Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya-lánya vállalkozás,...

Anya-lánya vállalkozás, mennyi fizetest adnál a 23 éves lányodnak?

Figyelt kérdés
Egy élelmiszer boltom van, amibe januártól felveszem a lányom is. Mindent ketten fogunk intézni, együtt csináljuk majd a beszerzést eladást mindent. Havi átlagba 430.000 ft a tiszta haszon a bolton. Más alkalmazottam nincs, tehát ez a pénz a mi kettönk fizetése. Szerintetek fele-fele legyen? Még nem voltam ilyen helyzetben de már nem birom egyedül csinalni. 23 éves saját tulajdunú másfél szobás lakása van, tehát külön élünk.
2013. dec. 23. 13:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Elején a felét nem adnám,majd ha igazán betanult talán akkor.
2013. dec. 23. 13:29
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
70-30, aztán ha majd tényleg beletanult, egyedül is képes ellátni a munka felét, akkor ajánlanám a felezést.
2013. dec. 23. 13:30
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Hát azért nem hiszem,hogy a fele kellene neki mivel te hoztad össze a boltot,de lendítetted fel....

Szóval szerintem 160-170 ezer megfelelő fizu lenne neki.Szerintem.Aztán ha megállja a helyét a későbbiekben lehet ezen emelni neki,akár felesbe is.

Nem tudom szórja e a pénzt amúgy de ha úgy látod nem,akkor viszont egy év után simán lehet a fele.

2013. dec. 23. 13:32
 4/16 anonim ***** válasza:
60%
jaja, a 70-30 jónak tűnik egyelőre.
2013. dec. 23. 13:32
 5/16 anonim ***** válasza:
79%

40-60, pl 3 hónapig?

Aztán 50-50?

2013. dec. 23. 13:33
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából olyan férfivel él aki mellett nem igazán kell dolgoznia, a lakás a lányomé a párja viszont mindent megtesz azért hogy jól éljenek. Az utóbbi idõben látta a lányom hogy nagyon nehéz egyedül, õ ajánlotta fel hogy beszáll és segít, arra hogy mennyi lesz a fizetese õ rá sem kérdezett.
2013. dec. 23. 13:39
 7/16 anonim ***** válasza:
85%
Mindenképp számolj a fizetése utáni adóterhekkel is, amik miatt a tényleges kifizetés sokkal több lesz a lányod után, mint a nettó bére. Még ha minimálbérre jelented is be. Az előttem szólókkal egyetértek, a fele-fele erős túlzás lenne!
2013. dec. 23. 13:41
 8/16 anonim ***** válasza:
85%

Irigylésre méltó a lányod.Gratulálok a nevelésedhez.Komolyan nem beszólásnak szánom.

Akkor is ugyan így gondolom 160-170 ezer.Tegye akkor félre a pénzt,ha lesz baba....de büszke lehetsz rá,hogy akár ingyen is bevállalná,csak hogy segítsen neked.

2013. dec. 23. 13:43
 9/16 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon rendes gyereked van. :) Én is egyet értek az előttem szólókkal, 160 körüli fizetés amúgy is nagyon korrekt, és szerintem az elején bőven megteszi, főleg ha nincsenek rászorulva. Aztán később emelheted, vagy adhatsz neki pl. 13. havi fizut, ünnepi jutalmat, neki is biztosan jól esik majd. :)
2013. dec. 23. 14:05
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem jelents be minimálbérre, hogy minél kevesebbet adózz utána, s amit felette adsz neki, azt külön megkapja. Valamint szerintem ne 50-50 arányban osztozz vele, hisz gondolom vannak terveid, talán szeretnél bővíteni, fejleszteni, kell valamennyi megtakarítás, stb., amit ugye a tiszta haszonból tudsz félretenni, nem pedig abból, amit visszaforgatsz, mert ha pl. kisboltod van, akkor rendszeresen vásárolni kell árukészletet, fizetni kell az üzlet rezsijét, bármikor bedögölhet egy gép, stb.

De, ha a tartalék is le van vonva a 430-ból, akkor ha már tényleg ügyesen csinálja, valóban a jobb kezed lesz, akkor adhatsz neki 50-50-et, de előtte maradjon szerintem olyan 70-30. Nyilván ő többet fog dolgozni, mint egy sima alkalmazott, ezért folyamatosan emelheted a bérét, ha meg vagy vele elégedve. De szerintem a 30% elég lenne neki kezdetben, amíg betanul.

2013. dec. 23. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!