék segíteni az öcsémnek?

Hogy tudnék segíteni az öcsémnek?

Figyelt kérdés

Van egy 13 éves öcsém, akit az apánk lelki terrorban tart - meggyőződése, hogy csak így nem fogunk a fejére nőni. Én már szerencsére nem lakok otthon, amíg otthon laktam velem is ezt csinálta, én vagdostam magam emiatt, aztán ahogy elköltöztem abbahagytam.

Szóval az öcsém. Állandóan érzékelteti vele apa, hogy ő egy senki hozzá képest, hogy örüljön, hogy eltartja, hogy mennyire értéktelen, és gyakran lehomokosozza (a gyk csak így engedte kiírni). Van egy elképzelése az "igazi férfiról", amibe a tesó nem illik bele, de jobb is, mert az elképzelése gusztustalan. Csomószor "szadizza" csak úgy szórakozásból, kigúnyolja, kineveti, aztán ha pl. csúnyán mer nézni, akkor megbünteti. Beleköt mindenbe, amit csinál, ha van rajta sapka az a baj, ha nincs, akkor az. Sokáig gondoltam arra, hogy talán ilyen furcsa módszerrel akar embert faragni az öcskösből, de látszik rajta, hogy ezt ő élvezi. Egyébként a tesóm nem szolgál rá, kitűnő tanuló, megcsinálja a házimunkákat mielőtt apa hazaér, hogy azért se kapjon, nem jár el a barátaival se. Nagyon sajnálom, de nem tudom magamhoz venni, visszavitetnék, még kiskorú. Apával nem lehet beszélni, egyébként anyával is nagyon agresszív, de ő elvileg felnőtt, elválhatna, ha akarna. Tudok valamit tenni? Erre gondolom nincs törvény, meg egyébként se tudom bizonyítani. A szóval történő bántás meg egy-egy atyai pofon még nem tartozik az erőszak kategóriájába. Valaki tud segíteni?

19/L

2013. dec. 27. 21:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Beszélj az iskolaorvossal és a védőnővel.Ezt ne hagyd így!!
2013. dec. 27. 22:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Második válaszoló, menj Te a jó büdös francba. Te már nekem is adtál egy kérdésemre tahó választ, menj, és a frusztrációdat éld ki olyanokon, akik be tudják verni a képedet.

Kedves kérdező, azért is írtam ide, mert nálunk is kísértetiesen hasonló helyzet áll fenn, kíváncsi vagyok mit tudnak javasolni a válaszolók.

2013. dec. 27. 22:07
 3/6 anonim ***** válasza:
A válaszom első fele már lényegtelen, szerencsére törölték azt a hozzászólást....
2013. dec. 27. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Rühellem ezeket a kamukérdéseket.. :D szánalmas..
2013. dec. 27. 22:09
 5/6 A kérdező kommentje:

A "kedves 2."-ról én már lemaradtam :D

Iskolaorvos mit tud tenni? Csak mert nem szeretném, ha még több bajt kevernék.

Utolsó nagyon sajnàlom :(

2013. dec. 27. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez családon belüli bántalmazás.Szólni kell a védőnőnek ,ő elirányít.Simán öngyilkosságba is hajszolhatja az apa ezt a szerencsétlen kisfiút.
2013. dec. 27. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!