Mit tegyek? Ilyen helyzetben hogy töltsük a karácsonyt?
A szüleimmel mostanában nagyon rossz a viszonyom. Azt mondták, hogy újévig van időm munkát találni vagy kitesznek az utcára, mert nem tartanak el. Nagyon szar ez, mert ráadásul vizsgaidőszak is van, nekem meg tanulnom kellene a vizsgáimra. Nézelődtem, de nem találtam semmit, ha diákmunkát vállalnék, az is heti legalább 4 alkalom 8 órában, így meg nem fogok tudni levizsgázni a tárgyaimból, az biztos. Nem arról van szó, hogy nem akarok elmenni dolgozni, de előbb a vizsgáimat akarom megcsinálni. Mondtam nekik, de nem érdekli őket. Pedig amikor kellett, elmentem velük is dolgozni, segítettem, nem is kértem érte semmit. Egyébként pénzesek vagyunk, saját ház meg minden, magukra nem sajnálnak semmit, csak rám, de már nem is nagyon kérek tőlük pénzt, csak ha nagyon muszáj.
Szerencsére a barátom azt mondta, hogy menjek nyugodtan hozzájuk, ők szívesen látnak.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen körülmények között otthon töltsem-e a karácsonyt, vagy a barátoméknál? Szívem szerint nem mennék haza, mert tudnám magamban hogy ez a "család meg szeretet" csak egy nagy kamu lenne úgyis, vágni meg nem akarom a fejeket, mintha fú de meghitt család lennénk... De érzem azt is hogy ha nem mennék el, az nem lenne helyes. Bár lehet csak azért gondolom ezt, mert még reménykedek... Anyáék egyébként úgy tesznek, mintha meg se történt volna ez a beszélgetés, anya is rögtön elővesz ha kell neki hallgatóság, közben meg kitennének meg kérdezgetik hogy mikor költözök már el...
Ma begyúrtam a sütemény tésztáját, azt holnap megcsinálom, hagyok belőle nekik is, meg amit szétoszthatnak a barátaik között, aztán átmegyünk a barátomhoz. Onnantól meg nem tudom mi lesz... vagy majd mit mondhatnék ha kérdezik hogy nem megyek-e haza...
Ha ez tényleg ennyire komoly akkor menj a barátodékhoz...
Hány éves vagy??Mennyire komoly a kapcsolatotok??
Ha elég erös ahhoz,hogy odaköltözz akkor tedd meg a lápést.Ha elköltözöl és meglesznek a vizsgáid elmész dolgozni.anyudék meg lehet észbe kapnak.Ha nem akkor sajnálom.....
de patkányok a szüleid,ha tanulsz miért kell munkát találnod?És azért az utcára tenni....hát szép.
mond meg nekik,hogy keresel diákmunkát a vizsgaidőszakban,meg mellette csinálod az egyetemet
Meg most nem értem,hogy miért szorulnak ennyire rá,hogy elmenj dolgozni,főleg ha "pénzesek".
Köszönöm. Annyira nehéz ez, most is itt küszködök a könnyeimmel...
22 éves vagyok, 4 éve vagyunk együtt a barátommal, tudja ő is milyenek a szüleim, így megérti a helyzetet. Azt mondja, hogy ő a helyemben már tuti leosztotta volna őket és örökre megszakította volna már rég velük a kapcsolatot. Csak én meg... én ezt nem merném megtenni.
Ő nagyon szeretné ha odaköltöznék, már tervben is volt, hogy ha vége a fűtési szezonnak, akkor elköltözünk egy másik városba, ott jobban találnék én is munkát, neki is könnyebb lenne, mert ő meg eleve oda jár dolgozni, most bejárós. Csak hát nem számoltam ezzel, hogy ilyen ultimátumot kapok a szüleimtől...
Nem szorulnak rá, csak szerintem bántja a szemüket, hogy szerintük a tanulás egyenlő azzal, hogy nem csinálok semmit...
Attól félek csak hogy annyira megsértődnek ezen a lépésemen hogy ki tudja mit csinálnak... felgyújtják a ruháim vagy szétverik a szobám, kidobják a cuccaim...
Azért azt megjegyezném, hogy attól, mert valaki "pénzes" még egyáltalán nem biztos, hogy jó dolog az pedagógiai szempontokból, ha eltartja a felnőtt gyerekét. Persze akkor, ha a gyerek visszaél a dologgal, nem hajlandó semmit sem csinálni, még otthon sem. Nem tudom kérdező, hogy te ilyen vagy-e, de bizony vannak esetek mikor besokall a szülő és bár megtehetné, hogy támogatja a gyereket, inkább úgy dönt álljon meg a saját lábán.
Tehát mindenféle szempontból jó az ha megpróbálod külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!