Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban önző dolog szentestén...

Valóban önző dolog szentestén ökéntesként ételt osztani a rászorulóknak és nem a családdal lenni?

Figyelt kérdés
2013. dec. 22. 21:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

A családodnak el kéne fogadnia téged ezzel az elhivatottságoddal együtt. Ez olyan, mint mikor egy orvost szólít a kötelesség, vagyis inkább a hivatása, mennie kell, ha szükség van rá akkor is, ha karácsonyozik vagy épp színházban van.

Ez ugyan neked nem a hivatásod, de ha ennyire el vagy köteleződve az ügy mellett, akkor felfoghatjuk így is.

Tehát váltakozva töltsd a szentestét egyszer a famíliával, másszor meg az önkéntes munkával.

2013. dec. 22. 21:37
 12/21 anonim ***** válasza:
65%

en is dolgozom es szamomra bunkosag lenne ha cserben hagynam a raszorulokat a munkahelyemen.

A csaladom erti es masnap kozos vacsorat tartunk hiszen a datum nejm szamit hanem az eggyutlet az ami szent.

2013. dec. 22. 21:40
 13/21 anonim ***** válasza:
15%

Igen.

Nem tudom megérteni azokat, akik számára a "rászorulók" - vagy akárkik - fontosabbak a szeretteiknél.

Kivéve persze, ha valaki olyan rossz viszonyban van a családjával, de akkor fel se merül, hogy velük legyen bármikor is.

Szóval kérdező: szerintem igen, önző dolog. Én is fontosnak tartom, hogy segítsünk másokon, de NEM az enyéim kárára.

2013. dec. 22. 22:39
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

A legjobb, ha egyszerre leszel mindenkivel.

Vagyis hívd meg a "rászorulókat" magatokhoz.

Lesz nagy öröm...

2013. dec. 22. 23:01
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
Vagy beszéld rá a családot az önkénteskedésre.
2013. dec. 22. 23:16
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem tartod a kapcsolatot a családoddal, mert olyan szörnyűségesen borzasztó emberek, akkor nem. De ha tartjátok a kapcsolatot, akkor azért meg lehetne oldani, hogy pár órát velük is tölts.
2013. dec. 23. 11:19
 17/21 anonim ***** válasza:
56%

A családoddal szemben önző, a rászorulókkal szemben önzetlenség.

Te döntesz, hogy mi számodra a fontos, nem lehet mindenki vágyát egyszerre kielégíteni.

2013. dec. 23. 13:06
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem! Egyrészt ezt csak szentestén tennéd...tehát még lenne időd a családoddal is lenni..........
2013. dec. 23. 15:41
 19/21 anonim ***** válasza:
83%

Tehat onzoseg?

Akkor zarjuk be a korhazakat a mentoket a tuzoltokat rendoroket kuldjuk haza.

Mindenki menjen haza szent este onzetlenul a csaladjahoz.

Hagyuk cserbe a betegeket a haldoklokat a szulo noket a koraszulotteket a raszorulokat.

Legyunk ,,onzetlenul,,csaladunkal.

En benne vagyok....de sajnos szolit a kotelesseg es dolgozni fogok szenteste es karacsony egyik napjan majd szilveszterkor is.

A csaladom nem hulye erti ez a hivatasom.

2013. dec. 23. 15:47
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem, amúgy meg lehet oldani biztosan úgy is, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Pl. este 9-ig osztod az ételt aztán hazamész és akkor ünnepeltek.

Szerintem ha nálunk lenne hasonló, akkor én is mennék. Együtt is vagyunk, teszünk is valamit...ha választani kéne, hogy pár boldog arc, vagy sok sok boldog arc, akkor a sokat választanám.

2013. dec. 23. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!