Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám 8-után nem enged...

Beni Farkas kérdése:

Anyukám 8-után nem enged sehova a "törvény" miatt. Hogyan mondjam neki meg hogy ezzel ne zaklasson?

Figyelt kérdés
Amióta kijött az a "törvény" hogy 20:00-után nem lehet kint 18 aluliszülő nèlkűl.Most is volt itt nálunk 2 haverom megint nem engedett el.NAGYON IDEGESÌTŐ MÀR 7-8 FELE HOGY GYERE HAZA.Tudom hogy véd meg szeret csak annyira idegesítő.
2013. nov. 26. 19:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
13%

"Ez BAROMSÁG, NEM VOLT HATÁLYOS SOSEM EZ A "TÖRVÉNY". "

Itt szerintem senki nem írt ilyet, de mindegy. Tervezték ezt a dolgot, legalábbis itt Fehérváron biztosan, itt talán előbb is, de aztán az egész országban. Én teljesen megértem a kérdező anyukájának a problémáját, viszont a kérdezőjét is. Rendezzetek házibulit valakinél és akkor meg van oldva a dolog.

2013. nov. 26. 20:14
 12/30 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező, nincs ilyen törvény.... volt 1 db ilyen egyéni képviselői indítvány, de még a saját társai is megmosolyogták az illetőt, úgyhogy vissza is vonta némi kínos magyarázkodás kíséretében.

Úgyhogy először hívd fel anyukád figyelmét, hogy téved, természetesen nincs ilyen törvény (be is tenné a kiskaput, ha lenne)

2013. nov. 26. 20:23
 13/30 anonim ***** válasza:
36%

#11, én viszont nem értem meg a Kérdező anyukájának a problémáját, ugyanis a fasizmusnak is van határa, ha lenne ilyen jogszabály, az meg ezt nagyon bőven átlépné. Tehát nyilván én lennék az első, aki fellázadna ellene...

Különben Egerben vezettek be egy hasonlót, 16 éves korhatárral és este 10-zel, és ehhez képest az állampolgári jogok országgyűlési biztosa úgy hajította ki, mint a szél... egyszerűen egy normális országban nem lehet senkinek sem kijárási tilalom, ha nincs rendkívüli állapot, ennyi.

Ünyölgés a nyilvános szórakozóhelyek látogatási korhatára körül van, ott át is ment, hogy 16(!) év alattiak éjfél(!) után csak kísérővel... aki akár a 18 éves pasija is lehet persze, a lényeg, hogy nagykorú...

2013. nov. 26. 20:32
 14/30 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem beszélgess el vele, mi az amitől félt, miért nem bízik meg benned. Légy vele őszinte esetleg felvázolhatnád neki hogy mit fogtok csinálni és biztosíthatnád róla hogy bármikor felhívhat és te fel is veszed a telefont. Ha ezt egy ideig ki is bírod akkor egyre inkább felnőtt ként fog veled bánni viszont akkor te is viselkedj úgy mint egy felnőtt. Bizonyítsd be neki hogy megbízhat benned, oszlasd el a kételyeit.
2013. nov. 26. 20:45
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Hála égnek nincs ilyen törvény. Nincs háború, semmi ilyesmi, akkor meg minek?
2013. nov. 26. 21:12
 16/30 anonim ***** válasza:
67%

#4 "de ha igen, akkor teljesen jogos anyukéd aggodalma. Én se akarnám, hogy a gyerekemet rendőr hozza haza és akkor még nekem kelljen magyarázkodni," - és utána a gyerekednek majd hogy adnál számot, ha számon kéri rajtad az elszúrt fiatalságát? Kezdődne a szokásos szánalmas magyarázkodás, az "én csak jót akartam", "csak a te érdekedben" - a gyerek meg kezdjen vele amit még tud???

Na, ha az ilyen mentalítású szülőre a gyerek 18 évesen rácsukja az ajtót egyszer és mindenkorra, aazt mondom, teljesen igaza van.

Szerencsére a dolog csak elvi, NINCS ilyen törvény, de szánalmas, hogy egy ilyen - szerencsére csak képzeletben létező - ocsmányságot is megmagyaráz, védelmébe vesz valaki...

2013. nov. 26. 21:22
 17/30 anonim ***** válasza:
amugy hany eves vagy?
2013. nov. 26. 21:38
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha az anyja ilyenekkel tudja hülyíteni, akkor nem lehet több 13-nál. :)
2013. nov. 26. 21:45
 19/30 anonim ***** válasza:
Gyurcsány Fletó a kijárási tilalmat és a kötelező oroszt is újra kilátásba helyezte pár évvel ezelőtt, mikor még kormányon volt, úgyhogy egy ilyen képviselői húzáson én már meg se lepődnék :D
2013. nov. 26. 21:46
 20/30 anonim ***** válasza:

#19, ha annyira érdekel, az elszállt figura Kőszegi Zoltán FIDESZ-es dabasi képviselő (és polgármester) volt 2011-ben...

[link]

2013. nov. 26. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!