Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudok segíteni anyunak?

Hogyan tudok segíteni anyunak?

Figyelt kérdés

Nemsokára külföldön fogok dolgozni, és szeretném anyukámat segíteni valahogy. Az ő összes bevétele nagyjából 200 000 forint, egyedül nevel minket és albérletben lakunk. A bérleti díj 70, a közös költség 50, a rezsi meg 20, úgyhogy élelmiszerre havi rendszerességgel nem jut. A mamám is szokott nekünk élelmet hozni vidékről, mert két hét után gyakorlatilag éheznénk.

De az az igazság, hogy nem a bevétellel van az igazi probléma, hanem azzal, hogy a nővérem rettentően szeret költeni. Főiskolára jár, és szégyelli azt, hogy szegények vagyunk, úgyhogy nem az pénztárcája, hanem az elképzelései szerint költ, hogy gazdagnak mutassa magát a haverjai előtt. Havi rendszerességgel hajfestékre, sminkre, ruhákra...Miközben én évek óta egy matracon alszom a padlón. Megbeszélte vele anyu, hogy szeretné elkérni a havi ösztöndíját, és a nővérem beleegyezett. Azután amikor megkapta az ösztöndíjat, az első útja a plázába vezetett és vett magának egy kabátot 10 000 forintért. Októberben 40 000-et költött ruhákra, a minap pedig azt mondta anyunak, vegyen neki laptopot, mert az ágyon fekve kényelmesebb tanulni, mint az asztalnál.

Persze, a laptopot nem kapja meg (nincs miből), de a helyzet így súlyos. Mert ha a saját ösztöndíját magára költi, plusz anyuból kisajtol havi 5-10 000 forintot, plusz az okostelefonja törlesztőrészlete, az már egy kisebb vagyon...

Baromi dühös vagyok rá. Legutóbb leszidta anyát, hogy miért ad nekem pénzt a kiutazásomra, amikor nincsen pénzünk... Aztán meg vesz magának egy kabátot. Holott én abból a pénzből amit kapok, élelmiszert fogok venni meg munkaruhát. Már előadta, hogy nyáron meg fog látogatni, de fizessem ki neki az útiköltséget, a kaját meg a turistabérletet.

Attól félek, ha rendszeresen küldök pénzt anyunak, és ő ezt kiszagolja, akkor megint többet fog költeni. Már kérdezte is, hogy tudok-e küldeni decemberben (már hogy a fenébe tudnék), és nem akarom, hogy erre számítson. Mert most is ezt csinálja; anya fizetése számlára jön 8.-án, úgyhogy ő előre számolgat, hogy ha 9.-e szombat, akkor el tudnak venni nadrágot venni, mert neki sürgősen szüksége van még egy nadrágra. Félek, hogy akkor sem tudnának többet költeni élelmiszerre, ha adnék, mert ez az önző liba egy feneketlen kút.

Ha azt hazudnám neki, hogy nem adok pénzt egyáltalán, megenné a méreg. Néhány alkalom után biztos nem keresne többet, hogy kéregessen...

Ti mit tennétek? Bocsi, hogy hosszú lett.

2013. nov. 27. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Élelmiszerre elég kellene lenni a maradék hatvanezer Ft-nak!

Nem értem, hogy ez miért csak 2 hétre elég?

Anyukád pedig NE adjon a nővérednek pénzt! Akkor neked sem kell hazaküldened semmit.

2013. nov. 27. 21:24
 2/4 A kérdező kommentje:

60 000 forint 6 embernek?

Tisztasági betétre? Tisztítószerekre, gyógyszerekre, iskolai felszerelésre és élelmiszerre?

2013. nov. 27. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Legelőször anyukádnak kell segítenie magán azzal, hogy leállítja a nővéredet!

Jól érzed azt, hogy ha te küldesz pénzt, a tesód még többet fog költeni, hiszen lesz aki pótolja.

2013. nov. 28. 15:00
 4/4 A kérdező kommentje:

De nincs valami mód arra, hogy úgy adjak valamit, hogy a nővérem ne herdálja el?

Már kitaláltam, hogy fizetek anyunak életbiztosítást - ez fedezi majd később a temetés költségeit. Meg lakástakarék sem lenne butaság talán, abból be tudnának rendezni egy bútorozatlan lakást, ha kisebbe költöznek.

Lehet olyat csinálni, hogy befizetek egy üzletbe egy összeget, amit ők levásárolhatnak? Mondjuk papírboltba, és akkor abban az értékben tudna ott venni a két húgom iskolai felszerelést. Vagy valami.

2013. nov. 28. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!