Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy pihenjek és szórakozzak. Hogyan bírjam ezt ki?

Figyelt kérdés

A szüleim éjjel-nappal dolgoznak, csak hajtják a pénzt, és gyűjtik a bankban. Nem úgy élünk, mint aki gazdag, olcsó ruhákat és kajákat veszünk mindig, sokat spórolunk. Mindenkitől azt várják el, hogy éjjel-nappal dolgozzon, ne pihenjen, ne szórakozzon.

Nálunk hétfőtől-szombatig reggel 6-kor kell kelni, vasárnap pedig 7-kor kiabálnak, ha még ágyban vagy, mert akkor már dolgozni kell.

Egyetemre járok, de most fogok végezni és haza kell költöznöm a kollégiumból. Már előre félek, hogy fogom bírni. Ha a kezembe veszek egy regényt, már kiabálnak, hogy tanuljak vagy dolgozzak valamit. Én szeretnék pihenni is, élvezni az életet.

Amint összegyűjtök elegendő pénzt elköltözök, de addig hogy bírjam ki?

22/L

2013. nov. 23. 23:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Családi vállalkozásban kell dolgozni papírmunkát, takarítani, boltba menni, főzni, másik nagyszüleimet ellátni, akik nálunk élnek és betegek (pl. van amelyik egy szendvicset vagy egy pohár vizet nem tud magának készíteni, így ő teljes kiszolgálásra szorul).

Régebb óta van barátom, hozzá se nagyon engedtek el nyáron, csak ha kész volt a napi munkám, ami sokszor annyira sok volt, hogy nem is végeztem vele, csak késő este. Egy idő után már napközben mentem el hozzá, a nagyszülőknek mondtam, hogy bevásárolni megyek, a többiek meg munkahelyen voltak.

Néha elmegyek a kutyámmal sétálni, de utána hatalmas lecseszésben van részem, hogy csak csavargok...

2013. nov. 24. 00:26
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

oké, akkor szorítsd össze a fogad, gürizz, gyűjtsd a pénzt, és minden egyes nap gondolj arra, hogy amint leléptél, élvezheted az életet.

persze, megértem, a te korodban én sem keltem 7kor vasárnap, és jártam is bulizni, de mellette dolgoztam és tanultam. annyi könnyebbséggel, h nem a szüleimmel laktam, akik beosztották az időmet.

nyugodj meg, fiatal vagy még, ha minden jól sikerül, akkor 25 évesen már élheted a saját életed, és bőven ráérsz 30 körül szülni.

2013. nov. 24. 09:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Amíg dolgozol, csinálj úgy, mintha minden nap 2 órával több munkád lenne. Azt a két órát pedig felhasználhatod egy kis kikapcsolódásra, ha találsz egy olyan helyet házon kívül, ahol jól tudod magad érezni. Így otthon is kevesebb idejük lesz, hogy agyondolgoztassanak, aztán költözöl, amikor tudsz.

Képzeld el, amikor külön költözöl, vasárnap 9-kor még az ágyban leszel, nézel kifelé az ablakon a napsütésre, aztán visszaalszol még fél órát... Kitartás, ez lebegjen a szemed előtt.

Egyébként meg, szerintem fél lábon is kibírod. Mennyi idő kell, amíg összegyűjtöd a pénzt a költözésre? 2 hónap? 4? Semmiség, menni fog.

2013. nov. 24. 14:13
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

ötös, meg aki nem érti, hogy miért kell felkelni reggel hétkor: nálunk is kb. ez volt, már rég nem lakom otthon, de a mai napig azt hallgatom anyukámtól, ha beszélek vele, hogy most épp milyen házimunkát végez, minden ismerősről elmondja, hogy mennyit dolgozik. nálunk se volt olyan soha, hogy pihenés, szórakozás, az olvasás, művelődés az lustaság, ha sportolsz, az szórakozás, mi az, hogy nem házimunkát, vagy kerti munkát végzel? barátokkal összeröffenés, csavargás nem létezett, valahova beülés szintén, anyukámmal kizárólag azért lehetett a városba menni, ha intéznivaló volt, csak úgy pihenni, lézengeni, vagy akár programra, mozi, színház, kirándulás, olyan nálunk nem létezett. ha egyetemi vizsgára készülve olvastam a kötelező könyvet, amiből vizsga volt, akkor megkérdezték, hogy ennyire ráérsz?

én is inkább nem voltam otthon.

2013. nov. 24. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!