Milyen papirral tudom igazolni a szülöi felügyeletet?
a válási jegyzőkönyvön kivül nincs olyan papir hogy Végzés?
ha nincs a valasi papiron akkor külön lapon kell lennie.
nalunk is két papir van,egy hosszú amin le van írva minden,plussz még egy a gyermekelhelyezesröl.
2. miért ne tölthetné ki a gyerek a továbbtanulási papírokat? Nincs megjelölve, hogy most megy középiskolába, vagy felsőoktatásba. Szerintem egy felsőoktatásba készülő gyermek elég érett már ahhoz, hogy a saját ügyeit intézze.
És igen keress olyan papírt kérdező, ahol pontosan fel van tüntetve a gyermekelhelyezés, ezen lesz a gyerektartás is meghatározva.
Ha mégsincs meg a papír szerintem a válást kimondó bíróságnál kell, hogy legyen róla 1 példány, ki lehet kérni, nem tudom ez pénzbe kerül e.
"felsőoktatásba készülő gyermek"
18 év felett miért számítana,kérdezőt tuti csak általánosból megy tovább.
72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.
Tehat apuka aláírása is kell.
7: Én a váláskor megmondtam, hogy mindenben tudok nagyon-nagyon rugalmas és együttműködő lenni (gyerektartás, láthatás, stb), de a gyerekek mindenképp legyenek a felügyeletem alatt, mert az apa ha megint elutazik hosszabb időre, akkor ne legyen az, hogy semmit nem tudok intézni a gyerekeknek. A bírónő mondta személyesen a térgyaláson, hogy ha az én felügyeletem alatt vannak, akkor intézhetek mindent, ne aggódjak.
Útlevelet, bármit.
Volt már itt kérdés, ott is írta valaki, hogy elvált, a gyereket simán beíratta az iskolába egyedül. Sajnos nem minden apa olyan, hogy a gyermekével foglalkozik, sokan mentek külföldre is, vannak akik meg semmilyen formában nem tartják a kapcsolatot a gyerekükkel. Ezek a gyerekek is járnak iskolába, mert nem érheti őket hátrány, hogy az apjuk valamilyen oknál fogva nem képes aláírni.
Kedves 8-as! Akár ki, akár mit mondott neked, legyen ez egy bírónő, akkor is a 72-es törvény az TÖRVÉNY! Azokban a kérdésekben igenis mindkét szülő aláírása kell!
Aztán egyáltalán nem biztos, csak valószínű, hogy általános iskolás a kérdező, hiszen egy február után született középiskolásnak, a szüleinek is alá kell írnia a továbbtanulási papírt (ha papír alapon adja be), mert a leadási határidő időpontjában (február 15) még kiskorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!