Csak pénzt kaptam karácsonyra mindenkitől, semmi kézzel
fogható ajándék nem volt a fa alatt. Jogosan esik
rosszul?
Figyelt kérdés
Szüleim és nővérem jelentik a mindenkit, mert más élő rokonunk nincsen, akivel tartanánk a kapcsolatot. Mindig csak 4esbe ünneplünk. Jó dolog hogy azt vehetek magamnak amit szeretnék, viszont ez így elveszi a karácsony hangulatát. Hiszen a pénzt 24-én kaptam meg, tehát 27-éig amíg kinyitnak a boltok addig csak nézegethetem itthon, nem tudok érte venni semmit. Tehát ebben a 3 napban úgy érzem hogy semmit sem kaptam.
Ez egyáltalán nem lustaság kérdése. Inkább pénzt adok, minthogy vegyek pár dolgot, ami utána a kukába vagy a polcon porosodjon. Inkább figyelmes vagyok, hogy pénzt adok, és arra költi, amire akarja, és nem veszek neki valamit, ami nem tetszik, nem kell, nincs szüksége rá, vagy elajándékozza...
2013. dec. 26. 13:31
12/20 anonim válasza:
Miért? jobb lett volna, ha 35e ft értékben felesleges hulladékot kapsz, amikről azt se tudod mire jók, vagy amiknek nem veszed hasznát??
2013. dec. 26. 13:59
13/20 anonim válasza:
Szerintem nem az a baja, hogy pénzt kapott, és ez milyen fantáziátlan, vagy mit tudom én...
Csak gondolom jól esett volna akár egy kis bonbon, vagy bármi mellé, ami kézzel fogható, ami ott van, és "igen, ezt kaptam"...
Én megértem. Nyilván jól jön a pénz, nem azzal van a baj, de személy szerint én tegnap meg ma egész nap az ajándékaimmal babrálok, mert jól esik látni/fogni őket.
2013. dec. 26. 14:06
14/20 anonim válasza:
Nálunk már évek óta így van. Huszonévesek vagyunk a tesómmal, s minden év 24.-én délelőtt apummal meg tesómmal elmegyünk vásárolni(amire szükségünk van) ő meg oda adja a pénzt vagy kifizeti ott. Idén ruhát és táskát választottam. Nagyim is odaadta a pénzt, az árán könyvet választottam. Jó ötéetnek tartom ezt, de a kérdezőt is megértem, mert meglepetés csak tesótól volt, tőle könyvet kaptam.De én is nagyon szeretem a meglepetéseket.Pl barátomtól kaptam egy kis csomagot, amiben egy focis párna, plüss, gyertya, és csoki volt meg egy kézzel írott képeslap és levél. Nem tudom, valahogy annyira meghatot, hogy sírtam. Apukámék nem érnek rá ajándékokért kajtatni(így mondták, ) nem is várom el, de hogymondjam. Ugyanúgy szeretettel adja a pénzt is szó se róla, csak valahogy személyesebb. Ők mindig azt mondjék, nem tudják mire van szükségem. De barátom tudott puhatolozni tesommal? vagyis összebeszélni?Nem vagyok önző, mindennek NAGYON! ÖRÜLTEM, de valahogy a meglepi (személyes dolgok) kicsit jobban meghatott:)
2013. dec. 26. 15:27
15/20 anonim válasza:
Én szüleimtől pénzt kaptam, mivel a születésnapom is a hónapban van, és úgy voltak vele, hogy költsem, amire szeretném. Én 5000 Ft-ot kaptam, tesóm szintén úgy vett ajándékot, hogy megkérdezte, hogy mit szeretnék. Szerintem ne essen rosszul, mert 35 000 Ft-ból azért sok mindent lehet venni magadnak. 23/L
2013. dec. 26. 17:55
16/20 anonim válasza:
Nekem is rosszul esne. Egyszer kaptam pénzt, pocsék érzés volt.
És a pénz nem csak a fantáziátlan ajándékok alternatívája. Mindenkinek lehet olyan ajándékot adni, ami betalál, bármilyen árkategóriában. Csak ugye ahhoz egy kicsit meg kell erőltetni az ajándékozónak magát...
2013. dec. 26. 18:11
17/20 anonim válasza:
Szegénykém, nagyon tudlak sajnálni.
Végülis Magyarországon több millió embernek ez a fél havi keresete, de sajnállak, tényleg...
2013. dec. 26. 18:59
18/20 anonim válasza:
"Miért? jobb lett volna, ha 35e ft értékben felesleges hulladékot kapsz"
Nagyon sajnállak, ha te csak hulladékot kapsz a rokonaidtól, barátaidtól.
Normális emberek ezzel szemben ismerik a másikat, és odafigyelnek rá, hogy értékes, hasznos ajándékot adjanak, amire az illető VÁGYIK.
Akit meg nem érdekel az egész, az ad pénzt...
2013. dec. 26. 22:58
19/20 anonim válasza:
Én mindig pénzt kértem már kb. 10 éves korom óta. Mondtam, hogy adják ide a rám szánt összeget. Mert nagyszüleim is mindig ócska ruhákat vettek, vagy angyalka nippet. Mit kezdjek vele? El van rakva dobozba valahol a pincében, ha egyáltalán még megvan. Kidobták a pénzt rá az ablakon. És hiába kaptam egy nippet, akkor is úgy éreztem, mintha semmit nem kaptam volna, mert hasznavehetetlen. Mióta pénzt kapok nincs ilyen gond, mert mindig tudom előre, hogy mit szeretnék abból venni. Idén telefont vettem, mondjuk előre megvettem az addig félretett pénzemből, karácsonykor viszont vissza is jött az a 130 ezer, amit egy hónapja elköltöttem rá. Így most ebből vehetek pár ruhát a leárazásokon, meg ezt-azt, amire szükségem van. Ha nem pénzt kaptam volna, akkor úgysem kaptam volna ilyen értékben ajándékot, és valószínűleg csak olyat kaptam volna, aminek semmi értelme. Gyertyát dísznek, ruhát, ami kicsi vagy nagy vagy nem tetszik, stb. Én pont fordítva vagyok. Mindig utáltam kézzel fogható ajándékot kapni mert 99%-ban nem tudtam vele mit kezdeni. Igaz most is kaptam a pénz mellé 1-1 bonbont vagy tábla csokit, de ha nem kaptam volna akkor sem éreztem volna azt, amit te, mert nekem a pénz a legjobb ajándék.
2013. dec. 27. 14:36
20/20 anonim válasza:
Az én famíliám ajándékozásban sajnos, amióta az eszemet tudom leírhatatlanul bénák. Míg kis gyerek voltam, addig mindenféle hülyeségnek örülni tudtam, akkor még nem is volt baj...bármilyen játékot kaptam én annak örültem, de felnőttem és mikor az egyik karácsonyra zenélő babát kaptam...hát...semmit nem szóltam rá, de látták rajtam, hogy egyáltalán nem a meghatottságtól lettem hallgatag.
Szerintem a pénz a legjobb ajándék egy olyan családtól mint amilyen pl az enyém...hogy még felnőttként is gyerekeknek való vackokat kapok.
Tudom, hogy a szándék a fontos és én ezt becsülöm is, de nem tudom színlelni, hogy 18 évesen örülök egy zene babának.........
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!