Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogy oldjam meg ezt?

Szerintetek hogy oldjam meg ezt?

Figyelt kérdés

Apám alkoholista, anyám pedig naiv és nem látja be ezt a tényt.

Rosszak az életkörülményeink apám ivászatai miatt, pedig keresnek annyit a szüleim,hogy egy normái színvonalon éljünk, de ennél ami most van mindenképpen jobban kéne élnünk.

Ha apám túl sok pénzt elivott akkor a nővére szokott segíteni aki külföldön él, de persze ő mit sem tud az alkoholizmusáról.Ha tudna róla, akkor félő,hogy nem is adna több pénzt, és így is a férje pénzeli őt aki pedig már eléggé unja,hogy ennyi pénzt elnyelünk (nem is csodálom)

Anyám nem ismeri el hogy apám alkesz, s én nem vagyok egy határozott egyén, még a biztosra sem nagyon merek fogadni, de ez annyira biztos,hogy erre az életemet is rátenném (mm,hogy apám alkesz és a család keresetének 50-60%-át elissza)

Szeretnék beszélni apám nővérével vagyis a nagynénémmel,hogy lássa ő is mi a helyzet, de ő benne nem tudok annyira megbízni, mert nem is az,hogy nem hinné el, hanem rögtön beszélni akarna apámmal,hogy meggyőzze ez így nem működik, vagy anyámnak elmondaná.

De ez csak egy k nagy vitához vezetne és semmi sem változna.

A lényeg,hogy nem szeretném,hogy apámhoz pénz kerüljön mert elissza, de viszont ő jár boltba és ő fizeti (illetve nem fizeti) be a számlákat és így minden pénznek hozzá kéne kerülnie, nála vannak a számlák és nem engedné,hogy "na majd én befizetem" (mert ugye ha nem nála lenne a pénz miből inna?)

Továbbá nem is ismeri el,hogy ő alkesz, még anyám sem ismeri el, nemhogy apám.

Nem tudom mit kéne csinálnom, semmi sem jó mert apámat kéne kivonni ,de őt nem lehet.

Nagyon megfontolt embernek tartom magam és innen ered a határozatlanságom is, szóval kérlek ne kérdőjelezzétek meg,hogy apám valóban alkesz e mert az, nem állítanék ilyet ha nem így lenne, már régóta gyanítom, de sosem akartam kimondani)

Apámmal nem lehet beszélni (melyik alkoholistával lehet?) tehát ez egy abszolút zsákutca, abban bízom,hogy a teljes család nyomására változhatna valami, de nem tudom,hogy érdemes e kirobbantanom ezt a vitát.

2013. nov. 27. 16:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Mennyi idős vagy?

Merthogy nem az számit hogy alkesz e apád, hanem az, hogy tesz valamit amivel te nem értesz egyet s vele nem lehet ezt megbeszélni.

A magyar jog szerint joga van valakinek alkoholistának lenni, ez nem büntetendő. Max. az amit alkoholistaként elkövet. Az hogy alacsonyabb életszinvonalon tartja a családját mint ahogy azt megtehetné, messze nem büncselekmény. Ha elkövet valamit ami büncselekmény, akkor x évig ki lehet vonni a rendszerből, de a másik megoldás az lehet csak ha saját magadat vonod ki a rendszerből s hátrahagyod őket. Ill. édesanyád is mehet de azt irtad ő se ismeri el h gond van. Szóval élhet ezen a szinten, neki is joga van ezt választania.

2013. nov. 27. 17:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Teljesen lényegtelen az életkorom, és nem tudom,hogy a bűncselekmény hogy jön ide, én a kivonni alatt azt értettem,hogy ne kerüljön a kezébe pénz.

Mindenesetre köszönöm a választ.

2013. nov. 27. 19:38
 3/3 anonim ***** válasza:

lényeges az életkor mert 18 fölött simán leléphetsz alatta nehézkes mert alapból hazavitethet.

buncselekmény ugy jön ide hogy ha az történik akkor meg tudtok tőle szabadulni.

az hogy ne kerüljön a kezébe pénz ugy oldható meg ha nem adtok a kezébe pénzt. egyáltalán hogy kerül hozzá a pénz amit eliszik?

2013. nov. 27. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!