Lelki ismeret fuldalásom van. Beleolvastam anyám régi naplójába. Rossz ember vagyok?
Ha egy anyuka írta volna, hogy beleolvasott a lánya naplójába, már a 200. hozzászólásnál tartanánk amiben keresztre feszítik. :-)
Amúgy meg a kíváncsiság tényleg emberi tulajdonság és nem volt szép dolog, de megtörtént, ez van.
Nem te vagy az első és az utolsó sem, aki beleolvas más naplójába, telefonjába, stb. Tanulj belőle, hogy te sem szeretnéd, ha a privát dolgaidba más belemászna, ezért neked is illene tiszteletben tartani más intim szféráját, de ettől pokolra még nem kerülsz. :-)
Az meg hogy nem vagy tervezett, nem számít. Nekem a második lett becsúszott, de ugyanúgy szeretem mint a másikat. Utólag meg már örülök is, hogy jött.
Nézd, nyilván nem volt szép dolog, hogy beleolvastál. Naplóba, levélbe nem olvasunk bele, az a másik magánügye.
De nem kerülsz a pokolra emiatt. Hiba volt, de beláttad. Csak az a lényeg, hogy a jövőben hagyd békén azt a naplót, ne olvass belőle többet. Anyukád majd ha úgy gondolja, akkor megmutatja neked.
Nem, nem vagy rossz ember, csak ne fecsegj róla másoknak, mert az nagyon durva megalázás.
Mesélek valamit, okulásul:
Thomas Mann legkisebb fia rendezte sajtó alá apuka naplóit - a naccságos apuka (aki kiváló író volt, de embernek igen gyatra, apának még rosszabb) kérésére. Ekkor találta meg azt a bejegyzést, amely arról szólt, hogy "ez a gyerek bárcsak meg sem született volna", és a többi...
Thomas Mann ezen gyermeke IS (a legidősebb mellett) öngyilkos lett. Klaus, a legidősebb nagyon tehetséges író volt, őt apuka szimplán eltaposta. Senki nem lehet nála jobb címmel.
Úgyhogy csak ésszel olvasgatni anyuci naplóját.
Nem kerülsz pokolra, de nagyon jó volna anyukával ezt az egészet megbeszélni vagy valaki okos felnőttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!