Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves vagyok ésa szüleim...

18 éves vagyok ésa szüleim utálják a partneremet, össze is vesztünk emiatt, és kitagadtak a családból mit tegyek? Ugyanis 25 éves koromig kötelesek eltartani és emiatt feljelentést tehetnék, már olyan szinten elmérgesedett a helyzet.

Figyelt kérdés

2013. dec. 12. 14:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Na azért nem olyan nagy szám, ha valaki középsuli vége óta dolgozik. Vagyunk még ezzel így egy páran, nyugi.

Az a gond, hogy nem írod le, hogy végül is mi a baj, miért történt ez, mi a bajuk a pároddal. Így elég nehéz segíteni.

2013. dec. 12. 14:52
 12/18 anonim ***** válasza:
14%
Kérdező b(u)zi-e vagy?
2013. dec. 12. 14:53
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
de mi a baj akkor ha nem laksz otthon és már dolgozol? még őket is akarod pumpolni pénzzel???
2013. dec. 12. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Én is szlovákiai vagyok,de soha nem hivatkoztam arra,hogy kötelessek eltartani a szüleim 25éves koromig,különben feljelentem őket.Te nagyon elkényeztetett valaki lehetsz.Örülj,hogy a szuleid eltartottak eddig.Én is 18 evessen kezdtem dolgozni,soha eszembe nem jutott volna az hogy tovább tartsanak el a szüleim.
2013. dec. 12. 15:02
 15/18 A kérdező kommentje:
Az apám szeret inni,és akkor is ittas állapotban volt mikor a veszekedés elkezdődött. Mert én az anyámmal mindent megbeszélek csak vele nem,de nagyon jól tudja,hogy miért nem,mert egy részeges ember,és a barátom engem védett a vitában,ekkor az apám neki akart menni és ebből egy hatalmas cirkusz lett,és nekem meg az anyumnak is nekiment,és ez napi szinten igy volt.
2013. dec. 12. 15:12
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

Akkor örülj neki, hogy már nem ott laksz.

Anyukáddal mi lett? Ő még ott lakik? Ha igen, akkor vele beszéld meg, hogy valamikor elmennél a cuccaidért, lehetőleg akkor, amikor apukád nincs otthon.

2013. dec. 12. 15:26
 17/18 A kérdező kommentje:
bocsi a félreértés miatt csaj vagyok és a pasikat szeretem. igen anyu még ott maradt vele,csak azt nem értem,hogy miért vagy hogy birja ő ezt,vele normálisan lehet beszélni,de apám az egy bunkó.
2013. dec. 12. 15:59
 18/18 anonim ***** válasza:
54%

Nem kötelesek eltartani 25 éves korodig, csak akkor, ha tanulsz, de akkor sem biztos. Nézz utána a pontos korhatárnak és a mostani szabályozásnak.

Egy biztos: KITAGADNI nem lehet a családból senkit, csak az örökségből, és csakis akkor, ha a törvényben taxatíve felsorolt kitagadási okoknak megfelel. Az, hogy utálják a partneredet, nem elég ok.

Nyugodtan jelentsd fel őket.

2013. dec. 12. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!